3 μύθοι γύρω από τους μικροτραυματισμούς των παιδιών και τι πραγματικά ισχύει

Hansaplast Κρέμα Επούλωσης Πληγών

Πόσο συχνά παρατηρείτε εκδορές στα χέρια των παιδιών; Πόσες φορές έχουν έρθει με δάκρυα στα μάτια να σας δείξουν ότι χτύπησαν; Πόσες φορές έτυχε να γρατζουνίσουν τα γόνατά τους; Πολλές, είναι η απάντηση. Οι μικροτραυματισμοί και οι πληγές που επιφέρουν είναι μέρος της καθημερινότητάς τους. Αυτό, βέβαια, είναι κάτι λογικό, τα παιδιά τρέχουν, σκαρφαλώνουν, πηδούν, κάνουν ποδήλατο, κυλιούνται και τρίβονται σε επιφάνειες. Όσο κι αν θα θέλαμε να λέμε «μη» κάθε λεπτό και να αποτρέψουμε κάθε μικρό χτύπημα, το παιχνίδι και η δράση είναι απαραίτητα για την ψυχική υγεία των παιδιών.

Ευτυχώς όμως -για όλους μας- η σωστή περιποίηση μίας τέτοιας πληγής είναι εύκολη υπόθεση και μπορεί να γίνει γρήγορα στο σπίτι.

Ωστόσο, υπάρχουν μερικοί μύθοι γύρω από τους μικροτραυματισμούς των παιδιών, που πολλοί πιστεύουμε μέχρι και σήμερα.

Ας δούμε 3 από αυτούς και ας μάθουμε τι πραγματικά ισχύει προκειμένου να φροντίσουμε τα μικροτραύματα των παιδιών με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Μύθος Νο1: Άσε τη πληγή ανοιχτή να «αναπνέει»

Δεν είναι τυχαία ο νούμερο ένα μύθος. Είναι εξαιρετικά διαδεδομένος και ακούμε πολλούς γονείς να τον υποστηρίζουν ακόμη και στις μέρες μας. Ωστόσο, είναι κλινικά αποδεδειγμένο ότι κάτι τέτοιο, δεν ισχύει. Το να αφήνουμε την πληγή ανοιχτή και εκτεθειμένη στον αέρα για να «αναπνέει» προκειμένου να επουλωθεί πιο γρήγορα είναι ένας μύθος που καταρρίπτεται.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με κλινική μελέτη της Hansaplast η Ξηρή Επούλωση Τραυμάτων, όχι μόνο δεν είναι βοηθητική αλλά αφήνει το τραύμα εκτεθειμένο στον αέρα με αποτέλεσμα να δημιουργείται κρούστα -το λεγόμενο κακάδι- και το τραύμα να αφυδατώνεται. Αντιθέτως, η Υγρή Επούλωση Τραυμάτων, μέσω αλοιφών και ειδικών επιθεμάτων δημιουργούν συνθήκες υγρασίας, δεν σχηματίζουν κρούστες, εξασφαλίζουν βέλτιστο μικροπεριβάλλον, μειωμένο κίνδυνο λοίμωξης και τελικά επιταχύνουν την επούλωση. Προσωπικά, χρησιμοποιώ τόσο για τα παιδιά όσο και για εμάς, την νέα Hansaplast Κρέμα Επούλωσης Πληγών  η οποία δημιουργεί ένα προστατευτικό φιλμ που «αναπνέει», ενυδατώνει με πανθενόλη και γλυκερίνη, ενώ ταυτόχρονα προάγει τη φυσική διαδικασία επούλωσης του δέρματος.

Μύθος Νο2: Θα «θρέψει» μόνο του

Πολλές φορές όταν το παιδί τραυματίζεται ελαφρά, αναμένουμε ότι η πληγή θα επουλωθεί με ταχύτητα και ασφάλεια χωρίς να χρειαστεί κάποια ειδική ενέργεια απ’ τη μεριά μας. Καταλαβαίνουμε όλοι, βέβαια, ότι δεν είναι δυνατόν μια απεριποίητη πληγή να επουλωθεί το ίδιο γρήγορα και ομαλά με μια πληγή που έλαβε την κατάλληλη φροντίδα.

Ως γονείς ξέρουμε καλά ότι είναι πολύ πιθανό για τα παιδιά να χτυπήσουν ξανά στο ίδιο σημείο, να μολύνουν την πληγή πάνω στο παιχνίδι ή και να την πειράξουν. Γι’ αυτό, το να επιταχύνουμε την διαδικασία επούλωσης είναι κάτι πολύ σημαντικό. Η νέα Hansaplast Κρέμα Επούλωσης Πληγών σχηματίζει μια προστατευτική μεμβράνη στην πληγή, αποτρέπει τη μόλυνση του τραύματος και επιταχύνει τη διαδικασία επούλωσης έως και δύο φορές πιο γρήγορα*. Τα καλά νέα για εμάς τους γονείς, είναι ότι η κρέμα είναι ιδιαίτερα φιλική προς την επιδερμίδα των παιδιών και κατάλληλη ακόμη και για χρήση σε βρέφη. Δεν περιέχει αρώματα, χρωστικές ουσίες, συντηρητικά και ζωικά παράγωγα.

3 μύθοι γύρω από τους μικροτραυματισμούς των παιδιών και τι πραγματικά ισχύει

Μύθος Νο3: Μέχρι να παντρευτείς, θα γιάνει…

Φράση που έλεγαν οι γιαγιάδες μας ή κι οι δικές μας μαμάδες και ελπίζουμε πως δεν την χρησιμοποιούμε μέχρι και σήμερα. Σίγουρα θα θυμάστε να την ακούτε τις φορές που είχατε κάποιο μικρό χτύπημα ή όταν δείχνατε κάποιο σημάδι που σας άφησε κάποια πληγή.

Πέρα από το γεγονός ότι είναι μια φράση που μειώνει και υποτιμά το αίσθημα του πόνου ή της θλίψης που έχει το παιδί εκείνη τη στιγμή, (για να μη μιλήσουμε για το γεγονός ότι θέτει ως δεδομένο ότι όλοι θα παντρευτούμε) είναι ταυτόχρονα κι ένας μύθος γιατί αν δεν περιποιηθούμε σωστά ένα τραύμα τη στιγμή που πρέπει, το πιθανότερο είναι ότι θα κουβαλάμε το σημάδι του μέχρι να παντρευτούμε – αν παντρευτούμε.

Δυστυχώς, όμως, δεν είναι δεδομένο ούτε στις μέρες μας πως κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας για να μειώσουμε τον κίνδυνο δημιουργίας ουλών μετά το τραύμα. Πρέπει να δώσουμε μεγαλύτερη σημασία – μεγαλύτερη απ’ αυτή που δίνουμε μέχρι σήμερα – στην φροντίδα των μικροτραυματισμών. Οι ειδικοί της Hansaplast συνιστούν τη χρήση της Hansaplast Κρέμας Επούλωσης Πληγών σε καθημερινή βάση μέχρι η πληγή να επουλωθεί πλήρως.

Η συγκεκριμένη κρέμα μειώνει τα σημάδια, βοηθά στην ελάττωση δημιουργίας ουλών και προσφέρει καλύτερο κοσμητικό αποτέλεσμα. Έτσι, τα παιδιά μας δεν θα έχουν τα σημάδια που πολύ πιθανόν έχουμε εμείς για να μας θυμίζουν πτώσεις και χτυπήματα. Τα «παράσημα», όπως συνήθιζαν να αποκαλούν οι δικοί μας αυτές τις ουλές από τραυματισμούς, μπορούν να αποφευχθούν και ως μαμά θέλω να κάνω ό,τι μπορώ για να το πετύχω. Εννοείται πως έχω προσθέσει την συγκεκριμένη κρέμα στα must have προϊόντα περιποίησης και φροντίδας για όλη την οικογένεια.

Κι αφού, λοιπόν, καταρρίψαμε τους 3 μύθους, ας δούμε τα 3 απλά βήματα για την αποτελεσματική περιποίηση των πληγών:

3 μύθοι γύρω από τους μικροτραυματισμούς των παιδιών και τι πραγματικά ισχύει

1. Καθαρισμός: Μία καθαρή πληγή είναι το πρώτο βήμα για την βέλτιστη φροντίδα και επούλωση. Για την πρόληψη μολύνσεων, καθαρίζουμε ανώδυνα την πληγή από βρωμιά και σκόνη με το νέο Hansaplast Σπρέυ Καθαρισμού Πληγών

2. Προστασία: Το δεύτερο βήμα είναι η προστασία της πληγής από τη βρωμιά και τα βακτήρια ώστε να καταστεί εφικτή η επούλωση. Καλύπτουμε την πληγή με ένα επίθεμα Hansaplast. Έτσι, το παιχνίδι συνεχίζεται!

3. Επούλωση: Στο τρίτο βήμα, διασφαλίζουμε την ασφαλή και γρήγορη επούλωση της πληγής, αποφεύγοντας σημάδια και ουλές. Εφαρμόζοντας τη νέα Hansaplast Κρέμα Επούλωσης Πληγών τακτικά μέχρι η πληγή να επουλωθεί πλήρως.

Προσθέστε το Hansaplast Kit στο φαρμακείο του σπιτιού, στην καλοκαιρινή τσάντα για τις βόλτες & την παιδική χαρά αλλά και στην τσάντα παραλίας και δημιουργήστε υπέροχες καλοκαιρινές αναμνήσεις γεμάτες με ασφάλεια και χαμόγελα.

Καλό Καλοκαίρι!

*Σε σύγκριση με μια απεριποίητη πληγή.

Ακολούθησε το TheMamagers στο Instagram

Διαβάστε περισσότερα

Best of network