“Το νησί των σκύλων” – μια ταινία με σπουδαία μηνύματα για τα παιδιά

To «Νησί των Σκυλιών» είναι ένα νησάκι γεμάτο σκουπίδια λίγο έξω από το Μεγκασάκι. Εκεί, ύστερα από διάταγμα του γατόφιλου, διε­φθαρμένου (και με τα δικά του σχέδια ολοκληρωτικού ελέγχου) δήμαρχου Κομπαγιάσι, μεταφέρονται όλα τα σκυλιά της πόλης, με πρόσχημα το φόβο μετάδοσης της θανάσιμης γρίπης που κουβαλούν πολλά από αυτά – «πρόσφυγες» από άλλες περιοχές.

Isle of Dogs 607

Όταν μεταφερθεί εκεί και ο Σποτς, ο τετράποδος σωματοφύλακας του 12χρονου ανιψιού του δημάρχου Ατάρι, ο τελευταίος θα ξεκινήσει μια απέλπιδα προσπάθεια να τον εντοπίσει μέσα στο χαοτικό σκουπιδότοπο. Με την βοήθεια μιας αγέλης σκυλιών που όλα ήταν κάποτε κατοικίδια εκτός από τον αδέσποτο Αρχηγό, θα διασχίσει το μήκος αυτού του τόπου εξορίας μέχρις ότου να ανακαλύψει τι συνέβη στον σκύλο του, σε ένα ταξίδι που είναι προφανώς κυριολεκτικό όσο και μεταφορικό, γεμάτο περιπέτεια και επίπεδα αυτογνωσίας.

Isle of Dogs 607

Η φιλία, η οικολογία, η αγάπη για τα ζώα, η επιρροή της τεχνολογίας στην ζωή μας, αλλά και η άσκηση εξουσίας και η προσφυγική κρίση των τελευταίων ετών είναι μερικά από τα σπουδαία μηνύματα που θα πάρει ένα παιδί από την ταινία. «Το νησί των σκύλων», του Γουές Άντερσον, παίζεται εδώ και τρεις μέρες στις κινηματογραφικές αίθουσες.

Δείτε το τρείλερ στα ελληνικά

Ακολούθησε το TheMamagers στο Instagram

Διαβάστε περισσότερα

Best of network