Όταν το παιδί κάνει bullying, ο γονιός θα πληρώνει πρόστιμο

Όταν το παιδί κάνει bullying, ο γονιός θα πληρώνει πρόστιμο

Αντιμέτωποι με σημαντικά πρόστιμα θα είναι οι γονείς στην Πενσυλβανία των ΗΠΑ, σε περίπτωση που αποδειχτεί πως τα παιδιά τους κάνουν bullying σε άλλα παιδιά στο σχολείο.

Σύμφωνα με τον καινούριο σχολικό νόμο, οι γονείς των οποίων τα παιδιά κάνουν συστηματικά και επανειλλημένα bullying μέσα στο ίδιο σχολικό έτος θα πληρώνουν πρόστιμο ύψους 500 δολαρίων.

Η Πολιτεία αποφάσισε να πάρει δραστικά μέτρα γύρω από το συγκεκριμένο ζήτημα, καθώς τα νούμερα είναι ανησυχητικά. Σύμφωνα με Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Αυτοκτονιών το 2015 ο αριθμός των αυτοκτονιών των κοριτσιών που βρίσκονται στην εφηβεία ήταν ο υψηλότερος των τελευταίων 40 ετών, ενώ τα ποσοστά δεν είναι αυξημένα μόνο όσον αφορά στα κορίτσια, αλλά και για τα αγόρια, όπου στην δική τους περίπτωση αυξήθηκαν κατά 30% τουλάχιστον.

Σύμφωνα με το νέο νομοσχέδιο το σχολείο ενημερώνει τον γονέα ότι το παιδί του ασκεί bullying στα άλλα παιδιά, δίνοντας έτσι την ευκαιρία σε μαθητές και γονείς να διορθώσουν την κατάσταση πριν φτάσουν στην επιβολή προστίμου. Μετά το πρώτο, περιστατικό το σχολείο συζητά με τους γονείς για το πώς χειρίστηκαν την κατάσταση. Μετά το δεύτερο, οι γονείς είναι υποχρεωμένοι να παρακολουθήσουν μια συνεδρία με ειδικούς ώστε να βρούν λύσεις. Σε περίπτωση που ο μαθητής κάνει bullying για τρίτη φορά μέσα στο ίδιο σχολικό έτος, τότε εκδίδεται πρόστιμο για τους γονείς, ύψους 500 δολαρίων.

“Δεν είναι ευθύνη του σχολείου ούτε της αστυνομίας να αναθρέψει σωστά τα παιδιά. Η σωστή ανατροφή είναι δουλειά των γονιών», δήλωσε ο Dan Ault, που είναι αρχηγός της τοπικής αστυνομίας.

Ανα και δεν είναι λίγοι που θεωρούν ότι αυτό το μέτρο δεν θα αλλάξει τίποτα, καθώς πιστεύουν ότι η νομοθεσία θα έπρεπε να επιτρέπει την ανώνυμη καταγγελία του εκφοβισμού, ο χρόνος μένει να δείξει τα αποτελέσματα. Το σίγουρο είναι ότι για να σταματήσει αυτό το τραγικό φαινόμενο πρέπει να υπάρχει συνεργασία μεταξύ μαθητών, γονέων, σχολείου και κράτους.

scarymommy.com

Ακολούθησε το TheMamagers στο Instagram

Διαβάστε περισσότερα

Best of network