“Το παιδί χτύπησε!” – 3 συνηθισμένα λάθη που κάνουμε οι μαμάδες σχετικά με τους μικροτραυματισμούς

Hansaplast Κρέμα Επούλωσης Πληγών

Μέσα σε μια παιδική χαρά, ή στη φύση είναι λογικό να υπάρχουν πάντα μικροατυχήματα, γρατζουνίσματα, εκδορές και πληγές που “χαλάνε” την μαγεία του παιχνιδιού και φέρνουν δάκρυα στα μάτια. Αν και θεωρητικά η περιποίηση μιας πληγής δεν είναι δύσκολη υπόθεση, υπάρχουν τρία συνηθισμένα λάθη που κάνουμε οι γονείς.

Για πάμε να τα δούμε.

1. “Κάτσε να το φυσήξω και καθάρισε”

Συνήθως δεν καθαρίζουμε την πληγή του παιδιού με επιμέλεια, κυρίως γιατί φοβόμαστε μην το πονέσουμε. Όμως, η σκόνη και η βρωμιά δεν φεύγουν με ένα απλό φύσημα αλλά με ένα καλό αντισηπτικό.

Το Hansaplast Σπρέυ Καθαρισμού Πληγών είναι εύκολο στη χρήση για αντισηπτικό καθαρισμό μικρών αλλά βαθιών πληγών, όπως κοψίματα, εκδορές, γδαρσίματα, πρώτου και δευτέρου βαθμού μικρότερα εγκαύματα και ανοιχτές φουσκάλες. Και το κυριότερο; Δεν περιέχει οινόπνευμα, δεν προκαλεί πόνο ή τσούξιμο και δεν ξηραίνει το δέρμα.

Η εύχρηστη συσκευασία του λειτουργεί εξίσου καλά υπό οποιαδήποτε γωνία -ακόμα και ανάποδα- πράγμα που σημαίνει ότι στην περίπτωση ενός ατυχήματος μπορούμε επί τόπου να καθαρίσουμε την πληγή και να επιστρέψουμε στους φίλους μας.

2. “Δεν θα βάλουμε τίποτα επάνω, για να αναπνέει”

Το να αφήνουμε την πληγή να «αναπνέει» είναι ένα συνηθισμένο λάθος που εμπεριέχει ρίσκο καθώς συνεχίζοντας το παιχνίδι του το παιδί, είναι μαθηματικά βέβαιο ότι θα αφήσει το τραύμα στο έλεος της σκόνης, και όχι μόνο, με κίνδυνο να μολυνθεί.

Καλό είναι λοιπόν να καλύψουμε την πληγή με ένα επίθεμα Hansaplast που επιτρέπει στην επιδερμίδα να αναπνέει, ενώ προστατεύει από τυχόν μολύνσεις, καθώς είναι ανθεκτικό ακόμη και σε νερό.

"Το παιδί χτύπησε!" - 3 συνηθισμένα λάθη που κάνουμε οι μαμάδες σχετικά με τους μικροτραυματισμούς

3. “Άστο έτσι, η πληγή επουλώνεται καλύτερα όταν την αφήσουμε να ξεραθεί»

Το ότι η πληγή επουλώνεται από μόνη της ενώ είναι εκτεθειμένη στον αέρα, είναι ο μεγαλύτερος μύθος που υπάρχει από καταβολής κόσμου.

Κλινικές μελέτες της Hansaplast έχουν αποδείξει ότι  η Ξηρή Επούλωση Τραυμάτων, όχι μόνο δεν βοηθά αλλά αφήνει την πληγή εκτεθειμένη στον αέρα με αποτέλεσμα να δημιουργείται κρούστα -το λεγόμενο κακάδι- και το τραύμα να αφυδατώνεται. Αντιθέτως  η Υγρή Επούλωση Τραυμάτων δεν επιτρέπει να σχηματιστούν κρούστες ενώ εξασφαλίζει βέλτιστο μικροπεριβάλλον, μειωμένο κίνδυνο λοίμωξης και τελικά τάχιστη επούλωση.

Η Hansaplast Κρέμα Επούλωσης Πληγών που, ο κόσμος να χαλάσει, έχω πάντα μέσα στην τσάντα μου, δημιουργεί ένα προστατευτικό φιλμ που «αναπνέει», ενυδατώνει με πανθενόλη και γλυκερίνη, ενώ ταυτόχρονα προάγει τη φυσική διαδικασία επούλωσης του δέρματος. Παράλληλα σχηματίζει μια προστατευτική μεμβράνη στην πληγή, αποτρέπει τη μόλυνση του τραύματος και επιταχύνει τη διαδικασία επούλωσης έως και δύο φορές πιο γρήγορα από μια αφρόντιστη πληγή.

Και επειδή είναι καλύτερα να θυμόμαστε τις όμορφες στιγμές μας από τις παιδικές χαρές και τις βόλτες μας και όχι να μετράμε σημάδια των πτώσεών μας, (αν αυτό είναι κάτι που μπορούμε να αποφύγουμε), δεν μπορώ να μην αναφέρω ότι η Hansaplast Κρέμα Επούλωσης Πληγών μειώνει τα σημάδια και βοηθά στην ελάττωση δημιουργίας ουλών. 

Ας συνοψίζουμε, λοιπόν, στα 3 απλά βήματα που πρέπει να ακολουθήσουμε για την σωστή επούλωση των πληγών

"Το παιδί χτύπησε!" - 3 συνηθισμένα λάθη που κάνουμε οι μαμάδες σχετικά με τους μικροτραυματισμούς

1. Καθαρισμός: Μία καθαρή πληγή είναι το πρώτο βήμα για την βέλτιστη φροντίδα και επούλωση. Για την πρόληψη μολύνσεων, καθαρίζουμε ανώδυνα την πληγή από βρωμιά και σκόνη με το νέο Hansaplast Σπρέυ Καθαρισμού Πληγών

2. Προστασία: Το δεύτερο βήμα είναι η προστασία της πληγής από τη βρωμιά και τα βακτήρια ώστε να καταστεί εφικτή η επούλωση. Καλύπτουμε την πληγή με ένα επίθεμα Hansaplast. Έτσι, το παιχνίδι συνεχίζεται!

3. Επούλωση: Στο τρίτο βήμα, διασφαλίζουμε την ασφαλή και γρήγορη επούλωση της πληγής, αποφεύγοντας σημάδια και ουλές. Εφαρμόζοντας τη νέα Hansaplast Κρέμα Επούλωσης Πληγών τακτικά μέχρι η πληγή να επουλωθεί πλήρως.

Ακολούθησε το TheMamagers στο Instagram

Διαβάστε περισσότερα

Best of network