Μωρό και στερεές τροφές: Το κόλπο που πρέπει να ξέρουν οι γονείς για να αποφύγουν τον πνιγμό σύμφωνα με μια διασώστρια

Μωρό και στερεές τροφές: Το κόλπο που πρέπει να ξέρουν οι γονείς για να αποφύγουν τον πνιγμό σύμφωνα με μια διασώστρια

Η διασώστρια και ειδική στις Πρώτες Βοήθειες στα παιδιά, Nikki Jurcutz, μοιράστηκε στο Instagram του ‘Tiny Hearts Education’ ένα σωτήριο κόλπο που πρέπει να ξέρουν όλοι οι γονείς των μωρών που ξεκινούν στερεές τροφές.

Σύμφωνα με την ανάρτησή της, πολλοί γονείς αναρωτιούνται ποια φρούτα και λαχανικά μπορούν να δώσουν στα μωράκια τους μετά τους 6 μήνες σε κομματάκια και όχι σε μορφή πουρέ. Η ίδια πιστεύει ότι όλες οι τροφές που συνιστά ο παιδίατρος είναι κατάλληλες αλλά οι γονείς πρέπει να προσέξουν ποιες θα δώσουν ωμές και ποιες βρασμένες ώστε να αποφύγουν τον πνιγμό.

Εάν δεν μπορείς να το ζουλήξεις, τότε το μωρό σου δεν μπορεί να το μασήσει” λέει στην ανάρτησή της δίχνοντας ως παραδείγματα ένα αβοκάντο και μια μπανάνα σε μικρά κομμάτια. Αντίθετα ένα ωμό καρότο ή ένα μήλο δεν μπορείς να το ζουλήξεις με το δάχτυλό σου το οποίο σημαίνει ότι είναι επικίνδυνο για το μωρό. Εάν τα βράσεις όμως σε σημείο που να μπορείς να το λιώσεις με το δάχτυλο, τότε είναι ασφαλές για το μωρό.

Όπως προσθέτει στην ανάρτησή της, οι τροφές που είναι στρογγυλές, σκληρές και γλιστράνε αυξάνουν τον κίνδυνο πνιγού.

Πώς να αποτρέψεις τον πνιγμό

Κόψε τις στρογγυλές τροφές ώστε να είναι επίπεδες ή τετραγωνισμένες.

Εάν το παιδί φάει κάτι και πνιγεί τότε πρέπει να παρέχετε αμέσως Πρώτες Βοήθειες. Μην βάλετε το χέρι στο λαιμό του παιδιού, αντίθετα χτυπήστε την πλάτη του έχοντας το παιδί μπρούμυτα πάνω στην αγκαλιά σας. Δες το βίντεο:

Ακολούθησε το TheMamagers στο Instagram

Διαβάστε περισσότερα

Best of network