8 ταινίες της Disney που «αναστάτωσαν» την ψυχολογία των παιδιών

ταινίες της Disney

Καμία εταιρεία παραγωγής δεν κατάφερε να συνδεθεί με την παιδική ηλικία όσο η Disney. Τα παιδιά έχουν γεμίσει με γλυκές αναμνήσεις από τις ιστορίες της και πολλές φορές έχουν ταυτιστεί με τους χαρακτήρες των ταινιών της εταιρίας.

Ωστόσο η Disney σε κάποιες ταινίες παρουσιάζει μία πιο σκοτεινή πλευρά της ζωής και δείχνει σοκαριστικές σκηνές, ενδεχομένως εκτιμώντας ότι το παιδικό κοινό μπορεί να βλέπει και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι ενήλικοι. Σαφέστατα και η ψυχολογία του κάθε ατόμου είναι διαφορετική και έκαστος επηρεάζεται διαφορετικά, όμως οι παρακάτω σκηνές προβλημάτισαν, στενοχώρεσαν ίσως και σόκαραν αρκετά παιδιά.

8. Dumbo

H συγκεκριμένη ταινία θεωρείται μία από τις πιο αγαπημένες της Disney. Όμως η μητέρα του μικρού ελέφαντα φυλακίζεται στην προσπάθεια να προστατεύσει τον γιο της και υπάρχει μια σκηνή που δείχνει τον Dumbo να την επισκέπτεται υπό τους ήχους του τραγουδιού “Baby Mine”. Κανένα παιδί δεν φαίνεται να ευχαριστήθηκε με τη συγκεκριμένη σκηνή αφού ένιωσε ότι θα μπορούσε να αποχωριστεί κι αυτό τη μαμά του.

7. Fantasia

Στην παρακάτω σκηνή η Disney προσπαθεί να ζωντανέψει την κλασική μουσική με ένα σκοτεινό κομμάτι που κορυφώνεται με φλόγες, σκελετούς και βασανισμένους ανθρώπους. Οι ενήλικες θυμούνται ακόμα πόσο πολύ τους στιγμάτισε και πόσο τρόμαξαν όταν το είδαν. Η συγκεκριμένη σκηνή είχε ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων αφού θεωρήθηκε εντελώς ακατάλληλη για τον ψυχισμό των παιδιών.

6. Finding Nemo

Άλλη μία αγαπημένη ταινία της Disney! Ο Μάρλιν και ο γιος του Νέμο, δύο τροπικά ψαράκια, ζουν σε μια ασφαλή γειτονιά του ωκεανού. Κάποια μέρα όμως, ο Νέμο ξεφεύγει από τον υπερπροστατευτικό πατέρα του και εξερευνά την απέραντη θάλασσα, καταλήγοντας… στο ενυδρείο ενός οδοντίατρου! Στην παρακάτω σκηνή όμως ο ωκεανός δεν μοιάζει και τόσο ασφαλής και μερικά παιδιά είχαν δηλώσει στο παρελθόν ότι δεν τους αρέσει και τόσο πολύ η θάλασσα.

Δείτε τις επόμενες πέντε ταινίες στο watchandchill.gr

Ακολούθησε το TheMamagers στο Instagram

Διαβάστε περισσότερα

Best of network