Πόσο σημαντική είναι η σωματική άσκηση για τα παιδιά;

Πόσο σημαντική είναι η σωματική άσκηση για τα παιδιά;

Μέχρι πριν από μερικά χρόνια, δεν νοούνταν παιδί που να μην έπαιζε με τις ώρες σε πλατείες, σε αλάνες, σε αυλές. Σήμερα και λόγω των συνθηκών η καθημερινότητα των παιδιών έχει αλλάξει και η αθλητική δραστηριότητά τους έχει μειωθεί αρκετά. Τα περισσότερα παιδιά περνούν πολλές ώρες μπροστά στην οθόνη του υπολογιστή, του tablet, του κινητού, με αποτέλεσμα η οργανική τους ανάγκη για καθημερινή σωματική δραστηριότητα να μην εκτονώνεται.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, ένα παιδί που πηγαίνει στο νηπιαγωγείο χρειάζεται τουλάχιστον 2-3 ώρες δραστηριότητα κάθε μέρα, ενώ τα παιδιά που βρίσκονται στη σχολική ηλικία πρέπει να αφιερώνουν τουλάχιστον μια ώρα ημερησίως σε κάποια μορφή άσκησης.

Αμέτρητες είναι οι έρευνες που δείχνουν ότι τα παιδιά που ασκούνται τακτικά και είναι γενικά δραστήρια, πέρα από καλή φυσική κατάσταση, έχουν και καλή ψυχική υγεία. Έχει διαπιστωθεί ότι η άσκηση βοηθάει την αυτοεκτίμηση και την αυτοπεποίθηση του, μειώνει το άγχος, το βοηθάει να ελέγχει πιο αποτελεσματικά το θυμό του και βελτιώνει τη γνωστική του λειτουργία και την απόδοσή του στα μαθήματα. Παράλληλα, έχει παρατηρηθεί ότι τα παιδιά που έχουν ένα πιο δραστήριο τρόπο ζωής, είναι λιγότερο πιθανό να υποφέρουν από συναισθηματικές διαταραχές, όπως κατάθλιψη, μεγαλώνοντας.

Πόσο σημαντική είναι η σωματική άσκηση για τα παιδιά;

Βρες το σετ

Δεν πρέπει να ξεχνάμε επίσης, ότι η άσκηση είναι η καλύτερη και πιο αποτελεσματική πρόληψη για την παιδική παχυσαρκία και ο καλύτερος τρόπος για την ενδυνάμωση των μυών και των οστών τους. Με λίγα λόγια, η σωματική δραστηριότητα κάνει τα παιδιά υγιή και ευτυχισμένα.

Ακόμη και να μην κάνει κάποιο συγκεκριμένο άθλημα, το τρέξιμο, το ποδήλατο, το παιχνίδι σε εξωτερικό χώρο ή έστω το περπάτημα είναι απαραίτητο να μπουν στην καθημερινότητα των παιδιών. Σύμμαχός τους στις στιγμές που αθλούνται -αλλά και για όλη την ημέρα- πρέπει να είναι ρούχα που θα τους προσφέρουν άνεση και ελευθερία στις κινήσεις.

Πόσο σημαντική είναι η σωματική άσκηση για τα παιδιά;

Βρες το σετ

Εμείς σας προτείνουμε τα παιδικά αθλητικά ρούχα του ελληνικού brand BAYA. Είναι άνετα, ανθεκτικά, με τέλεια εφαρμογή και πολύχρωμα, ό,τι δηλαδή χρειάζεται ένα παιδί. Μάλιστα, η BAYA είναι από τα πρώτα ελληνικά brand που στράφηκε στα βιώσιμα υλικά, δίνοντάς μας έναν ακόμα λόγο να τα επιλέξουμε. Όλα τα κολάν τους είναι από premium sustainable πρώτη ύλη, το Renew Techno από την Jersey Lomellina. Πρόκειται για ένα ύφασμα αθλητικών προδιαγραφών από πολυεστερικά νήματα, τα οποία προέρχονται από την ανακύκλωση πλαστικών μπουκαλιών.

Πόσο σημαντική είναι η σωματική άσκηση για τα παιδιά;

Βρες το σετ

Με μία παλέτα που ξεκινά από τα βασικά έως τα παστέλ, μπλέκει το ροζ, το κίτρινο, το μπλε, το πράσινο της μέντας και το λιλά, τα ρούχα της νέας συλλογής της BAYA θα γίνουν τα αγαπημένα κάθε παιδιού. Τα ίδια σχέδια υπάρχουν και για ενηλίκους για matchy matchy εμφανίσεις μητέρας – κόρης.

άσκηση

Βρες το σετ

Τα πρωτότυπα patterns τους και τα έντονα χρώματά τους φτιάχνουν τη διάθεση μικρών και μεγάλων και μας παροτρύνουν να ξεκινήσουμε να αθλούμαστε.

Βρες όλα τα παιδικά σχέδια της BAYA

Ακολούθησε το TheMamagers στο Instagram

Διαβάστε περισσότερα

Best of network