Πώς εκδηλώνεται η μετάλλαξη Όμικρον στα παιδιά;

Πώς εκδηλώνεται η μετάλλαξη Όμικρον στα παιδιά;

Ο κορονοϊός έχει μπει δυστυχώς για τα καλά στη ζωή μας και όλοι οι πολίτες πρέπει να τηρούν οδηγίες των ειδικών για να προστατευτούν και να προστατεύσουν τους δικούς τους ανθρώπους από τον ιό.

Με την ραγδαία διασπορά της μετάλλαξης Όμικρον, ολοένα περισσότερα παιδιά και έφηβοι στη χώρα μας μαθαίνουν ότι έχουν μολυνθεί. Είναι χαρακτηριστικό ότι το 24ωρο μεταξύ 29 και 30 Δεκεμβρίου 2021, καταγράφηκαν 4.368 νέες διαγνώσεις στις ηλικίες 0- 17 ετών.

Στην χώρα μας 6 βρέφη ήδη νοσηλεύονται με ήπια συμπτώματα στο νοσοκομείο του Ρίο.

➡️ Πώς όμως εκδηλώνεται η COVID από Όμικρον στα παιδιά; Και ποια συμπτώματα πρέπει να έχουν το νου τους οι γονείς;

Αν και επίσημα στοιχεία δεν υπάρχουν ακόμα, έχει ξεκινήσει να σκιαγραφείται μια εικόνα με βάση την καθημερινή ιατρική πρακτική σε ενήλικους και σε παιδιά. Τα πιο κοινά συμπτώματα του κορονοϊού είναι ο πυρετός (πάνω από 38ο C), ένας νέος, συνεχής βήχας (συνήθως ξηρός) και η απώλεια γεύσης ή και όσφρησης.

Επίσης, ιδιαίτερα στην λοίμωξη από τη μετάλλαξη Όμικρον ιδιαίτερα, μερικές φορές οι ασθενείς εμφανίζουν κόπωση και πόνο στο σώμα, πονόλαιμο, πονοκεφάλους και δύσπνοια, σε πιο προχωρημένα στάδια της νόσου και ιδιαίτερα οι ενήλικες. Η διάρροια, η καταρροή και το «μπούκωμα» στη μύτη είναι σπανιότερα συμπτώματα.

Στην πραγματικότητα, η λοίμωξη που προκαλεί ο κορονοϊός μοιάζει πια τόσο πολύ με κρυολόγημα, ώστε συνίσταται να μένει στο σπίτι όποιος έχει συνάχι και φταρνίζεται πολύ χωρίς εμφανή λόγο. Πρέπει επίσης να διενεργείται σύντομα ένας μοριακός έλεγχος (PCR), για να διαπιστωθεί αν τα παραπάνω συμπτώματα προέρχονται από τον κορονοϊό ή όχι, καθώς δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι υπάρχουν και πολλοί άλλοι ιοί που προκαλούν την ίδια κλινική εικόνα.

Πώς εκδηλώνεται η μετάλλαξη Όμικρον στα παιδιά;

Ευχαριστούμε θερμά για τις πληροφορίες τα Παιδιατρικά ιατρεία Γεώργιου Αντωνογεώργου.

Ακολούθησε το TheMamagers στο Instagram

Διαβάστε περισσότερα

Best of network