Δίπλωμα οδήγησης στα 17 αλλά με συνοδό – Με κάμερες οι εξετάσεις

Δίπλωμα οδήγησης στα 17

Από 17 ετών θα έχουν τη δυνατότητα οι υποψήφιοι οδηγοί να δίνουν θεωρητικές και πρακτικές εξετάσεις για την απόκτηση διπλώματος οδήγησης σύμφωνα με το νέο νομοσχέδιο: “Οδηγώντας με Ασφάλεια” του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, που παρουσίασε σήμερα ο αρμόδιος υπουργός Μεταφορών Κώστας Αχιλλέας Καραμανλής. Κρίσιμη όμως λεπτομέρεια. Οσοι 17αρηδες περάσουν τις εξετάσεις και πάρουν το προσωρινό δίπλωμα (μέχρι να φθάσουν τα 18) θα οδηγούν μαζί με συνοδό.

Προβλέπεται ακόμα ενίσχυση της διαφάνειας, ώστε να μπει “φρένο” σε φαινόμενα διαφθοράς στο σύστημα εξετάσεων για τη χορήγηση αδειών οδήγησης. Γι αυτό και οι εξετάσεις θα γίνονται πλέον υπο το βλέμα της κάμερας…

Σύμφωνα με τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών με το προτεινόμενο σχέδιο νόμου επιχειρείται, μεταξύ άλλων, η αναμόρφωση του πλαισίου που διέπει την εκπαίδευση, τη θεωρητική εξέταση και πρακτική δοκιμασία υποψήφιων οδηγών και οδηγών για τη χορήγηση αδειών οδήγησης οχημάτων.

Τέσσερις οι κύριοι στόχοι του σχεδίου νόμου

Α. Αναβάθμιση της εκπαίδευσης των υποψηφίων οδηγών, ώστε ο οδηγός να είναι καλύτερα προετοιμασμένος για να βγει στο δρόμο, από τη στιγμή που θα πάρει το δίπλωμα οδήγησης.

Β. Ενίσχυση της Διαφάνειας, ώστε να μπει “φρένο” σε φαινόμενα διαφθοράς.

Γ. Διασφάλιση του αδιάβλητου της διαδικασίας Εξέτασης.

Δ. Προαγωγή της Οδικής Ασφάλειας με πράξεις

ΤΙ προβλέπει το Σχέδιο Νόμου “Οδηγώντας με Ασφάλεια”

Διαβάστε τη συνέχεια στο thetoc.gr

Ακολούθησε το TheMamagers στο Instagram

Διαβάστε περισσότερα

Best of network