Έχετε δει ποτέ αυτά τα λευκά σημάδια στα χείλη του μωρού σας μετά από τον θηλασμό;

θηλασμό

Έχετε δει ποτέ αυτά τα λευκά σημάδια στα χείλη του μωρού σας μετά από τον θηλασμό;

📍Αυτά λέγονται φουσκάλες (lip blisters) και είναι ένα από τα σημάδια που μπορούν να υποδηλώσουν ότι υπάρχει βραχύς χαλινός γλώσσας.
Όταν ένα μωρό προσπαθεί να πιάσει σωστά το στήθος αλλά έχει περιορισμό στη γλώσσα, τα χείλη πρέπει να λειτουργήσουν σαν «σφραγίδα» για να συγκρατήσουν το στήθος και να λάβει το μωρό το γάλα που χρειάζεται. Λόγω του συνεχούς ρουφήγματος από τα χείλη, μπορεί να σχηματιστούν αυτές οι φουσκάλες. Αυτό μπορεί να είναι μία ένδειξη ότι η γλώσσα δεν λειτουργεί καλά.

Σε συνδυασμό με άλλες ενδείξεις όπως πληγωμένες θηλές, πόνο στις θηλές, ζαρωμένες θηλές μετά τον θηλασμό, λακάκι στο μάγουλο του μωρού όσο θηλάζει, δυσφορία κατά τη διάρκεια του θηλασμού, ήχοι που ακούγονται σαν κλικ την ώρα που το μωρό θηλάζει, η θηλή φεύγει από το στόμα συχνά, επαναλαμβανόμενες μαστίτιδες, αέρια, ΓΟΠ, το μωρό πνίγεται συχνά, αυπνίες, μη επαρκής αύξηση βάρους, πράσινες βλεννώδεις κενώσεις και άλλα, μπορούν να μας οδηγήσουν στο συμπέρασμα ότι υπάρχει μειωμένη κινητικότητα στη γλώσσα του μωρού και ο θηλασμός δεν γίνεται σωστά.

Αν κάποιο από αυτά τα συμπτώματα ακούγεται οικείο, καλό είναι να βρούμε έναν ειδικό που γνωρίζει να διαγνώσει την ύπαρξη βραχύ χαλινού γλώσσας ώστε να μας βοηθήσει και να μπορέσει το μωρό μας να θηλάσει σωστά και χωρίς προβλήματα.

📸 @milkmatterspt
Κείμενο: The breastfeeder

Διαβάστε επίσης:

Οι μαραθώνιοι θηλασμοί εξυπηρετούν κάτι πολύ περισσότερο από την πείνα και την δίψα ενός μωρού

Ακολούθησε το TheMamagers στο Instagram

Διαβάστε περισσότερα

Best of network