5 επιστημονικά δεδομένα για τα παιδιά που έχουν γεννηθεί τον Οκτώβρη

5 επιστημονικά δεδομένα για τα παιδιά που έχουν γεννηθεί τον Οκτώβρη

Ήρθε λοιπόν κι ο Οκτώβρης, ο υπέροχος μήνας του φθινοπώρου! Αν ετοιμάζεσαι να φέρεις στον κόσμο το μικρό σου, αν μόλις απέκτησες το μωράκι σου, ή αν έχεις ήδη ένα παιδάκι που γεννήθηκε αυτόν τον μήνα οι παρακάτω πληροφορίες ίσως σε ενδιαφέρουν!

Πάμε να δούμε μαζί 5 επιστημονικά δεδομένα για τα παιδιά που έχουν γεννηθεί αυτόν τον μήνα!

1. Πιθανώς να είναι καλοί στα αθλήματα

Η έρευνα δείχνει ότι τα μωρά του Οκτωβρίου είναι πολύ πιθανό να είναι αθλητικά ταλέντα. Μια μελέτη του 2014 για την αντοχή και τη δύναμη σε μαθητές διαπίστωσε ότι «τα παιδιά που γεννήθηκαν τον Οκτώβριο ήταν ισχυρότερα από αυτά που γεννήθηκαν όλους τους μήνες εκτός από τον Σεπτέμβριο και τον Νοέμβριο».

Πιστεύεται ότι συνδέεται με την προγεννητική έκθεση σε βιταμίνη D.

2. Πιθανώς να γίνουν… Πρόεδροι!

Οι περισσότεροι πρόεδροι των ΗΠΑ έχουν γεννηθεί αυτόν τον μήνα. Ανάμεσά τους και οι John Adams, Rutherford B Hayes, Chester Arthur, Teddy Roosevelt, Dwight D. Eisenhower και Jimmy Carter. Δεν έφτιαξε αυτήν τη λίστα η Χίλαρι Κλίντον, αλλά γεννήθηκε επίσης τον Οκτώβριο.

3. Πιθανώς να τα… εκατοστήσουν!

Σύμφωνα με μια μελέτη του 2011 που διεξήγαγε το Πανεπιστημίο του Σικάγο, όσοι γεννήθηκαν τον Οκτώβριο “έχουν σημαντικά μεγαλύτερη πιθανότητα να γίνουν 100 ετών σε σύγκριση με άτομα που γεννήθηκαν τον Απρίλιο“. Ίσως θελήσετε να ξεκινήσετε ένα ταμείο συνταξιοδότησης για το παιδί σας το συντομότερο δυνατό.

4. Διατρέχουν μικρότερο κίνδυνο εμφάνισης καρδιαγγειακών παθήσεων

Μια άλλη μελέτη διαπίστωσε ότι παρόλο που τα μωρά του Οκτωβρίου έχουν, γενικά, υψηλότερους κινδύνους ασθένειας (με πολύ μικρή ποσότητα), έχουν μικρότερους κινδύνους σε μια περιοχή που μετρά πραγματικά: καρδιαγγειακές παθήσεις. Ναι, τα μωρά του Οκτωβρίου τείνουν να έχουν υγιείς καρδιές, κάτι που μπορεί να εξηγήσει γιατί συνήθως ζουν 100 χρόνια.

5. Έχουν καλή ψυχική υγεία

Οι ερευνητές έχουν επίσης συνδέσει τα γενέθλια του Οκτωβρίου με χαμηλότερο κίνδυνο αυτοκτονίας, υποδεικνύοντας ότι τα μωρά που γεννιούνται αυτόν τον μήνα μπορεί να έχουν καλή ψυχική υγεία. Σωματικά και ψυχικά, μια γέννα του Οκτωβρίου είναι καλή για τη μελλοντική υγεία, σύμφωνα με τα στατιστικά. Αυτά είναι καλά νέα για οποιονδήποτε μελλοντικό πρόεδρο γεννήθηκε αυτόν τον μήνα.

Πηγή: mother.ly

Ακολούθησε το TheMamagers στο Instagram

Διαβάστε περισσότερα

Best of network