Οχτάχρονη μαθήτρια ζωγραφίζει την Ευρώπη που ονειρεύεται και διακρίνεται σε Πανελλήνιο Διαγωνισμό

Οχτάχρονη μαθήτρια ζωγραφίζει την Ευρώπη που ονειρεύεται και διακρίνεται σε Πανελλήνιο Διαγωνισμό

Οχτάχρονη μαθήτρια ζωγραφίζει την Ευρώπη που ονειρεύεται και διακρίνεται στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Παιδικής Ζωγραφικής «Η Ευρώπη αναλογίζεται το παρελθόν της και ατενίζει με αισιοδοξία το μέλλον»

Ένα οχτάχρονο κορίτσι, η Δέσποινα – Ειρήνη Τριανταφυλλίδου, μαθήτρια της Β’ Δημοτικού των Εκπαιδευτήριων Μαντουλίδη από την Θεσσαλονίκη, ζωγραφίζει την Ευρώπη που ονειρεύεται και κερδίζει μια νέα πανελλήνια διάκριση σε Διαγωνισμό Παιδικής Ζωγραφικής με θέμα την Ευρώπη, όπως την αντιλαμβάνονται τα παιδιά.

Η Παιδική Πινακοθήκη Ελλάδας, σε συνεργασία με την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα και το Υπουργείο Εξωτερικών διοργάνωσαν στο πλαίσιο του διπλού εορτασμού με την αφορμή συμπλήρωσης 60 χρόνων από την υπογραφή των Συνθηκών της Ρώμης και 40 χρόνων παρουσίας της Αντιπροσωπείας στη χώρα μας, Πανελλήνιο Διαγωνισμό Παιδικής Ζωγραφικής με θέμα: «Η Ευρώπη αναλογίζεται το παρελθόν της και ατενίζει με αισιοδοξία το μέλλον».

Στον διαγωνισμό που διήρκησε από 1 έως 20 Απριλίου 2017 και κατά τη διάρκεια του οποίου συγκεντρώθηκαν 600 έργα δημιουργημένα από παιδιά δημοτικού και γυμνασίου από όλη την Ελλάδα, διακρίθηκαν πανελλαδικώς τριάντα έργα, βάσει της αξιολόγησης από οκταμελή επιτροπή καλλιτεχνικής αξιολόγησης της ΠΠΕ. Τα τριάντα αυτά έργα των παιδιών θα αποτελέσουν την πολύ ενδιαφέρουσα ομότιτλη Έκθεση Ζωγραφικής που θα πραγματοποιηθεί τον Μάιο στις εγκαταστάσεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα στην Αθήνα και έπειτα θα ταξιδέψουν στην Ευρώπη για να στείλουν το αισιόδοξο μήνυμα της Ευρωπαϊκής ιδέας διεθνώς.

Οχτάχρονη μαθήτρια ζωγραφίζει την Ευρώπη που ονειρεύεται και διακρίνεται σε Πανελλήνιο ΔιαγωνισμόΤο διακριθέν έργο της μαθήτριας Δέσποινας – Ειρήνης Τριανταφυλλίδου με τίτλο “Ονειρεύτηκα την Ευρώπη” (300 x 420 εκ., Υδατογραφία / Μάρτιος 2016), απεικονίζει ένα μικρό κορίτσι που ονειρεύεται την Ευρώπη, έτσι όπως θα ήθελε να είναι. Η ίδια η μαθήτρια εξηγεί ότι ζωγράφισε «μια Ευρώπη ενωμένη, ειρηνική και φιλική. Μια Ευρώπη που δεν έχει σύνορα, έχει όμως πολλά φωτεινά, διαφορετικά χρώματα, που όλα μαζί συνθέτουν έναν πολύ όμορφο τόπο. Μια Ευρώπη που όλα τα παιδιά που ζουν σε αυτή ή έρχονται σε αυτή από χώρες που έχουν πόλεμο, αρρώστιες και φτώχεια, μεγαλώνουν με ελπίδα και ειρήνη, σαν να ζουν σε ένα μεγάλο και φιλόξενο σπίτι, μέσα στο οποίο μπορούν να ονειρεύονται ένα όμορφο μέλλον». Έμπνευσή για τη δημιουργία του έργου της μαθήτριας αποτέλεσαν οι ιδέες της ειρήνης, της ελπίδας και της διαφορετικότητας, οι οποίες απεικονίζονται με ιδιαίτερη καλλιτεχνική αρτιότητα και παραστατικότητα, μέσα από τα χρώματα και τους συμβολισμούς που χρησιμοποίησε η μικρή καλλιτέχνης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για την μικρή μαθήτρια που αγαπά την ζωγραφική, η σημαντική αυτή διάκριση αποτελεί την δέκατη έκτη συνολικά διάκριση που λαμβάνει από τις αρχές του 2017 σε διεθνείς και πανελλήνιους διαγωνισμούς τέχνης. Εκτός από τις βραβεύσεις και τις διακρίσεις που έχει λάβει, έργα της συμμετείχαν σε πολλές ομαδικές εκθέσεις και project με άξονα την παιδική ζωγραφική, εντός και εκτός Ελλάδος.

Ακολούθησε το TheMamagers στο Instagram

Διαβάστε περισσότερα

Best of network