Σύψας: «Στο σπίτι δεν θα αγκαλιάζουμε ούτε θα φιλάμε τα παιδιά»

Σύψας: «Στο σπίτι δεν θα αγκαλιάζουμε ούτε θα φιλάμε τα παιδιά»

Σε μια πρωτοφανή οδηγία προς τους γονείς προέβη ο γνωστός καθηγητής, μέλος της επιτροπής επιστημόνων Κώστας Σύψας. «Μην αγκαλιάζετε και μην φιλάτε τα παιδιά σας και αν σας πλησιάζουν να φοράτε μάσκα μέσα στο σπίτι σας».

«Μέσα στο σπίτι μας κ. Σύψα;», τον ρωτά έκπληκτη η δημοσιογράφος;. «Ακριβώς», απάντησε ο κύριος Σύψας.

Πολλοί γονείς (και μη) έχουν εκφράσει την αγανάκτηση αλλά και την αγωνία τους ως προς την συγκεκριμένη δήλωση.

Ξεχωρίζουμε δύο:

Διαβάζω τώρα στο διαδίκτυο ότι το πρωί ο κύριος Σύψας είπε να μην αγκαλιάζουμε και να μη φιλάμε τα παιδιά μας. Αν χρειαστεί, λέει, να τα πλησιάσουμε να φορέσουμε μάσκα!…

Αν τα είπε όντως έτσι, τα πράγματα θα είναι τραγικά άσχημα. Ας μας το πούνε επιτέλους ευθέως ώστε να πράξουμε τα δέοντα. Οι πιστοί να εξομολογηθούμε, όσοι έχουμε κάτι τις να φτιάξουμε τις διαθήκες μας, να ετοιμάσουμε τα ρούχα που θα μας θάψουν.
Έλεος πια! Δεν αρκεί να επιβιώσουμε όσοι επιβιώσουμε, έχει μια σημασία και το πώς θα έχουμε καταντήσει ψυχικά μέχρι τότε.

Διαβάζω τώρα στο διαδίκτυο ότι το πρωί ο κύριος Σύψας είπε να μην αγκαλιάζουμε και να μη φιλάμε τα παιδιά μας. Αν…

Geplaatst door Μάρω Βαμβουνάκη op Woensdag 16 september 2020

Πώς τι; Θα έρθουν τα παιδιά μου από το σχολείο και θα μου πουν έχω ανάγκη να με αγκαλιάσεις και θα τους πω δεν γίνεται η οδηγία λέει να μην. Να μην σε αγκαλιάσω, μη φιλήσω επειδή μόλις γύρισες από το σχολείο, από την τάξη που σε έβαλαν με άλλους είκοσι, από το σχολείο που καθαρίστρια περνάει μια φορά τη μέρα, από τη μικρή σου αίθουσα με άλλα 22 χνώτα. Δεν γίνεται να σε αγκαλιάσω, η μάσκα που σου χάρισαν ήταν πολύ μεγάλη για το πρόσωπό σου, λογικά δεν σε προστατεύει, αλλά τι να κάνουμε, παιδί μου, αυτόν είχαν γνωστό, δεν γίνεται να σε αγκαλιάσω γιατί αν με κολλήσεις θα φταις εσύ. Εσύ ο εξάχρονος, ο δεκάχρονος, ο δεκαπεντάχρονος. Αν με κολλήσεις θα φταις εσύ που τα κρεβάτια στις ΜΕΘ δεν φτάνουν, εσύ που άνοιξε ο τουρισμός, εσύ που δεν έγιναν μικρά τμήματα, εσύ που δεν έγιναν προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών. Εσύ. Δεν μπορώ να σε φιλήσω. Τι δεν καταλαβαίνεις; Φταις ή θα φταις. Αν νοσήσουμε θα φταις.

Πάτε ρε καλά; Πάτε ρε καθόλου καλά; Η λύση στην κρίση είναι μη φιλάω τα παιδιά μου; Έλα. Που θα μου γεμίσετε τους γιους μου άγχη κι ενοχές επειδή είστε ανίκανοι στη διαχείριση. Έλα σας παρακαλώ πολύ.

Πώς τι; Θα έρθουν τα παιδιά μου από το σχολείο και θα μου πουν έχω ανάγκη να με αγκαλιάσεις και θα τους πω δεν γίνεται η…

Geplaatst door Gianna Kouka op Woensdag 16 september 2020

Ακολούθησε το TheMamagers στο Instagram

Διαβάστε περισσότερα

Best of network