Τύχη είναι να σου τύχει η μητέρα που θα επέλεγες

Τύχη είναι να σου τύχει η μητέρα που θα επέλεγες

Η ζωή σου ξεκινάει μαζί της.

Είναι ο μοναδικός άνθρωπος που αντέχει να σε «κουβαλάει» και να σε κρατάει ασφαλή μέχρι να είσαι έτοιμος να βγεις στον κόσμο.  Δεν τη νοιάζει ότι έχει βαρύνει και πονάει η μέση της, ούτε πως μπορεί να χρειαστεί να μείνει στο κρεβάτι σε ακινησία, ούτε που ζαλίζεται και ανακατεύεται. Αντίθετα, χαίρεται γιατί ξέρει πως όλα αυτά συμβαίνουν για να είσαι καλά. Επίσης, δε θα μετανιώσει ποτέ για οτιδήποτε χρειαστεί για να συμβεί αυτό.

Σου τραγουδάει νανουρίσματα για να κοιμηθείς. Σε κρατάει αγκαλιά σαν να κρατά τον πιο πολύτιμο θησαυρό. Ο ορισμός της χαζομαμάς, σε βγάζει συνέχεια φωτογραφίες γιατί θέλει να κρατήσει τα πάντα. Σου λέει συνέχεια πόσο σ’ αγαπάει και ξέρει πως το καταλαβαίνεις.

Υπάρχουν φορές που την εξαντλείς και θυμώνει. Ακόμα και τότε, αρκεί να της χαμογελάσεις και οτιδήποτε αρνητικό εξαφανίζεται. Περνά ατέλειωτες ώρες συλλαβίζοντάς σου την λέξη «μα-μα» και όταν καταφέρνεις να πεις κάτι που του μοιάζει, ακόμα κι αν αυτό είναι ένα σκέτο «μα», σε φιλάει και σε αγκαλιάζει σαν να έχεις πει «δεσοξυριβονουκλεϊκό οξύ». Κάθε σου κίνηση, συλλαβή, κραυγή για εκείνη είναι σημαντικά.

Όσο μεγαλώνεις, μεγαλώνει και εκείνη μαζί σου και εύχεται να μεγαλώνετε σωστά. Όταν αρρωσταίνεις, μένει ξύπνια δίπλα σου. Όταν τη νύχτα πετάγεσαι τρομαγμένος μετά από εφιάλτη, είναι πάντα εκεί να σε πάρει μια αγκαλιά και να σου πει να μην φοβάσαι. Όταν δεν καταλαβαίνεις κάτι έχει την υπομονή και την διάθεση να στο εξηγήσει, μέχρι να το κατανοήσεις .Όταν της μιλάς, σε ακούει. Όταν πέσεις και χτυπήσεις, συνήθως τρομάζει, μα δε σου βάζει τις φωνές. Σε παίρνει αγκαλιά και σου υπενθυμίζει πως την επόμενη φορά θα πρέπει να προσέχεις.

Δεν πασχίζει να σε πείσει πως ο κόσμος είναι τέλειος, γιατί ξέρει πως δεν είναι. Σε μαθαίνει όμως πως όταν κάτι θέλουμε να γίνει καλύτερο, πρέπει να προσπαθούμε γι’ αυτό. Όταν έχεις άδικο σ’ το λέει γιατί πρέπει να μάθεις πως στη ζωή σου θα κάνεις και λάθη μα θα πρέπει να έχεις το θάρρος να τα παραδεχτείς και τη δύναμη να ζητάς συγνώμη. Όταν ρωτάς τη γνώμη της, σου λέει πάντα την αλήθεια. Όταν θέλεις να μείνεις μόνος σου το σέβεται. Όταν έχεις κάποιο πρόβλημα δε σου δίνει έτοιμη την λύση, μα σου μαθαίνει να τη βρίσκεις μόνος σου. Σου μαθαίνει να μπορείς να σταθείς στα δικά σου πόδια. Σε αγαπάει και σε φροντίζει, χωρίς να σε πνίγει.  Δε σε θέλει εξαρτημένο από εκείνη, γιατί μια τέτοια σχέση, δεν είναι ποτέ υγιής.

Όταν κάποια στιγμή αποφασίσεις να φύγεις από κοντά της, δε θα σε εμποδίσει. Σου έχει εμπιστοσύνη πως θα τα καταφέρεις. Σαφώς στενοχωριέται που φεύγεις, αλλά αγάπη δε σημαίνει ιδιοκτησία. Εκείνη ήταν εκεί στο πρώτο σου βήμα και θα είναι και σε όσα ακόμα τη χρειαστείς.

Παρόλα αυτά δεν είναι αλάνθαστη. Κανείς δεν είναι. Ούτε εσύ. Είσαι όμως σίγουρος πως πάντα προσπαθούσε για το καλύτερο. Εύχεσαι να μπορείς και εσύ να κάνεις το ίδιο. Εκείνη πάντα σου δείχνει τον δρόμο προς τα όνειρά σου, ακόμα και αν αυτός βρίσκεται μακριά της. Γιατί οι άνθρωποι που αγαπάς, δεν έχει τόση σημασία αν είναι κοντά σου, μα εκεί που είναι, να είναι ευτυχισμένοι.

Αυτή είναι η μητέρα που θα αναζητούσες ανάμεσα σε χιλιάδες άλλες. Τύχη είναι να σου τύχει η μητέρα που θα επέλεγες. Ευτυχία είναι να μπορείς αυτό να το συνειδητοποιήσεις.

Γράφει η Κατερίνα Ανδρεοπούλου – mindthetrap.gr

Διαβάστε επίσης:
Γιατί είναι απίστευτο δώρο να ζεις με παιδιά
Οι γονείς ελικόπτερο – αν το παιδί σου είναι το κέντρο του σύμπαντος, εσύ που ακριβώς είσαι;
Αγάπη είναι ό,τι έχεις μάθει από τους γονείς σου

Ακολούθησε το TheMamagers στο Instagram

Διαβάστε περισσότερα

Best of network