Βραδιά “κόλαση” στο νοσοκομείο Παίδων: 250 παιδιά εμφανίστηκαν με συμπτώματα κορονοϊού

συμπτώματα κορονοϊού

Το έκτο κύμα της πανδημίας του κορονοϊού σαρώνει και τα “σημάδια” φαίνονται σε όλες τις ηλικιακές ομάδες, ακόμη και στα παιδιά.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η εφημερία της Κυριακής στο γενικό νοσοκομείο Αθηνών Παίδων “Αγλαΐα Κυριακού”. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο όγκος των παιδιών που προσέρχονταν με συμπτώματα ήταν πρωτοφανής. Γιατρός που εφημέρευε εκείνη την ημέρα, αναφέρει χαρακτηριστικά στο TheTOC, πως από τα 250 περίπου παιδιά που εξετάστηκαν για Covid, τα εκατό βγήκαν θετικά, ενώ κάποια από αυτά χρειάστηκε και να νοσηλευτούν.

Ήταν παιδιά όλων των ηλικιών. Η εικόνα έχει αλλάξει δραματικά με τις επισκέψεις στα δύο παιδιατρικά νοσοκομεία της Αθήνας να έχουν πολλαπλασιαστεί την τελευταία εβδομάδα, απόρροια του αυξημένου ιικού φορτίου και τους δείκτη θετικότητας.

Υπενθυμίζεται πως το εμβόλιο για τον κορονοϊό γίνεται σε παιδιά ηλικίας άνω των πέντε ετών (δύο δόσεις), ενώ η Εθνική Επιτροπή Εµβολιασµών δεν συστήνει τη χορήγηση αναµνηστικής δόσης.

Τα παιδιά άλλωστε αποτελούσαν σημαντικό ποσοστό των κρουσμάτων κατά τη διάρκεια των προηγούμενων κυμάτων της πανδημίας, φτάνοντας το 20% του συνόλου.

Κρήτη: Έξι βρέφη και παιδιά νοσηλεύονται στις Μονάδες Αντιμετώπισης Κορονοϊού

Συνολικά 6 νεογνά και παιδιά νοσηλεύονται στις μονάδες αντιμετώπισης κορονοϊού στα δύο νοσοκομεία του Ηρακλείου.

Στο Βενιζέλειο νοσηλεύεται ένα νεογνό, ενώ στη Μονάδα Αντιμετώπισης Κορονοϊού της Παιδιατρικής του ΠΑΓΝΗ νοσηλεύονται πέντε ακόμη αγόρια, ηλικίας ενός μήνα, ενός, δύο, τριών και 16 ετών.

Χιλιάδες ενεργά κρούσματα

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, υπολογίζεται πως τα ενεργά κρούσματα στην χώρα μας είναι μεταξύ 150 και 200 χιλιάδων. η μεγαλύτερη αύξηση κρουσμάτων καταγράφεται, προς το παρόν, στο Ιόνιο, το Νότιο Αιγαίο, στην Κρήτη και στην Αττική, δηλαδή σε τουριστικές περιοχές.

Η μεγαλύτερη αύξηση κρουσμάτων καταγράφεται στις ηλικίες 18 έως 24, δηλαδή στα νέα άτομα που κυκλοφορούν περισσότερο και αποδεικνύεται πως δεν τηρούν τα μέτρα αυτοποροστασίας, όπως αναφέρθηκε στην έκτακτη ενημέρωση για τον κορονοϊό που πραγματοποιήθηκε χθες στον ΕΟΔΥ για την επιδημιολογική εικόνα της χώρας τις τελευταίες εβδομάδες, από τον πρόεδρο Θεοκλή Ζαούτη και τον αντιπρόεδρο Δημήτρη Παρασκευή.

Χθες τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν ήταν 9.360. Ο αριθμός πιθανών νέων επαναλοιμώξεων που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες ήταν 1.841. Προβληματισμό προκαλεί πως ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι ξεπέρασε ήδη τους εκατό, φτάνοντας στους 102.

Οι εισαγωγές νέων ασθενών COVID-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 257 και ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 281 ασθενείς. Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 37 έτη.

Στις 16-17 Ιουλίου υπολογίζεται η κορύφωση στον αριθμό των κρουσμάτων κορονοϊού, εκτιμά ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής, Δημοσθένης Σαρηγιάννης, ο οποίος μίλησε στον ΣΚΑΪ.

Όπως εκτιμά ο καθηγητής, τα ημερήσια κρούσματα θα φτάσουν τα 24.000, ενώ εξήγησε ότι θα υπάρχει αύξηση και στους “σκληρούς” δείκτες της πανδημίας. “Θα φτάσουμε λίγο πάνω από τους 200 διασωληνωμένους, αργότερα στο τέλος του Ιουλίου. Αντίστοιχα οι θάνατοι περιμένουμε να αυξηθούν κι αυτοί φτάνοντας τους 27-28 μεσοσταθμικά, γύρω στις αρχές Αυγούστου”, δήλωσε ο καθηγητής.

thetoc.gr

Ακολούθησε το TheMamagers στο Instagram

Διαβάστε περισσότερα

Best of network