ΚΠΙΣΝ | Ντοκιμαντέρ μυθοπλασίας μικρού μήκους | Εικαστικό πρόγραμμα για παιδιά

ΚΠΙΣΝ | Ντοκιμαντέρ μυθοπλασίας μικρού μήκους | Εικαστικό πρόγραμμα για παιδιά

Τον Μάιο συνεχίζεται η σειρά Δες, άκου, σκέψου & φαντάσου από το Vlefaro live cinema. Πρόκειται για μία σειρά «ντοκιμαντέρ» μικρού μήκους στην οποία πραγματικότητα και μυθοπλασία συναντώνται για να περιγράψουν με δημιουργικό τρόπο, λέξεις και έννοιες που συναντάμε στην καθημερινότητά μας.

Σκοπός των βίντεο, πέρα από την έμπνευση, την ψυχαγωγία και τη μάθηση, είναι η εξοικείωση με τη διαδικασία της καλλιτεχνικής σκέψης, τους συνειρμούς, τα όνειρα και κατ’ επέκταση την ίδια την τέχνη και την ποίηση. Ζωγραφική, φωτογραφίες, κινούμενες εικόνες και πρωτότυπες μελωδίες επιστρατεύονται για να ξεδιπλωθεί μπροστά στα μάτια των θεατών μια ιδιότυπη κινούμενη εγκυκλοπαίδεια, που χρησιμοποιεί την πληροφορία σαν αφορμή για τη δημιουργία μιας νέας επινόησης.

Σε κάθε βίντεο παρουσιάζεται, η περιγραφή του θέματος, ένα κομμάτι έρευνας, πραγματικά και φανταστικά στοιχεία, διάσημα εικαστικά έργα και συνειρμοί που σχετίζονται με την κεντρική ιδέα του επεισοδίου. Έπειτα, τα παιδιά καλούνται να επιλέξουν ελευθέρα το μέσο που θα χρησιμοποιήσουν για να δημιουργήσουν  ένα δικό τους πρωτότυπο έργο, χωρίς να τους έχει παρουσιαστεί το πώς.

Στα παραμύθια και τη λαϊκή παράδοση συναντάμε, εκτός από γνωστούς και αγαπημένους ήρωες, και άλλα δευτερεύοντα πρόσωπα που όμως έχουν τη δύναμη να αλλάξουν τη ροή της ιστορίας και να επηρεάσουν την κατάληξη. Τα φανταστικά αυτά πρόσωπα, συχνά, μπορεί να είναι ζώα ή στοιχεία της φύσης.

Τον Μάιο αποκρυπτογραφούμε σύμβολα που εμφανίζονται συχνά στα παραμύθια και πλάθουμε φανταστικές βιογραφίες αγαπημένων ηρώων.

Αναλύουμε γνωστά πρόσωπα παραμυθιών και τις έννοιες που αντιπροσωπεύουν, παρουσιάζοντας τον χαρακτήρα και τις περιπέτειές τους μέσα από συνειρμικές εικόνες και λόγο.

Τι κάνει την Αλίκη τολμηρή και περίεργη; Ποιο κρυφό μυστικό της δίνει την ικανότητα να συνομιλεί με ζώα; Ή μήπως τα ζώα επιλέγουν να της μιλούν με ανθρώπινη φωνή; Γιατί υπάρχουν τόσα πολλά παραμύθια για πρίγκιπες και πώς θα ήταν ένας πρίγκιπας στις μέρες μας;

Στόχος του προγράμματος είναι να ανακαλύψουν τα παιδιά τον πολυδιάστατο κόσμο του παραμυθιού, ώστε να χτίσουν σε ήδη έτοιμες βάσεις, τους δικούς τους νέους ήρωες.

Συντελεστές:
Ιδέα, σκηνοθεσία, εικαστικά: Αγγελική Μπόζου
Μουσική, μοντάζ, animation, αφήγηση: Θάνος Κοσμίδης
Κείμενα: Αγγελική Μπόζου, Νέλλη Πουλοπούλου

Σάββατο 01, 08, 15, 22, 29/05 | 11.00
Για παιδιά από 5 ετών

Τα επεισόδια θα είναι διαθέσιμα σε αυτή τη σελίδα, καθώς και στη σελίδα του ΚΠΙΣΝ στο Facebook και στο κανάλι του στο YouTube.

Ανακαλύψτε ολόκληρη τη σειρά επεισοδίων

Ακολούθησε το TheMamagers στο Instagram

Διαβάστε περισσότερα

Best of network