5 πράγματα που χαρακτηρίζουν τα μωρά του Ιανουαρίου σύμφωνα με μελέτες

μωρά του Ιανουαρίου

Μήπως μαζί με τη νέα χρονιά υποδέχτηκες ή ετοιμάζεσαι να καλωσορίσεις και το μωρό σου; Αν ναι, αυτό το άρθρο είναι για σένα!

Σύμφωνα με έρευνες, τα παιδιά που γεννιούνται στις αρχές του χρόνου έχουν ένα προβάδισμα στον αθλητισμό και τις ακαδημαϊκές επιδόσεις καθώς και περισσότερες πιθανότητες να γίνουν… διάσημα.

Είτε ισχύουν όλα αυτά, είτε όχι, η αλήθεια είναι ότι έχει πλάκα να τα διαβάζει κανείς, οπότε ας δούμε τι ισχύει για τα μωρά του Ιανουαρίου.

1. Τα… χειμωνιάτικα μωρά είναι λιγότερο ευερέθιστα από όσα γεννιούνται ανοιξιάτικους και καλοκαιρινούς μήνες καθώς επίσης και λιγότερο κυκλοθυμικά σύμφωνα με μελέτη που ασχολείται με το κατά πόσο η εποχή γέννησης παίζει ρόλο στην ιδιοσυγκρασία μας.

2. Τα μωρά του χειμώνα είναι καλύτερα στα σπορ, λέει μια μελέτη που έρχεται από την Αυστραλία.

Μάλιστα ο προπονητής μιας ομάδας ποδοσφαίρου διατεινεται πως οι νεαροί παίκτες που έχουν γεννηθεί Ιανουάριο έχουν ένα προβάδισμα 12 μηνών όσον αφορά την ανάπτυξή τους έναντι των υπόλοιπων συμμαθητών τους, επομένως όσον αφορά τις αθ λητικές τους επιδόσεις βρίσκονται σε πλεονεκτική θέση.

3. Τα χειμωνιάτικα μωρά, είναι πιο πιθανό να γίνουν γιατροί.

Οι ερευνητές σε αυτή τη μελέτη διαπίστωσαν ότι τα μωρά του Ιανουαρίου είναι πιο πιθανό να γίνουν γιατροί ή… υπάλληλοι του ΣΔΟΕ εν αντιθέσει με τα μωρά του Μαρτίου που έχουν περισσότερες πιθανότητες να γίνουν πιλότοι!

4. Για τη συγκεκριμένη διαπίστωση μιλάνε τα… ζώδια.

Ένα άρθρο που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Journal of Social Sciences διατείνεται πως οι περισσότεροι διάσημοι είναι Υδροχόοι, αυτοί δηλαδή που γεννήθηκαν μεταξύ 20 Ιανουαρίου και 18 Φεβρουαρίου. Να μην ξεχάσουμε να συμπεριλάβουμε την συγκεκριμένη πληροφορία στο άρθρο μας για τα ξεχωριστά μωρά του Φλεβάρη!

5. Είναι πιθανό να εμφανίσουν τροφικές αλλεργίες

Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στα ετήσια πρακτικά Αλλεργιών, Άσθματος και Ανοσολογίας, τα περισσότερα παιδιά που εμφανίζουν αλλεργική αντίδραση σε κάποιες τροφές έχουν γεννηθεί κατά τη διάρκεια του Ιανουαρίου. Η αιτία δεν είναι ακόμα ξεκάθαρη, αλλά οι επιστήμονες πιστεύουν πως σχετίζεται με τη μειωμένη πρόσληψη βιταμίνης D στις μητέρες που είναι έγκυες κατά τη διάρκεια του χειμώνα.

Διαβάστε επίσης:

Δίδυμα τα πρώτα μωρά του 2020 – Γεννήθηκαν στη Λάρισα

6 επιστημονικά δεδομένα για τα παιδιά που έχουν γεννηθεί τον Απρίλη

5+1 επιστημονικά δεδομένα για τα παιδιά που έχουν γεννηθεί τον Μάη

Ακολούθησε το TheMamagers στο Instagram

Διαβάστε περισσότερα

Best of network