“Μωρουδίλα” – το υπέροχο “τρικ” της μαμάς-φύσης

Μωρουδίλα! Αυτή η απίστευτη μυρωδιά που κάνει όλα τα μωράκια να ξεχωρίζουν. Το ξέρεις όμως ότι υπάρχει βιολογικός λόγος που το μωρό σου μυρίζει τόσο όμορφα;

Αν έχεις κάνει μωρό, όσα χρόνια κι αν έχουν περάσει, ακόμη μπορείς να φέρει στο νου σου εκείνη τη γλυκιά μωρουδίλα που μύριζε! Εντάξει, θα εξαιρούσα από αυτή την ανάμνηση τις στιγμές που άλλαζα τις πάνες…

Φαίνεται όμως αυτή η τρυφερή μυρωδιά δεν είναι αποκύημα της φαντασίας εμάς των μαμάδων, αλλά βιολογικό… τρικ για να μην παρατάμε τα παιδιά μας στα δάση και τους αγρούς!

Ο βιολογικός λόγος για την αγαπημένη σου μωρουδίλα

Σύμφωνα με  έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Trends in Cognitive Sciences, υπάρχει πράγματι ένας επιστημονικός λόγος που τα μωράκια απανταχού μυρίζουν τόσο υπέροχα και σχετίζεται με την γλύκα τους, αλλά και το ένστικτο επιβίωσης.

Βασικά, τα μωρά με τη γέννησή τους είναι έτοιμα να γοητεύσουν όλες τις αισθήσεις σου – με τα ροδαλά μαγουλάκια τους, τις αξιολάτρευτες ζάρες στα μπρατσάκια και τα μπουτάκια τους που θες να τα τσιμπήσεις και την τόσο γλυκιά μυρωδιά τους.

Τα «κόλπα» της φύσης

Όλα αυτά αποτελούν μία «βιολογική τακτική» για να αποσπάσουν την προσοχή και τη φροντίδα από κάθε μαμά/μπαμπά/αφοσιωμένη θεία βρεθεί στο δρόμο τους. Για την ακρίβεια, αυτή η γλύκα που τα κάνει αξιολάτρευτα είναι που δίνει και το σήμα στον εγκέφαλό μας ώστε ενστικτωδώς να τα φροντίζουμε και να τα προστατεύουμε, αλλά και να εκφράζουμε την αγάπη μας κάθε φορά που κλαίνε, χαμογελούν ή κάνουν ένα γλυκό γουργούρισμα.

Σου αρέσει λοιπόν να μυρίζεις το μωράκι σου. Τι καλύτερο υπάρχει; Πρόκειται για καθαρή βιολογία και το σίγουρο είναι ότι όσο και να προσπαθείς δεν μπορείς να αντισταθείς στη φύση σου.

shape.gr

Ακολούθησε το TheMamagers στο Instagram

Διαβάστε περισσότερα

Best of network