“Παίζουν με την ψυχολογία όλων μας, γονιών, εκπαιδευτικών και γιατρών!”

μαθητές και εκπαιδευτικοί

Με ένα post στον προσωπικό του λογιαριασμό στο facebook ο παιδίατρος Κυριάκος Δουλγέρης τοποθετείται για το μέτρο του υποχρεωτικού self test.

Δείτε την ανάρτηση

” ΕΚΤΟΣ ΤΗΛΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΟΣΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ SELF ΤΕΣΤ ” !

Ρε παιδιά, δεν αντέχουμε άλλο κάψιμο, έχουμε σηκώσει τα χέρια ψηλά !

Αυτά δεν είναι μέτρα για πανδημία, είναι γυμνάσια και γρίφοι για δυνατούς λύτες.

Και πέρα από την πλάκα :

Το self test έχει μεγάλη πιθανότητα να είναι ψευδώς αρνητικό. Θυμίζω ότι και το μοριακό τεστ δίνει 20% ψευδώς αρνητικά, ανάλογα με το ιικό φορτίο και την εμπειρία αυτού που διενεργεί το τεστ.

Ο γονιός μπορεί να υπογράφει ότι το παιδί του είναι αρνητικό (ασχέτως αν έκανε ή πως έκανε το τεστ) και αν το παιδί έπειτα εντοπιστεί ως κρούσμα κανείς δεν μπορεί να αποδείξει τι έχει γίνει. Τα ποσοστά ψευδώς αρνητικών στα rapid είναι μεγάλα.

Ακόμα χειρότερα, κάποιος συμπτωματικός μπορεί να κυκλοφορεί άφοβα ανάμεσα στους άλλους με την αίσθηση ότι έχει αρνητικό τεστ.

Για όσους δεν κάνουν το τεστ, δεν προβλέπεται τηλεκπαίδευση. Τι σημαίνει όμως αυτό ; Τα σχολεία και τα τμήματα που θα κλείνουν τρεις και λίγο λόγω κρουσμάτων δεν θα κάνουν τηλεκπαίδευση ;

Παίζουν με την ψυχολογία όλων μας, γονιών, εκπαιδευτικών και γιατρών !

Λοιπόν αν θέλετε σωστή υγειονομική επιτήρηση, τότε οργανωμένα κέντρα για τεστ από έμπειρο προσωπικό και με καταγραφή του αποτελέσματος στην ειδική πλατφόρμα του ΕΟΔΥ.

Όχι άλλο δούλεμα !

Ακολούθησε το TheMamagers στο Instagram

Διαβάστε περισσότερα

Best of network