Παπαευαγγέλου: Αύξηση κρουσμάτων στην ηλικιακή ομάδα 15-19 ετών

Αύξηση κρουσμάτων

«Η διασπορά στην κοινότητα συνεχίζεται και κυριότερη αιτία είναι η ενδοοικογενειακή μετάδοση», ανέφερε η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου, κατά την ενημέρωση για την πανδημία.

“Με την επικράτηση της βρετανικής μετάλλαξης είναι ξεκάθαρο ότι εάν ο ιός τρυπώσει μέσα στο σπίτι, είναι πιθανό να κολλήσουν όλοι. Ακόμα, είναι σημαντικό να τονιστεί ότι πολύ συχνά αναφέρεται έκθεση σε συναθροίσεις όχι μόνο μέσα σε σπίτια όπου όλοι γνωρίζουμε ότι ο κίνδυνος είναι ιδιαίτερα μεγάλος, αλλά και σε εξωτερικούς χώρους”, ανέφερε και συνέχισε: “Πλέον νοσηλεύουμε στη χώρα μας ολόκληρες οικογένειες που νοσούν από κορονοϊό, όπως προκύπτει και από τα στοιχεία και τις αναφορές των γιατρών”.

Η κ. Παπαευαγγέλου μίλησε για αύξηση κρουσμάτων στην ηλικιακή ομάδα 15-19 ετών και -όπως είπε- αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι είναι κοινό μυστικό ότι τα παιδιά βρίσκονται με φίλους τους, εκτός σπιτιού. «Πολύ συχνά, όταν γίνεται ιχνηλάτηση αναφέρουν ότι προσέχουν τα μέτρα, αλλά βρέθηκαν σε εξωτερικό χώρο» με φίλους. «Προτιμούμε τους εξωτερικούς χώρους χωρίς να ξεχνάμε την μάσκα μας», σημειώνει.

Ανέφερε επίσης ότι στην Επιτροπή συζητήθηκε εκτενώς το άνοιγμα σχολείων και ότι τα ατομικά τεστ αποτελούν όπλο για τον εντοπισμό των ασυμπτωματικών κρουσμάτων. «Θα πρέπει να μάθουμε να συμβιώνουμε με τον ιό και τα μέτρα ατομικής προστασίας για αρκετό χρονικό διάστημα ακόμα», είπε κλείνοντας η καθηγήτρια.

Ακολούθησε το TheMamagers στο Instagram

Διαβάστε περισσότερα

Best of network