«Το Όνειρο του Σκιάχτρου» του Ευγένιου Τριβιζά σε δωρεάν online προβολή για 24 ώρες

Το Όνειρο του Σκιάχτρου

Η θεατρική παράσταση «Το Όνειρο του Σκιάχτρου» του Ευγένιου Τριβιζά είναι διαθέσιμη για δωρεάν online προβολή από σήμερα Τρίτη 21 Απριλίου 2020 (11:00 π.μ. έως 11:00 π.μ. της επόμενης μέρας) για να την απολαύσετε μαζί με τα παιδιά!

Υπόθεση:

Ο κυρ-Δίκανος ο γαιοκτήμονας κατασκευάζει ένα σκιάχτρο και του δίνει εντατικά μαθήματα αγριάδας. Το σκιάχτρο όμως αισθάνεται μοναξιά και πιάνει φιλίες με τα πουλιά της περιοχής. Τους δίνει πληροφορίες για το πού στήνει ξώβεργες το αφεντικό του και τα αφήνει να τσιμπολογάνε ανενόχλητα τα λαχανικά του κήπου. Εκείνα με τη σειρά τους, το ονομάζουν Αχυρούλη, και του υπόσχονται ότι θα το μάθουν να πετάει. Όταν κάποια στιγμή ο κυρ-Δίκανος υποπτεύεται ότι κάτι δεν πάει καλά, μεταμφιέζεται σε σκιάχτρο και ξεσκεπάζει την αλήθεια.

Ακολουθεί η σύλληψη, η δίκη και η καταδίκη του σκιάχτρου. Ο αρχιδικαστής αποφασίζει ότι ο Αχυρούλης πρέπει να μείνει στη φυλακή ώσπου να φτιάξει χίλια εκατό κλουβιά. Τα φτιάχνει, αλλά όταν καταλαβαίνει ότι θα χρησιμοποιηθούν για φυλακές των φίλων του τα καταστρέφει. Έξω φρενών ο αρχιδικαστής τον καταδικάζει σε κάψιμο. Το τελευταίο βράδυ στο κελί της φυλακής ο Αχυρούλης βλέπει ένα όνειρο. Ο Τιτιβούε, ο παλιός του φίλος, τού εξηγεί για ποιο λόγο θα πραγματοποιηθεί τώρα το όνειρό του και θα μπορέσει επιτέλους να πετάξει… Στην τελευταία σκηνή, στην αυλή της φυλακής, μια μεγάλη έκπληξη περιμένει τον δεσμοφύλακα, αλλά και τους θεατές.

Συντελεστές:

Σκηνοθεσία – Χορογραφίες: Ισίδωρος Σιδέρης
Μουσική: Γιώργος Χριστιανάκης
Σκηνικά – Κοστούμια: Γιάννης Κατρανίτσας
Βοηθός σκηνοθέτη: Θωμαή Ουζούνη
Μάσκες – Εικαστικά προβολών: Γιάννης Κατρανίτσας
Ηχοληψία – Φωτισμοί: Δημήτρης Κοκολινάκης
Κατασκευή κοστουμιών: Φούλη Βουτσά
Ηθοποιοί: Μιχάλης Συριόπουλος, Στέφανος Πίττας, Γρηγόρης Παπαδόπουλος, Βιβή Παντελίδου, Ρέζι Μπεντιανισβίλι, Τριαντάφυλλος Δελλής.

Λίγα λόγια από το Νέο Θέατρο Θεσσαλονίκης:

Μέσα σε αυτήν την δύσκολη και πρωτόγνωρη συγκυρία που αντιμετωπίζουμε όλοι το Νέο Θέατρο Θεσσαλονίκης, με 37χρονη παρουσία στο χώρο του παιδικού και νεανικού θεάτρου, ανεβάζει 3 παραστάσεις του για τους μικρούς αλλά και τους μεγαλύτερους θεατρόφιλους στο κανάλι του στο YouTube.

Η κάθε παράσταση θα είναι διαθέσιμη δωρεάν στο κοινό για 24 ώρες (από 11:00 π.μ. έως 11:00 π.μ. της επόμενης μέρας) μέσα από το κανάλι μας στο YouTube και από την ιστοσελίδα μας.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε από καρδιάς όλους τους καλλιτεχνικούς συνεργάτες και τους ηθοποιούς που συμμετείχαν στην δημιουργία αυτών των παραστάσεων.

Μια βιντεοσκοπημένη παράσταση σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να αντικαταστήσει την ουσιαστική, μοναδική και ζωντανή εμπειρία που προσφέρει το θέατρο.

Με την ευχή και την ελπίδα να ξανασυναντηθούμε σύντομα στους θεατρικούς χώρους, όμως μέχρι τότε μένουμε σπίτι και ασφαλείς.

Σας ευχόμαστε καλή Ανάσταση και καλή θέαση!

Ακολούθησε το TheMamagers στο Instagram

Διαβάστε περισσότερα

Best of network