Θεοδωρίδου: Ο εμβολιασμός δεν επηρεάζει την ανάπτυξη των παιδιών – Υπερεκτιμημένος ο κίνδυνος αλλεργιών

Θεοδωρίδου: Ο εμβολιασμός δεν επηρεάζει την ανάπτυξη των παιδιών - Υπερεκτιμημένος ο κίνδυνος αλλεργιών

Ο εμβολιασμός των παιδιών και εφήβων 12-17 ετών δεν επηρεάζει την ανάπτυξη των παιδιών, ενώ ο ο κίνδυνος αλλεργιών είναι υπερεκτιμημένος, τόνισε η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου, κατά την ενημέρωση για το Εθνικό Σχέδιο εμβολιαστικής κάλυψης.

«Θα δοθούν και οι κατάλληλες απαντήσεις σε λαθεμένες απόψεις όπως ότι τα εμβόλια του Covid μπορούν να αναστείλουν την ανάπτυξη των παιδιών ή να αλλάξουν το DNA τους» είπε χαρακτηριστικά η κ. Θεοδωρίδου.

Η κ. Θεοδωρίδου επεσήμανε επίσης ότι από τα αποτελέσματα μελέτης στο Ισραήλ προκύπτει ότι είναι υπερκτιμημένος ο κίνδυνος αλλεργικών αντιδράσεων από τα εμβόλια mRNA.

Αναφέρθηκε ακόμα στην αυξημένη κινητικότητα που υπάρχει διεθνώς σε σχέση με τα εμβόλια για μικρότερες ηλικίες παιδιών από 5 έως 11 ετών και από 6 μηνών έως 5 ετών: «Φαίνεται ότι οι ρυθμιστικές αρχές όπως το FDA μετά την αίτηση των εταιρειών μπορεί να δρομολογήσουν την έγκριση με τον χαρακτηρισμό της επείγουσας χρήσης τους επόμενους μήνες».

Υπογράμμισε ότι δεν θα πρέπει να χάνεται ο χρόνος ούτε μιας μέρας για τον εμβολιασμό ο οποίος δεν πρέπει να αναβάλλεται.  «Εν αναμονή της χορήγησης του εμβολίου από τους παιδιάτρους δεν θα πρέπει να χάνεται χρόνος» είπε χαρακτηριστικά, τονίζοντας ότι οι εμβολιασμοί θα πρέπει να γίνονται και όχι να αναβάλλονται.

Μίλησε επίσης και για την τρίτη δόση εμβολίου κατά της Covid-19 και, επανέλαβε ότι το χρονικό διάστημα χορήγησης της είναι 6 έως 8 μήνες από την ολοκλήρωση με δύο δόσεις του εμβολιασμού. Πρόσθεσε ότι μπορεί να προτεραιοποιηθούν και οι υγειονομικοί για την τρίτη δόση, καθώς εκτίθενται στον ιό.

Ακολούθησε το TheMamagers στο Instagram

Διαβάστε περισσότερα

Best of network