10 βασικά πράγματα που πρέπει να ξέρεις όταν επισκέπτεσαι ένα νεογέννητο

10 βασικά πράγματα που πρέπει να ξέρεις όταν επισκέπτεσαι ένα νεογέννητο

Ναι! Το μωρό είναι εδώ! Είστε τόσο ενθουσιασμένοι που θα πάτε να συναντήσετε τη φίλη σας και το μωρό της. Αλλά για μισό λεπτό! Πριν ξεκινήσετε για την επίσκεψη, βεβαιωθείτε ότι γνωρίζετε μερικά βασικά πράγματα ώστε η επίσκεψή σας να είναι ευχάριστη και όχι ακόμα ένας μπελάς για τη νέα μαμά.

1. Θυμηθείτε, πηγαίνετε στη φίλη σας για εκείνη, και όχι για εσάς

Η ακατανίκητη επιθυμία σας να επισκεφθείτε την νέα μαμά και το μωρό της είναι φυσιολογική! Αλλά μερικές φορές είμαστε τόσο ενθουσιασμένοι με αυτή την συνάντηση που ξεχνάμε ότι οι πραγματικοί πρωταγωνιστές είναι η μαμά και το μωρό. Βεβαιωθείτε ότι η επίσκεψή σας είναι επικεντρωμένη σε αυτήν (πιθανώς δεν είναι η ώρα να ξεκινήσετε να μιλάτε για την δουλειά). Δεν θα πρέπει να περιμένετε από τη νέα μαμά να σας εξυπηρετήσει κατά τη διάρκεια της επίσκεψης (να σας κάνει καφε κ.λ.π) .

2. Μην προσβληθείτε

Σας αγαπάει. Εκτιμά ότι προσφέρεστε να την επισκεφθείτε. Πραγματικά το κάνει. Αλλά μπορεί να μην είναι έτοιμη για επίσκεψη – και με αυτό θα πρέπει να είστε εντάξει. Ενημερώστε την, πριν σας το πει η ίδια, ότι καταλαβαίνετε πλήρως ότι δεν είναι ακόμα έτοιμη για επίσκεψη και ότι δεν θα προσβληθείτε. Αν σας πει ότι δεν είναι έτοιμη πείτε: “Το κατανοώ απόλυτα! Ίσως θα αισθανόμουν με τον ίδιο τρόπο! Τι λες να μιλήσουμε ξανά σε μια εβδομάδα ή δύο και να δούμε πώς θα αισθάνεσαι τότε; ”

3. Κάντε ένα τηλέφωνο πρώτα

Πάρτε την ένα τηλέφωνο ή στείλτε της ένα μήνυμα για να την ενημερώσετε ότι είστε στον δρόμο για το σπίτι της, ακόμα και όταν έχετε προγραμματίσει την ώρα της επίσκεψης από πριν. Μπορεί να είναι στη μέση ενός ύπνου ή να ταΐζει το μωρό και θα το εκτιμούσε πραγματικά αν την ειδοποιούσατε ότι έχετε ξεκινήσει (και της δίνετε την ευκαιρία να πει, “Εχμ, μήπως μπορείτε να μας δώσετε επιπλέον 15 λεπτά;”). Επιπλέον σε αυτή την κλήση αναφέρετε τα εξής: “Γεια σου, είμαι στο δρόμο! Θα περάσω από  το Mini Market / Μπακάλικο / κλπ καθ’οδόν. Μήπως θα ήθελες να σου φέρω τίποτα; ”

4. Να έχετε το νου σας στα μικρόβια 

Οι περισσότερες νέες μητέρες ανησυχούν έντονα για τα μικρόβια – και δικαίως. Τα νεογέννητα δεν έχουν μεγάλη ανοσία, άρα και μια μικρή λοίμωξη μπορεί να μετατραπεί σε πρόβλημα.

5. Φέρτε φαγητό!

Τίποτα δεν είναι καλύτερο για μια νέα μαμά από ένα ταψί παστίτσιο ή τέλος πάντων το αγαπημένο της φαγητό από τα χέρια σας. Αν δεν μαγειρεύετε, πάρτε της κάτι από ένα εστιατόριο που εμπιστεύεστε.

6. Βοηθήστε την

(Και βεβαιωθείτε ότι την βοηθάτε όταν εκείνη το χρειάζεται και όχι όταν εσείς νομίζετε ότι το χρειάζεται.)

Μερικές συμβουλές ακόμα:

Μην κάνετε την επίσκεψη αν είστε άρρωστοι, ή αν αυτή την εποχή περιβάλλεστε από άρρωστους ανθρώπους (εάν το παιδί σας έχει κακό κρυολόγημα, θα πρέπει να το ακυρώσετε, ακόμα και αν το παιδί σας δεν θα έρθει μαζί σας).

Γενικά μην παίρνετε τα παιδιά σας μαζί σας σε τέτοιες επισκέψεις. Ακόμα κι αν η νέα μαμά δεν έχει πρόβλημα, καλό είναι να το αποφύγετε.

Πλύνετε τα χέρια σας όταν φτάσετε, πριν σας το ζητήσει. Μπορεί να αισθάνεται λίγο άβολα να σας πει, “Γεια σου, συγγνώμη, μπορείς να πλύνεις τα χέρια σου;” Αντ’ αυτού, τη στιγμή που ανοίγει η πόρτα, είναι καλό να πείτε: “Γεια σου! Πόσο χαίρομαι που σε βλέπω! Πριν έρθω κοντά σου, μπορείς να μου πεις πού μπορώ να πάω να πλύνω τα χέρια μου;”.

Μην φιλήσετε το μωρό. Ξέρω ξέρω! Είναι τόσο δύσκολο! Αλλά καλό είναι να αποφύγετε τον πειρασμό.

Ακολούθησε το TheMamagers στο Instagram

Διαβάστε περισσότερα

Best of network