Ονειρομπελάδες: Μία ταινία για όλη την οικογένεια που αποκαλύπτει τον μαγικό κόσμο των ονείρων

Ονειρομπελάδες: Μία ταινία για όλη την οικογένεια που αποκαλύπτει τον μαγικό κόσμο των ονείρων

Ένα σύγχρονο παραμύθι κινουμένων σχεδίων για τις περιπέτειες της νεαρής 12χρονης Μίνας με την καινούρια της οικογένεια. Μία ευφάνταστη ταινία για όλη την οικογένεια που αποκαλύπτει τον μαγικό κόσμο των ονείρων.

Σύνοψη

Η ήσυχη ζωή της 12χρονης Μίνας αναστατώνεται, όταν εμφανίζεται η θετή αδελφή της Τζένη. Η Τζένη είναι ενοχλητική και η Μίνα θέλει να την ξεφορτωθεί! Μία νύχτα, η Μίνα συναντά τους δημιουργούς ονείρων και ανακαλύπτει ότι μπορεί να αλλάξει την Τζένη μέσα από τα όνειρα της. Αλλά αυτή η απόφαση έχει απρόσμενες επιπτώσεις. Οπότε, η Μίνα πρέπει να σώσει την Τζένη και την ίδια της την οικογένεια.

Σημείωμα του δημιουργού 

Μία νύχτα, πριν χρόνια, είχα μια παράξενη εμπειρία. Ονειρεύτηκα ότι ανακάλυψα ένα πέρασμα σε έναν κόσμο πίσω από τα όνειρα μας. Έναν κόσμο όπου εργάτες δούλευαν σχολαστικά για να δημιουργήσουν τα όνειρα των ανθρώπων. Η εμπειρία μου φάνηκε πολύ αληθινή, παρόλο που ήταν αλλόκοτη.

Αυτό μου έδωσε την ιδέα για το σύμπαν της ταινίας και μια ιστορία αναδύθηκε. Η φιλοδοξία μου ήταν να δημιουργήσω μία συγκινητική ιστορία για πραγματικά θέματα στις ζωές των παιδιών και να τα καθρεφτίσω στα όνειρα, χωρίς να τα εξηγήσω ή να τα επιβαρύνω. Μέσα στα χρόνια η ιδέα έγινε η ιστορία που ήθελα να πω.

Έχοντας μεγαλώσει τρεις κόρες ήθελα πάντα να κάνω μια ταινία για τον κόσμο τους. Έχω παρακολουθήσει τα συναισθήματα τους, τα διλήμματα τους. Τα όνειρα είναι το τέλειο πλαίσιο για μία κινηματογραφική ιστορία.

Καθώς η ζωή της Μίνα αλλάζει με την εισβολή της θετής αδελφής της Τζένη και την καινούρια σύντροφο του πατέρα της, την Ελένα, η Μίνα χρησιμοποιεί τον κόσμο των ονείρων για να επανακτήσει τον έλεγχο της ζωής της, παρά το τίμημα. Ο Γκαφ, ο νευρικός οικοδόμος των ονείρων της Μίνα την προειδοποιεί ξανά και ξανά ότι δεν πρέπει να το κάνει αυτό. Όμως, η τρυφερότητα του για τη Μίνα δεν του επιτρέπει να την εμποδίσει εγκαίρως. Μόνο όταν έρχεται αντιμέτωπη με τις συνέπειες των πράξεων της, ξυπνάει και καταλαβαίνει ότι το παράκανε. Έγινε δηλαδή η κακιά της ιστορίας.

Για μένα η ιστορία είναι ενδιαφέρουσα, γιατί η ηρωίδα κάνει λάθος για να σώσει τον εαυτό της. Όλα τα παιδιά το αναγνωρίζουν αυτό το δίλημμα. Τελικά, η Μίνα καταλαβαίνει ότι δεν πρέπει να χειρίζεται την Τζένη, αλλά να την αποδεχτεί όπως είναι. Έτσι, η Μίνα νιώθει χαρά με την έλευση της Τζένη στη ζωή της και τη δημιουργία μιας νέας οικογένειας.

Το χιούμορ παίζει σημαντικό ρόλο στην ταινία. Δημιουργεί αντίθεση ανάμεσα στο δράμα και τη σκοτεινή πλευρά της ιστορίας. Δουλέψαμε σκληρά για να αποδώσουμε απολαυστικά τους δημιουργούς των ονείρων που κατασκευάζουν τα όνειρα.

Είχε σημασία για την ιστορία να μοιάζει μαγική και ζωντανή. Ο κόσμος των ονείρων έχει το στυλ steampunk με πολλά ρομπότ, ενώ ο πραγματικός κόσμος έχει τη σκανδιναβική οικεία αισθητική ενός σπιτιού.

Δείτε το τρέιλερ

Ακολούθησε το TheMamagers στο Instagram

Διαβάστε περισσότερα

Best of network