Τι προσφέρουν οι σούπες στο παιδί μου;

Τι προσφέρουν οι σούπες

Με την πτώση της θερμοκρασίας, μικροί και μεγάλοι βρίσκουμε όλο και πιο συχνά καταφύγιο σε μία ζεστή σουπούλα!

Ποια είναι τα διατροφικά οφέλη της σούπας για το παιδί σας;

♦ Η εισαγωγή της σούπας στη διατροφή του βρέφους μπορεί να γίνει με την έναρξη της εισαγωγής των στερεών τροφών, ιδανικά στον 6ο μήνα ζωής.

♦ Λόγω της ρευστής της υφής και της μαλακής σύστασης των συστατικών της, γίνεται εύκολα ανεκτή και εντάσσεται στην προτίμηση βρεφών και νηπίων που δεν έχουν ακόμα εξοικειωθεί ιδιαίτερα με τη μάσηση.

♦ Μία ζεστή σούπα βοηθάει τον οργανισμό να διατηρήσει τη θερμοκρασία του σώματός του, ιδιαίτερα με τις χαμηλές θερμοκρασίες.

♦ Λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς της σε νερό, συμβάλλει στην ενυδάτωση του οργανισμού.

♦ Είναι εξαιρετικά εύπεπτη! Όντως δεν υπάρχει καλύτερη τροφή για το άρρωστο παιδί σας!

♦ Μπορείτε να “κρύψετε” στο εσωτερικό της ένα συστατικό το οποίο δεν είναι ιδιαίτερα αρεστό από το παιδί, (πχ λαχανικά, ψάρι, κρέας, όσπρια κτλ), ιδανικά σε κομμάτια, για να ευνοήσετε κατ’αυτόν τον τρόπο την κατανάλωσή του. Στα πιο “ιδιαίτερα” παιδιά μπορείτε να λιώσετε το “δύσκολο” τρόφιμο και στα πραγματικά πολύ “ιδιαίτερα” παιδιά μπορείτε να το αφαιρέσετε στο τέλος και να χορηγήσετε στο παιδί μόνο το ζωμό του.

♦ Τις περισσότερες φορές είναι νοστιμότατη, απλή και γρήγορη στην παρασκευή της. Η περιεκτικότητά της σε διαφορετικά συστατικά (κρέας, ψάρι, όσπρια, λαχανικά κτλ) επιτρέπει με απλές εναλλαγές τη δημιουργία εύκολων, γρήγορων και ισορροπημένων διατροφικά γευμάτων για τα παιδιά όλων των ηλικιών.

♦ Για το παιδί που τρώει μόνο του, η χρήση του κουταλιού ευνοεί την καλλιέργεια διαφόρων δεξιοτήτων, μεταξύ άλλων του συντονισμού χεριού-ματιού και της λεπτής κινητικότητας των άνω άκρων.

Ευχαριστούμε την Παιδίατρο, Αλεξάνδρα Κοσμαρίκου για τις χρήσιμες πληροφορίες

Ακολούθησε το TheMamagers στο Instagram

Διαβάστε περισσότερα

Best of network