10 νέα παιδικά βιβλία για το καλοκαίρι!

6. Η ΗλιογέννητηΔάγλας Αριστείδης

Εκδόσεις Λιβάνη
Παιδικά βιβλία» Ηλικίες 6-12

Μια φορά κι έναν καιρό, ήρθε στον κόσμο ένα πανέμορφο κορίτσι, που η μητέρα του το ονόμασε Ηλιογέννητη.
Το κορίτσι μεγάλωσε κι άρχισε να βοηθά τη μητέρα του στις καθημερινές δουλειές.
Την πρώτη μέρα του Μάρτη η Ηλιογέννητη πήγε στο δάσος να μαζέψει φρούτα και καρπούς. Αφού τελείωσε κι ετοιμαζόταν να φύγει, ξαφνικά, μια βροντερή κι απόκοσμη φωνή την καθήλωσε στη θέση της και μια θερμή πνοή της φλόγισε το πρόσωπο:
«Ηλιογέννητη, εγώ είμαι, ο Ήλιος. Να πεις στη μάνα σου πως ξέχασε την υπόσχεσή της. Αν βροντήξω και αν λάμψω, την καρδούλα της θα κάψω».

7. Η μαγική βιβλιοθήκη της ΙζκαμπούρΜάγια Δεληβοριά

Εκδόσεις Καλέντη
8+

Η βιβλιοθήκη της Ιζκαμπούρ δεν είναι μια συνηθισμένη βιβλιοθήκη. Κάτι περίεργο συμβαίνει εκεί, που επηρεάζει το μυαλό και τη ζωή των επισκεπτών. Άνθρωποι από μέρη μακρινά έρχονται να την επισκεφθούν, ελπίζοντας να ζήσουν έστω και λίγα απ’όσα έχουν ακούσει ότι συμβαίνουν στους μυστηριώδεις διαδρόμους της. Ορισμένες ιστορίες λένε ότι κάποιοι άλλαξαν και άρχισαν τη ζωή τους από την αρχή. Άλλες πάλι μιλάνε για κάποιους που χάθηκαν και δε γύρισαν ποτέ πίσω…
Δύο συμμαθητές, η Έρικα και ο Στέφανος, θα ζήσουν τη δική τους μοναδική περιπέτεια στον θαυμαστό κόσμο της βιβλιοθήκης.

8. Ο ΤετραπέταλοςΑγγελική Στρουμπούλη

Εκδόσεις Καστανιώτη
Πρώτη Ανάγνωση

Στο πανέμορφο νησί της Ύδρας με τα κρυστάλλινα νερά και τα γραφικά σπιτάκια η ζωή είναι διαφορετική. Δεν υπάρχουν καθόλου αυτοκίνητα, ούτε λεωφορεία και μηχανάκια. Οι κάτοικοι χρησιμοποιούν για τις δουλειές και τις μετακινήσεις τους γαϊδουράκια. Αυτά είναι που σηκώνουν όλα τα βάρη στις δυνατές τους ράχες. Όμως οι άνθρωποι δεν φέρονται καλά στα καημένα τα ζώα. Τα υπερφορτώνουν και τα κακομεταχειρίζονται. Ο πιο έξυπνος γάιδαρος του νησιού είναι ο Τετραπέταλος. Και τον πνίγει η αδικία αυτή!

9. Στο μπλε: H Σαρδέλα. Tο Χταπόδι, Μαρία Κούρση

Εκδοτική Αθηνών

Ο ζωγράφος Απόστολος Χαντζαράς ανέλαβε να εικονογραφήσει δύο υπάρξεις της ελληνικής θάλασσας, τη σαρδέλα και το χταπόδι, με ευφάνταστες, ζεστές, λαμπερές ζωγραφιές.
Η Μαρία Κούρση έγραψε τα παιδικά στιχάκια, απ’όπου μαθαίνουν τα παιδιά με τρυφερότητα και χιούμορ τα χαρακτηριστικά της σαρδέλας και του χταποδιού.
Η Μπέτυ Λαμπράκη μετέφρασε θαυμάσια τους ελληνικούς στίχους στα αγγλικά με μουσικότητα και χάρη.

10. Ο παράδεισος των ζώωνΣτεφανία Μπόμπη

Εκδόσεις Οσελότος

Η κυρία Κάτσυ κι η κυρία Ρόζα σηκώθηκαν απότομα απ’τις πολυθρόνες και κοίταζαν γεμάτες περιέργεια προς την πλαγιά του λόφου. Από εκεί ερχόταν ο θόρυβος που έμοιαζε ολοένα και περισσότερο με ποδοβολητό. «Αν οι άνθρωποι είχαν καλοσύνη στην καρδιά, η αλυσίδα της αγάπης θα μας ένωνε και θ’αποτελούσαμε μέρος ενός τέλειου κόσμου. Θα ζούσαμε όλοι μαζί χαρούμενοι και ευτυχισμένοι σ’ένα ωραίο περιβάλλον απολαμβάνοντας το θείο δώρο της ζωής», είπε η κυρία Κάτσυ.

Ακολούθησε το TheMamagers στο Instagram

Διαβάστε περισσότερα

Best of network