Το μωρό μου δεν κοιμάται | 7 απλοί τρόποι για να το βοηθήσεις να κοιμηθεί πιο εύκολα

Το μωρό μου δεν κοιμάται

Το μωρό μου δεν κοιμάται: Ευτυχώς είναι πολλοί οι γονείς που έχουν ξαγρυπνήσει ξανά και ξανά και έχουν μάθει μερικά κόλπα, τα οποία με χαρά τα μοιράζονται μαζί μας.

Ο ύπνος του μωρού μπορεί να είναι μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις για τους γονείς (εκτός κι αν είσαι από τις τυχερές μαμάδες που το μωρό σου κοιμάται εύκολα!).

Και παρότι αυτό μπορεί να ακούγεται παράδοξο στους νέους γονείς, αν το μωρό σου δεν κοιμάται αρκετά στη διάρκεια της ημέρας, θα είναι λιγότερο πιθανό να κοιμηθεί τη νύχτα… που σημαίνει κούραση και νύστα για σένα την επόμενη μέρα.

Δοκίμασε τους παρακάτω 7 τρόπους για να κοιμηθεί πιο εύκολα το μωρό σου και υιοθέτησε αυτόν που τελικά θα σας ταιριάξει!

1. Άφησέ το να κοιμάται στη διάρκεια της ημέρας

Είναι αποδεδειγμένο πως τα νήπια που κοιμούνται στη διάρκεια της ημέρας είναι λιγότερο νευρικά, υπάρχει όμως ένας ακόμη σημαντικός λόγος για να ενθαρρύνεις το μικρό σου να κοιμάται την ημέρα: ένας σύντομος υπνάκος θα το προετοιμάσει για καλύτερη ποιότητα ύπνου τη νύχτα.

Τα βρέφη χρειάζονται πολύ ύπνο, οπότε μην προσπαθείς να κρατήσεις το δικό σου ξύπνιο αν το βλέπεις να νυστάζει. Βάλε το να κοιμηθεί –ανάσκελα- στην κούνια του ή κοίμισε το στο καροτσάκι ή στο πορτ μπεμπέ. Σύμφωνα με την Κλινική Mayo, τα μωρά από 4-12 μηνών συνήθως κοιμούνται δύο φορές στη διάρκεια της ημέρας – αυτός ο ύπνος θα σου δώσει την ανάπαυλα που χρειάζεσαι για να ξεκουραστείς κι εσύ ανάμεσα στους θηλασμούς και άλλες απαιτήσεις τις καθημερινότητας.

2. Δοκίμασε το χαλαρωτικό μασάζ

Δεν χρειάζεται να είσαι επαγγελματίας για να κάνεις ένα χαλαρωτικό μασάζ στο μωρό σου. Το μόνο που θα χρειαστείς είναι μια μαλακή κουβέρτα και ένα λαδάκι για μασάζ (κάνε πρώτα μια δοκιμή σε ένα μικρό σημείο στο δερματάκι του για να βεβαιωθείς ότι το λάδι δεν προκαλεί αλλεργική αντίδραση). Το βρεφικό μασάζ αποτελείται από απαλές κινήσεις και όχι πιέσεις. Είναι καλύτερο να ξεκινήσεις το μασάζ όταν το μωρό σου είναι ήρεμο και ξύπνιο. Μπορεί να μην κοιμηθεί αμέσως, αλλά μπορεί να έχει θετικό αποτέλεσμα λίγο αργότερα.

Δες τα υπόλοιπα 5 tips στο shape.gr

Ακολούθησε το TheMamagers στο Instagram

Διαβάστε περισσότερα

Best of network