5 λόγοι που πρέπει να δείτε με το παιδί σας την ταινία COCO που βραβεύτηκε με Όσκαρ

5 λόγοι που πρέπει να δείτε με το παιδί σας την ταινία COCO που βραβεύτηκε με Όσκαρ
To COCO, είναι μια υπέροχη ταινία που όσοι είδαμε αγαπήσαμε πολύ και που θα λατρέψετε όταν θα την δείτε. Η ιστορία μας παρουσιάζει τον Miguel και την δεμένη οικογένειά του με φόντο μια μεγάλη πόλη του Μεξικού. Αν και όλα φαίνονται φυσιολογικά σε αυτή την οικογένεια, στην πορεία ανακαλύπτουμε πως το μόνο πράγμα που απαγορεύεται σε αυτό το σπίτι είναι η μουσική. Πίσω από αυτή τη περίεργη απαγόρευση κρύβεται ένα μυστικό που γνώριζε μόνο η προ-γιαγιά του και ο Miguel θα λύσει μόνο αν επισκεφτεί τη γη των νεκρών
Δεν θα ήθελα να σας πω περισσότερα παρά μόνο να σταθώ στα καταπληκτικά μηνύματα που μπορεί να πάρει ένα παιδί από αυτή την ταινία.

1. Η αγάπη για τους παππούδες και τις γιαγιάδες 

Η υπέροχη γιαγιά του Miguel, είναι μια τυπική γιαγιά που λατρεύει το εγγόνι της, που έχει ιστορίες να διηγηθεί και που η μνήμη της εξασθενεί σιγά σιγά λόγω γήρατους. Η βαθειά σχέση μεταξύ του Miguel και της γιαγιάς του θα σας φέρει δάκρυα και θα σας κάνει να ταυτιστείτε οικογενειακώς και να συνειδητοποιήσετε πως είναι μεγάλη ευλογία να υπάρχει μια γιαγιά και ένας παππούς στην οικογένεια.

2. Η σημασία της οικογένειας 

Η οικογένεια είναι ένας αδιάσπαστος πυρήνας, ένα ασφαλές λιμάνι που πάντα θα σε περιμένει. Και επίσης η αγάπη υπάρχει εκεί, ακόμα κι αν έχει προηγηθεί ένας τεράστιος καυγάς που νομίζεις ότι μπορεί να φέρει την καταστροφή. Κι όμως. Όχι. Οι οικογένειες γίνονται ακόμα πιο δυνατές και δεμένες μέσα από τις δυσκολίες. Αυτό μας διδάσκει η οικογένεια του Miguel.

3. Σεβασμός στη διαφορετικότητα 

Βλέποντας και μόνο ένα μελαμψό γλυκό αγοράκι από το Μεξικό, το παιδί αποδέχεται το διαφορετικό χρώμα, τη διαφορετική γλώσσα, την διαφορετική νοοτροπία και μαθαίνει πως όλοι είμαστε ένα και δεν μας χωρίζει τίποτα.

4. Ο θάνατος δεν είναι κάτι τρομακτικό 

Ο θάνατος είναι ένα από τα βασικότερα θέματα με το οποίο καταπιάνεται η ταινία καθώς το μεγαλύτερο μέρος της λαμβάνει χώρα στη γη των νεκρών. Το μήνυμα που “περνάει” στα παιδιά είναι ότι οι άνθρωποι δεν σταματούν να υπάρχουν, απλώς υπάρχουν κάπου αλλού που μόνο άσχημα δεν είναι, καθώς όλα είναι πολύχρωμα και χαρούμενα εκεί. Και το βασικότερο. Όταν κάποιος φεύγει από τη ζωή δεν σημαίνει ότι δεν μπορείς να “επικοινωνήσεις” μαζί του, αρκεί αν τον έχεις πάντα στη καρδιά σου.

5. Τα ζώα είναι οι καλύτεροι μας φίλοι

Από μια ταινία για παιδιά δεν θα μπορούσε να λείπει ένα λατρεμένο ζωάκι. Εδώ, έχουμε τον Dante, τον ζωηρό και παιχνιδιάρη αδέσποτο σκύλος που ακολουθεί τον Miguel παντού. Με τα νάζια του και τις σκανταλιές του ανεβάζει τη διάθεση του μικρού αγοριού, κάθε φορά που τα πράγματα αρχίζουν να παίρνουν μια παράξενη τροπή.

Δείτε το trailer

Ακολούθησε το TheMamagers στο Instagram

Διαβάστε περισσότερα

Best of network