ΈΛΗΞΕ | Κερδίστε 10 διπλές προσκλήσεις για την Avant Premiere της ταινίας «Η Μπαλαρίνα και ο μικρός εφευρέτης» από την Odeon

Η Μπαλαρίνα και ο Μικρός Εφευρέτης

H Odeon και το The Mamagers.gr προσφέρουν 10 διπλές προσκλήσεις για την avant premiere της animation ταινίας «Η μπαλαρίνα και ο μικρός εφευρέτης».
Η ταινία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 17/12 στις 15:00 στον κινηματογράφο ODEON STARCITY (Λ. Συγγρού 111, Ν. Κόσμος).

Η ταινία είναι μεταγλωττισμένη στα ελληνικά και η προβολή θα είναι σε 3D.

Όροι συμμετοχής:

  • Ο διαγωνισμός λήγει την Πέμπτη 15/12/2016 στις 12 τα μεσάνυχτα.
  • Οι νικητές θα ειδοποιηθούν με email το πρωί της Παρασκευής 16/12 για να επιβεβαιώσουν τα στοιχεία τους.

Καλή επιτυχία!

Η Μπαλαρίνα και ο μικρός εφευρέτης (Ballerina)

Σε μία παραμυθένια ταινία κινουμένων σχεδίων για όλη την οικογένεια, ένα μικρό κορίτσι και ο καλύτερός της φίλος, θα μας δείξουν πως αν πιστεύεις στα όνειρά σου, τα πάντα μπορεί να συμβούν!

Η Φελίσια είναι ένα νεαρό ορφανό κορίτσι από τη Βρετάνη, που έχει μόνο ένα πάθος: το χορό. Ο καλύτερός της φίλος είναι ο Βίκτορ, που ονειρεύεται να γίνει σπουδαίος εφευρέτης. Μαζί θα σκεφτούν ένα απίστευτο σχέδιο για να δραπετεύσουν από το ορφανοτροφείο τους. Στόχος τους, να φτάσουν στην Πόλη του Φωτός, το Παρίσι, όπου ο Πύργος του Άιφελ είναι ακόμα υπό κατασκευή. Η Φελίσια θα πρέπει να δώσει τον μεγαλύτερο αγώνα της ζωής της. Θα πρέπει να μάθει απ’τα λάθη της, για να εκπληρώσει το πιο τρελό της όνειρο:
να γίνει πρίμα μπαλαρίνα στην Όπερα του Παρισιού.

Μην εγκαταλείπεις ποτέ τα όνειρά σου

«Αυτό που μας καθοδήγησε καθ’όλη τη διάρκεια της πραγματοποίησης του φιλμ “Η μπαλαρίνα και ο μικρός εφευρέτης, ήταν η επιθυμία μας να πούμε μ’έναν ανάλαφρο τρόπο στα παιδιά:
“Ποτέ μην εγκαταλείψετε τα όνειρα σας”.
Αυτή η μικρή φράση μας συνόδευε καθημερινά στην παραγωγική διαδικασία», λέει ο παραγωγός, Γιαν Ζενού.

Η επιδίωξη των παραγωγών ήταν να επιτευχθεί ένα εντυπωσιακό animation. Μια μαγική ταινία που δε θα είχε τίποτα να ζηλέψει από τις αντίστοιχες ταινίες των μεγάλων αμερικανικών στούντιο. Και το πέτυχαν. Χάρη στη συνδρομή μίας πλειάδας δημιουργικών επαγγελματιών του χώρου. Και κυρίως, και του βάρους που δόθηκε στις χορογραφίες και την αληθοφάνεια στις κινήσεις των χαρακτήρων. Όσον αφορά στο μπαλέτο, για τις κινήσεις της νεαρής Φελίσια επιστρατεύτηκαν δύο πραγματικοί αστέρες της παρισινής Όπερας:
Η Ορελί Ντιπόν και ο Ζερεμί Μπελινγκάρ.
«Οι χορευτές δε σταματούν ποτέ να επιδιώκουν την τελειότητα, ακόμα κι αν είναι αδύνατο κάποιος να είναι τέλειος. Αυτή ακριβώς την ακούραστη εργατικότητα καταφέραμε χάρη στην Ορελί και τον Ζερεμί. Έπαιξαν κομβικό ρόλο στο αποτέλεσμα της ταινίας», είναι τα λόγια του Ζενού.

COPYRIGHT-2016-mitico---gaumont---m6-films---pcf

Ξεπερνώντας τον ίδιο σου τον εαυτό

Στην προετοιμασία του φιλμ, οι παραγωγοί είχαν ως κεντρικό άξονα τη δύσκολη αποστολή του να διαθέτεις το πείσμα να ξεπερνάς τον ίδιο σου τον εαυτό. Ταινίες, όπως, «Μπίλι Έλιοτ», «Karate Kid», ακόμα κι ο «Ρόκι», ήταν στο μυαλό του Γιαν Ζενού. Για τον έτερο της ομάδας, Νικολά Ντιβάλ-Αντασόβσκι, τ’απόλυτα παραδείγματα για το στόχο που’θελαν να πετύχουν ήταν:
«Ο Ρατατούης» και το «Μαλλιά Κουβάρια» .

ballerina2

Αναμφίβολα πάντως, η καρδιά του εγχειρήματος ήταν μία πόλη, γνωστή για τη «μαγική ακτινοβολία» της:
«Όταν έχεις γεννηθεί στο Παρίσι, πολλές φορές ξεχνάς πως είναι μία από τις πιο όμορφες πόλεις του κόσμου. Όπου κι αν κοιτάξεις γύρω σου, το αντιλαμβάνεσαι αμέσως. Το να τοποθετήσεις την ιστορία σου στο Παρίσι της εποχής του Γκιστάβ Άιφελ σημαίνει πως πρέπει να αναβιώσεις τη μαγεία. Πρέπει να αναβιώσεις την ιστορία, αυτή τη σχεδόν μυθική ατμόσφαιρα» λέει ο τρίτος εκ των παραγωγών, Λοράν Ζέιτουν.

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής της ταινίας, Φλοράν Μασουρέλ, ήταν τα «μάτια» της παραγωγής στη δύσκολη προσπάθεια αναπαράστασης της εποχής:
«Κυριολεκτικά, έζησε στο Παρίσι εκείνης της εποχής», σημειώνει ο Ζενού.

«Πέρασε έξι μήνες εντατικής αρχειακής έρευνας, δε του ξέφυγε ούτε μία φωτογραφία».

Παρά το ξεκάθαρο πλάνο του φιλμ στο μυαλό των παραγωγών, η δημιουργία μίας ταινίας κινουμένων σχεδίων εγκυμονεί πολλούς κινδύνους. Ειδικά αν νομίσεις πως επειδή πρόκειται για animation, μπορείς να κάνεις τα πάντα:
«Αρχίζεις να πιστεύεις πως μπορείς να κάνεις οτιδήποτε. Πολύ γρήγορα, όμως, το πραγματικό σου budget σε προσγειώνει στην πραγματικότητα» αναφέρει ο Ζενού και συνεχίζει:
«Οι ταινίες κινουμένων σχεδίων μπορεί να κοστίσουν μέχρι και 200 εκατομμύρια δολάρια. Εμείς είχαμε μόλις 30. Για να μετατρέψουμε το όνειρο μας για το «η Μπαλαρίνα και ο Μικρός Εφευρέτης» σε πραγματικότητα, έπρεπε να στύψουμε το μυαλό μας και να εφεύρουμε αρκετές καλλιτεχνικές λύσεις».

COPYRIGHT-2016-mitico---gaumont---m6-films---pcf

Η ταινία δεν περιορίζεται στη μαγική ατμόσφαιρα και τον πανέμορφο σχεδιασμό, αλλά έχει επιπλέον ενσωματώσει στοιχεία από πολλά διαφορετικά είδη:
«Αναρωτηθήκαμε, ποιες είναι οι σκηνές που μας είχαν συναρπάσει ως παιδιά. Θέλαμε να συμπεριλάβουμε αυτό το στοιχείο του αυθόρμητου εντυπωσιασμού. Η σκηνή του κυνηγητού μεταξύ Φελίσια και Βίκτορ, μοιάζει σαν να ξεπήδησε απ’το “Ιndiana Jones”», είπε ο παραγωγός, Λοράν Ζειτούν.

22 Δεκεμβρίου στους κινηματογράφους

Δείτε το trailer:

Σκηνοθεσία Έρικ Σάμερ

Ερίκ Ουαρίν

Σενάριο Έρικ Σάμερ

Λοράν Ζειτούν

Κάρολ Νόουμπλ

Παραγωγή Λοράν Ζειτούν

Γιαν Ζενού

Νικολά Ντιβάλ-Αντασόβσκι

Ηθοποιοί

Μεταγλώττισης

Στεφανία Φιλιάδη

Φοίβος Ριμένας

Φώτης Πετρίδης

Τζίνη Παπαδοπούλου

Αφροδίτη Αντωνάκη

Σταύρος Σιούλης

Άντρια Ράπτη

Φωτογραφία Τζέρικα Κλελαντ
Μοντάζ Ιβάν Τιμποντό
Σχεδιασμός παραγωγής Μπένζαμιν Μασούμπρ
Μουσική Κλάους Μπαντελτ
Διάρκεια 85’
Διανομή Odeon
Ακολούθησε το TheMamagers στο Instagram

Διαβάστε περισσότερα

Best of network