Ανέμελο καλοκαίρι με γεύματα φυσικά, σαν την αγάπη της μαμάς

bio-bébé

Το καλοκαίρι είναι εκείνη εποχή του χρόνου που θέλω να περνάω ανέμελες στιγμές με τα παιδιά μου και να χτίζω υπέροχες αναμνήσεις που θα τα ακολουθούν μια ζωή. Αυτό είναι μια όμορφη θεωρία που φροντίζω να κάνω πράξη αν δεν υπήρχαν στη μέση κάποιες πρακτικές δυσκολίες, κυρίως όταν έχεις μικρά παιδιά, δηλαδή κάτω των 5 ετών.

Γιατί προκειμένου να δημιουργήσεις το σκηνικό «μια ανέμελη μέρα στην παραλία» πρέπει να προηγηθεί μια προετοιμασία, εκστρατεία θα έλεγα εγώ, με μια λίστα πραγμάτων που οφείλεις να έχεις μαζί σου για να είσαι πιστή στο λεγόμενο, ενοχικό και άκρως ψυχαναγκαστικό «ΓΙΑ ΠΑΝ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ» που σου έχει εμφυτέψει σαν τσιπάκι στον εγκέφαλο η συνείδησή σου και η εμμονή σου να είναι όλα τ-έ-λ-ε-ι-α.

Και φορτώνεις με τον σύζυγο ένα αμάξι με κουλούρες, βαρκάκια, κουβαδάκια και όλα τα συμπαραμαρτούντα. Και να ψυγεία για τα νερά, τα φρούτα και τα τάπερ, και να οι παραφουσκωμένες τσάντες με διπλά και τρίδιπλα πλαστικά πιατάκια και ποτηράκια και κουταλάκια και μπιμπερό, άλλο για το νερό, άλλο για το γάλα. Και να θερμός και μωρομάντηλα και κρέμες αντηλιακές για πριν και μετά τον ήλιο, για την αλλαγή της πάνας, για το τσίμπημα του κουνουπιού, του μυρμηγκιού, της μέδουσας και πάει λέγοντας και τριακόσιες πενήντα αλλαξιές μήπως το μωρό λερωθεί, βραχεί, σκονιστεί κ.λ.π.

Το «ανέμελο» όσο πάει και απομακρύνεται από το πρόγραμμα, αλλά κρατάς ψηλά το ηθικό και το πείσμα μαζί και προχωράς για να ζήσεις τη μέρα. Και ξεκινούν τα παιχνίδια και τα γέλια και περνάμε όλοι υπέροχα παρά τις αρχικές αντιξόοτητες μέχρι που αρχίζει να θερίζει η πείνα γιατί η θάλασσα μαζί με τα χίλια καλά της έχει και ένα κακό: «ανοίγει την όρεξη».

Κάπου εκεί θα ήθελες να υπάρχει ένας μαγικό τρόπος και να έχεις στη διάθεσή σου ένα θαυματουργό βαζάκι που να περιέχει συμπυκνωμένη όλη τη μαμαδίστικη φροντίδα, όλη τη φρεσκάδα του κόσμου, τα πιο αγνά υλικά του πλανήτη και την πιο καταπληκτική γεύση για να ταΐσεις το παιδί σου.

Ε, να λοιπόν που υπάρχει, και η ευτυχία δεν αποτελεί τελικά χίμαιρα. Αναφέρομαι στα βρεφικά βιολογικά γεύματα του bio-bébé που θα βρεις σε μια μεγάλη ποικιλία και πραγματικά δεν θα ξέρεις τι να πρωτοδιαλέξεις: Κοτόπουλο με ρύζι, μοσχαράκι με θρεπτικά λαχανικά, πουρές λαχανικών και πουρές λαχταριστών φρούτων συνθέτουν τη μαγική τετράδα των βιολογικών γευμάτων που μπορώ να έχω πάντα μαζί μου.

Ανέμελο καλοκαίρι με γεύματα φυσικά, σαν την αγάπη της μαμάς

Φυσικά τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά. Καθώς υπάρχει πάντα στο πίσω μέρος του μυαλού μου το «φάντασμα» της τέλειας μάνας που εμφανίζεται όλες τις ακατάλληλες ώρες για να μου υψώσει το δάχτυλο επειδή δίνω στο παιδί «έτοιμες τροφές».

Η αλήθεια είναι ότι χρόνια πριν, από εκεί που προέρχεται δηλαδή και το μαμαδοφάντασμα που ανέφερα παραπάνω, οι επιλογές μιας μητέρας ήταν μηδαμινές. Και το «έτοιμο» συμπεριελάμβανε ζάχαρη, συντηρητικά, χρωστικές ουσίες κ.λ.π. Όμως οι εποχές πέρασαν και όλα γύρω μας συνομωτούν στο να κάνουν τη ζωή μιας μητέρας πιο εύκολη, όταν ο χρόνος και οι συνθήκες δεν το επιτρέπουν.

Τα προϊόντα του bio-bébé περνάνε από μια σχολαστική διαδικασία πιστοποίησης και υπευθυνότητας μέχρι να καταλήξουν στα χέρια μιας μαμάς. Υπόκεινται σε αυστηρούς ελέγχους των πρώτων υλών, δεν περιέχουν συντηρητικά, τεχνητά αρώματα ή χρωστικές και παράγονται με διαδικασίες που εγγυώνται την υγιεινή, την ασφάλεια και τη θρεπτική αξία του κάθε γεύματος που περιέχει αυτό το βαζάκι.

Γιατί λοιπόν να μην αφήσω στην άκρη για λίγο το μίξερ, τα μπολ και τους βραστήρες και να μην ετοιμάσω σε 1 λεπτό με τη βοήθεια ζεστού νερού ένα υπέροχο και θρεπτικό γεύμα για το παιδί μου; Γιατί να κουβαλάω μαζί μου φρούτα που μαυρίζουν και φαγητά σε τάπερ που δεν εννοούνται από τη ζέστη; Γιατί να μην απολαύσω το παιχνίδι και τα γέλια της οικογένειάς μου αυτές τις λίγες ημέρες των διακοπών αντί να είμαι παντού και πάντα η αναμαλλιασμένη με το μίξερ; Γιατί να διακόψω την εκδρομή μας, την βόλτα μας στο πάρκο, στη θάλασσα ή στο ταξίδι μας με τα παιδιά για να ικανοποιήσω την ανασφάλειά μου ότι «μόνο εγώ κατέχω την συνταγή του αγνού φαγητού».

Όπως όλοι μας, έτσι κι εγώ, θέλω για το παιδί μου το καλύτερο. Και τα βιολογικά γεύματα του bio-bébé είναι για μένα το καλύτερο όταν το απαιτούν οι συνθήκες γιατί έρχονται φυσικά σαν την αγάπη της μαμάς.

Μπορείτε να δείτε περισσότερες πληροφορίες για τα γεύματα bio-bébé, να γνωρίσετε όλα τα προϊόντα αλλά και να διαβάσετε χρήσιμα άρθρα, tips και συνταγές στο www.bio-bebe.gr!

Ακολούθησε το TheMamagers στο Instagram

Διαβάστε περισσότερα

Best of network