Νέο κρούσμα οξείας ηπατίτιδας: Δεκάχρονος με συμπτώματα μεταφέρθηκε από τη Σάμο στο Παίδων “Αγία Σοφία”

κρούσμα οξείας ηπατίτιδας

Με συμπτώματα οξείας ηπατίτιδας μεταφέρθηκε από τη Σάμο στο νοσοκομείο Παίδων “Αγία Σοφία”, ένα αγοράκι 10 ετών.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του TheTOC, το παιδί από τη Γερμανία νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Σάμου και το πρωί της Παρασκευής μεταφέρθηκε στην Αθήνα με αυξημένες τρανσαμινάσες, όπου θα γίνουν οι απαραίτητες εξετάσεις και θα παρακολουθείται από το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του “Αγία Σοφία”.

Εννέα επιβεβαιωμένα κρούσματα οξείας ηπατίτιδας στην Ελλάδα

Υπενθυμίζεται ότι, τις προηγούμενες ημέρες, ο ΕΟΔΥ είχε ανακοινώσει συνολικά εννέα κρούσματα οξείας ηπατίτιδας σε παιδιά στη χώρα μας. Στη χώρα μας, στο διάστημα των τελευταίων δεκαπέντε ημερών έχουν εντοπιστεί τέσσερα νέα περιστατικά παιδιών, τα οποία πληρούν τα κριτήρια του “πιθανού κρούσματος” οξείας ηπατίτιδας άγνωστης αιτιολογίας, σύμφωνα με τον ορισμό του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Το πρώτο αφορά ένα παιδί 4,5 ετών που παρουσίασε ίκτερο χωρίς άλλα συνοδά συμπτώματα και από τον εργαστηριακό έλεγχο διαπιστώθηκαν αυξημένες τρανσαμινάσες >500 IU/ml, χωρίς να τεκμηριώνεται λοίμωξη ή άλλη αιτία που να δικαιολογεί την αύξηση αυτή. Το παιδί νοσηλεύεται, η κλινικοεργαστηριακή του εικόνα βελτιώνεται χωρίς να έχει ακόμη αποκατασταθεί πλήρως και η γενική του κατάσταση είναι καλή, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΟΔΥ.

Τα άλλα τρία παιδιά ηλικίας 12 ετών, 6 ετών και 5,5 ετών παρουσίασαν συμπτώματα από το γαστρεντερικό, και αύξηση των τρανσαμινασών, η οποία διαπιστώθηκε μετά από εργαστηριακό έλεγχο. Όλα τα παιδιά νοσηλεύτηκαν, βελτιώθηκαν και εξήλθαν από το νοσοκομείο σε άριστη κατάσταση.

thetoc.gr

Ακολούθησε το TheMamagers στο Instagram

Διαβάστε περισσότερα

Best of network