Τα μωρά που γεννιούνται Νοέμβρη έχουν ένα ισχυρό πλεονέκτημα

μωρά που γεννιούνται Νοέμβρη

Η γέννηση ενός παιδιού στην καρδιά του Φθινοπώρου μπορεί να επηρεάσει τις ικανότητες που θ’αναπτύξει στην μετέπειτα ζωή του.

Τα παιδιά, κυρίως, του Οκτώβρη και του Νοέμβρη, έχουν μερικά ιδιαίτερα πλεονεκτήματα, σύμφωνα τουλάχιστον με μία σχετική έρευνα, που πραγματοποιήθηκε πριν λίγους μήνες, από το Πανεπιστήμιο του Έσσεξ και δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση International Journal of Sports Medicine.

Απ’την μελέτη 8550 αγοριών και κοριτσιών, ηλικίας 10-16 χρονών από 26 σχολεία του Έσσεξ, προέκυψε ότι τα παιδιά που γεννιούνται, κυρίως, τον Νοέμβρη είναι πιο υγιή και πιο δυνατά. 

Βέβαια, σε δύναμη, φαίνεται πως υπερέχουν τα παιδιά που γεννιούνται τον Οκτώβρη, ενώ ακολουθούν όσα είναι γεννημένα τον Νοέμβρη και τον Δεκέμβρη.

Ένα απ’τα βασικά και πιο γενικά συμπεράσματα της έρευνας είναι πως όσα παιδιά έχουν γεννηθεί το Φθινόπωρο, βρίσκονται σε καλύτερη φυσική κατάσταση σε σύγκριση με τα παιδιά που έχουν γεννηθεί, για παράδειγμα, τον Απρίλιο, τον Μάιο και τον Ιούνιο.

Τα στοιχεία που εξετάστηκαν, ήταν η αντοχή, αλλά κι η δύναμη των χεριών και του σώματος.

Τα ευρήματα έδειξαν ότι ο μήνας της γέννησης του κάθε παιδιού είναι ικανός να διαφοροποιήσει σημαντικά:

– τις λειτουργίες του κυκλοφορικού συστήματος,
– την μυική δύναμη και
– την ανάπτυξη της ταχύτητας.

Απ’την καταγραφή, τα παιδιά του Νοέμβρη διαπιστώθηκε πως είχαν τα μεγαλύτερα επίπεδα αντοχής, ενώ σε δύναμη, όπως προαναφέρθηκε, ήρθαν δεύτερα, αυτά του Οκτώβρη.

Όσα είναι γεννημένα τους πρώτους μήνες της σχολικής χρονιάς, παρουσιάστηκαν να έχουν μια «φθινοπωρινή υπεροχή».

Συγκεκριμένα, τα παιδιά του Νοέμβρη:

– τρέχουν κατά 10% πιο γρήγορα,
– πηδούν κατά 12% ψηλότερα
– είναι κατά 15% πιο δυνατά
από ένα παιδί ίδιας ηλικίας που είναι γεννημένο την Άνοιξη ή το Καλοκαίρι.

Έτσι, κάποια παιδιά απολαμβάνουν ένα «καθαρά φυσικό πλεονέκτημα» που τα κάνει να υπερέχουν σε σχέση με τα υπόλοιπα. Η παράξενη αυτή συσχέτιση, όπως εξηγούν οι ερευνητές, πιθανότατα, οφείλεται στα αυξημένα επίπεδα βιταμίνης D που’χε το παιδί ως έμβρυο λόγω της έκθεσης της μητέρας του στον ήλιο κατά τα τελευταία στάδια της εγκυμοσύνης.

Ο επικεφαλής της έρευνας, Dr Gavin Sandercock, αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Γνωρίζαμε ότι τα μωρά του Φθινοπώρου τείνουν να’ναι μεγαλύτερα απ’τα υπόλοιπα. Αυτή, όμως, είναι η πρώτη φορά που συμπεραίνεται ότι είναι και πιο δυνατά και σε καλύτερη φυσική κατάσταση».

Πηγές:

www.qmul.ac.uk/

www.sciencedirect.com

www.thieme-connect.com/

Ακολούθησε το TheMamagers στο Instagram

Διαβάστε περισσότερα

Best of network