Οι ζωγραφιές των παιδιών γίνονται υπέροχα κοσμήματα

ζωγραφιές των παιδιών

Μια πραγματικά εκπληκτική ιδέα σκέφτηκε και υλοποίησε η Tasarim Takarim, μια εταιρεία κοσμημάτων στην Τουρκία. Η εταιρεία που ξεκίνησε να λειτουργεί πριν από 5 περίπου χρόνια, μετατρέπει τις ζωγραφιές των παιδιών σε βραχιόλια και μενταγιόν για να τις φορούν γονείς, παππούδες, θείοι, νονοί και συγγενείς.

Όπως δήλωσε η η συν-ιδρύτρια της εταιρείας, Yasemin Erdin Tavukçu στη HuffPost US, «είναι σαν ένα μοναδικό λεπτό από την παιδική ηλικία κάποιου, να γίνεται διαχρονικό».

Η διαδικασία έχει ως εξής:

Ο πελάτης στέλνει στην Tasarim Takarim τη ζωγραφιά του παιδιού του, στη συνέχεια η Tavukçu και ο συνεργάτης της, ο ζωγράφος, γλύπτης και χρυσοχόος Özgür Karavit, προσπαθούν να βρουν τον καλύτερο τρόπο για να την μετατρέψουν σε ένα όμορφο κόσμημα.

Το κοσμήματα κόβονται συνήθως στο χέρι και είναι από ασήμι ή επιχρυσωμένο ασήμι. Αν το σχέδιο έχει λεπτομέρειες και το απαιτεί, γίνεται και κάποια εγχάραξη με λέιζερ.

Το κόσμημα είναι έτοιμο σε μια βδομάδα περίπου και κάθε κόσμημα κοστίζει από $125 (€112) μέχρι $195 (€176) το κομμάτι.

«Όταν τα παιδιά βλέπουν τα κοσμήματα (που εκείνα σχεδίασαν) φουσκώνουν από περηφάνια και νιώθουν πολύ ευτυχισμένα», λέει η Tavukçu. «Νιώθουν γεμάτα αυτοπεποίθηση. Πιστεύουν πραγματικά πως ο κόσμος αγαπά και εκτιμά την τέχνη τους».

Με πληροφορίες από τη HuffPost US.

Ακολούθησε το TheMamagers στο Instagram

Διαβάστε περισσότερα

Best of network