Να τι έγινε όταν πήγα με την 1 έτους κόρη μου στην παράσταση «Θα βγω από τ’ αυγό»

Θα βγω από τ’ αυγό

Η Κατερίνα Πατούλια, mama editor, παρακολουθεί βρεφική παράσταση και καταγράφει εντυπώσεις!

Το ραντεβού μας ήταν με τον Λευτέρη, το περιστέρι που μόλις βγήκε από το αυγό!

Στο ζεστό χώρο του θεάτρου Άβατον, πάνω στις μαλακές μαξιλάρες, βρεφάκια από 4 έως 18 μηνών, απόλαυσαν μαζί με μας, τους περήφανους γονείς, το μικρό περιστέρι που βγαίνει από το αυγό και γνωρίζει τον κόσμο παρέα με τους δύο φίλους του.

Στα 45 λεπτά της παράστασης, ο Λευτέρης μπαίνει στο νερό, απολαμβάνοντας το πρώτο του μπάνιο μέχρι να φτάσουμε να σβήσει το μικρό περιστέρι το πρώτο του κεράκι!

Να τι έγινε όταν πήγα με την 1 έτους κόρη μου στην παράσταση «Θα βγω από τ’ αυγό»

Οι τρεις ηθοποιοί της παράστασης, Ειρήνη Αμπουμόγλι, Νάντια Δαλκυριάδου και Σάρα Τοσκάνο υποδύονται τους μικρούς ήρωες της ιστορίας και επιστρατεύουν στοχευμένα οπτικά ερεθίσματα, σχήματα, ήχους, μουσική, χρώματα και φυσικά την κίνηση, ώστε να διασκεδάσουν τους μικρούς θεατές, αλλά και να ενεργοποιήσουν τις αισθήσεις τους.

Πούπουλα, πουλιά οριγκάμι, μπουρμπουλήθρες είναι μόνο μερικά από τα αντικείμενα που κάνουν τα βρέφη να ξετρελαίνονται!

Ταυτόχρονα, καταφέρνουν να αυξήσουν την παρατηρητικότητα τους. Να διεγείρουν την φαντασία τους. Να τα βοηθήσουν να αλληλεπιδράσουν με το περιβάλλον, με το καινούριο τους «σπίτι» που είναι απείρως μαγικότερο και σίγουρα πιο σύνθετο από τη ζεστή, οικεία κοιλιά της μαμάς τους.

Να τι έγινε όταν πήγα με την 1 έτους κόρη μου στην παράσταση «Θα βγω από τ’ αυγό»

Η παράσταση αν και βρεφική, είναι μελετημένη στην λεπτομέρεια και τα ερεθίσματα που λαμβάνουν τα βρέφη, είναι τέτοια που διεγείρουν τη φαντασία. Η μουσική δένει άψογα με τις κινήσεις που εκτελούν τα περιστέρια. Απ’τη στιγμή που περιμένουμε το Λευτέρη να βγει απ’το αυγό, ως το τέλος.

Την έμπνευση της παράστασης αποτέλεσε το παραμύθι «Ο Λευτέρης ένα περιστέρι δίχως ταίρι» της Μαρίνας Πλεμένου. Οι ηθοποιοί πλαισιώνονται απ’τη μουσική της παράστασης, την οποία επιμελήθηκε η Δάφνη Φαραζή. Και μπορείς να πάρεις και σε cd για το σπίτι.

Το ξεχωριστό της παράστασης «Θα βγω από το’ αυγό» είναι πως οι θεατές είναι πολύ κοντά ηλικιακά.

Έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε βρεφικές παραστάσεις για παιδιά από 4 μηνών έως 3 ετών, σχήμα που δύσκολα λειτουργεί.

Αντίθετα, εδώ, τα βρέφη-θεατές είναι από 4-18 μηνών. Ενώ στη δική μας παράσταση, όλα τα βρεφάκια, ήταν, σχεδόν, συνομήλικα με τον πρωταγωνιστή, το περιστέρι Λευτέρη!

Διάβασε τη συνέχεια στο shape.gr

Ακολούθησε το TheMamagers στο Instagram

Διαβάστε περισσότερα

Best of network