Πίσω από κάθε παιδί που ξεχωρίζει, υπάρχει ένας αφοσιωμένος γονιός

Πίσω από κάθε παιδί που ξεχωρίζει, υπάρχει ένας αφοσιωμένος γονιός

Μία έρευνα του Πανεπιστημίου Lincoln της Νεμπράσκα ήρθε να επιβεβαιώσει αυτό που όλοι ξέραμε. Πίσω από ένα ταλαντούχο παιδί κρύβεται ένας γονιός που έχει “θυσιαστεί”, που έχει αφιερώσει τη ζωή του σε αυτή την προσπάθεια.

Και όταν μιλάμε για αφοσίωση, δεν εννοούμε πίεση, αλλά ώθηση ώστε να πετύχουν σε οτιδήποτε διάλεγαν τα παιδιά να ακολουθήσουν. Είτε αυτό ήταν κάποιο σπορ, είτε μια σχολή, είτε ενα μουσικό όργανο, είτε μια τέχνη. Οι γονείς αυτοί, σύμφωνα πάντα με την ίδια έρευνα έκαναν τα πάντα προκειμένου το παιδί να αναπτύξει τα ταλέντα του και να ακολουθήσει την κλίση του, δημιουργώντας ένα τόσο γόνιμο οικογενειακό περιβάλλον ώστε αυτό το ταλέντο να μπορέσει να καρποφορήσει.

Γιατί το ταλέντο χρειάζεται “πότισμα” και “εξέλιξη”, δεν αρκεί μόνο να το έχεις. Κι αυτό, οι αφοσιωμένοι γονείς της έρευνας απ’ ότι φαίνεται το γνώριζαν πολύ καλά. Ως επί τω πλείστων οι συγκεκριμένοι γονείς παρείχαν στο παιδί οικονομική βοήθεια (όση μπορούσαν), αλλά και απιερόριστο χρόνο από την διασκέδασή τους ή τη δουλειά τους.

Ακολούθησε το TheMamagers στο Instagram

Διαβάστε περισσότερα

Best of network