5 επιστημονικά δεδομένα για τα παιδιά που έχουν γεννηθεί τον Ιούλιο

παιδιά που έχουν γεννηθεί τον Ιούλιο

Οι ειδικοί διατείνονται ότι τα παιδιά που έχουν γεννηθεί τον Ιούλιο, συνήθως, έχουν κάποια συγκεκριμένα χαρακτηριστικά. Να σημειώσουμε, βέβαια, πως οι συγκεκριμένες έρευνες δείχνουν τις τάσεις που επικρατούν. Με λίγα λόγια ένα παιδί που θα γεννηθεί τον Ιούλιο δεν σημαίνει ότι θα διαθέτει απαραίτητα κάποιο ή όλα τα παρακάτω χαρακτηριστικά.

Ας τα δούμε:

1. Είναι… κουκουβάγιες

Μια μελέτη του 2009 που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Sleep έδειξε ότι τα μωρά που έχουν γεννηθεί το καλοκαίρι (και την άνοιξη) είναι πολύ πιθανό να κοιμηθούν πιο αργά απ’ ότι τα μωρά που γεννήθηκαν το φθινόπωρο και τον χειμώνα.

2. Είναι πιο «χαρούμενα»

Σύμφωνα με μελέτη του Vanderbilt University  φαίνεται πως η ηλιοφάνεια επηρεάζει την ψυχολογία των μωρών καθώς τα παιδιά που γεννιούνται καλοκαίρι εμφανίζουν λιγότερες ψυχο-συναισθηματικές μεταπτώσεις.

3. Έχουν συχνότερα δυσανεξία στη γλουτένη

Σουηδοί επιστήμονες ανακάλυψαν, μεταξύ άλλων, ότι τα μωρά που γεννιούνται καλοκαίρι εμφανίζουν συχνότερα δυσανεξία στη γλουτένη.

4. Είναι πιο πιθανό να είναι ψηλά παιδιά

Οι ερευνητές στο Πανεπιστήμιο του Cambridge κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι τα καλοκαιρινά μωρά γίνονται…ψηλότερα από εκείνα που γεννήθηκαν στους ψυχρότερους μήνες ενώ ενδέχεται να έχουν και μεγαλύτερο βάρος.

5. Αγαπούν τα τεχνικά επαγγέλματα

Τα μωρά του Ιουλίου τείνουν να ασχολούνται με τεχνικά επαγγέλματα, να γίνονται οικοδόμοι, επιπλοποιοί ή και οδηγοί. Ενώ μπορούν να είναι πολύ πρακτικοί άνθρωποι, έχουν επίσης μια εξαιρετικά ευαίσθητη πλευρά που λαχταράει την αγάπη.

Τέλος, μη ξεχνάτε πως ακριβώς όπως ένα λιοντάρι, το μωρό σας θα είναι ενεργητικό, ελεύθερο, ανεξάρτητο και με κάπως ηγετικές τάσεις – πάντα με μέτρο και προσοχή.

Διαβάστε επίσης:

5+1 επιστημονικά δεδομένα για τα παιδιά που έχουν γεννηθεί τον Μάη

6 επιστημονικά δεδομένα για τα παιδιά που έχουν γεννηθεί τον Απρίλη

Τα μωρά που γεννιούνται τον Μάρτιο έχουν ένα ισχυρό πλεονέκτημα

Ακολούθησε το TheMamagers στο Instagram

Διαβάστε περισσότερα

Best of network