5 λόγοι για τους οποίους προτιμώ να ψωνίζω πράγματα για το μωρό παρά για μένα

Νομίζω πως οι πρώτες αγορές για το μωρό μας κατέχουν μια απ’ τις πρώτες θέσεις στη λίστα με όλα εκείνα τα πράγματα που θα θυμόμαστε πάντα με γλύκα και συγκίνηση καθώς το μικρό μας θα μεγαλώνει όλο και περισσότερο.  Για κάποιο περίεργο λόγο, οι αγορές που κάνουμε για τα μωρά μας, αποκτούν μια ιδιαίτερη θέση στην ζωή και την καρδιά μας και πολύ συχνά δεν είναι απλά άψυχα αντικείμενα, αλλά παίρνουν κι αυτά ψυχή από το περίσσευμα αγάπης και φροντίδας που τα περιβάλλει.

Δεν σας κρύβω, ότι προτού γίνω μαμά, συνήθιζα να βγαίνω με φίλες για ψώνια και να παίρνω αρκετά πράγματα για τον εαυτό μου. Από όταν έγινα όμως μαμά, τα πράγματα έχουν αλλάξει (και σ’ αυτό). Πλέον, παρατηρώ πως σε κάθε μου εξόρμηση για ψώνια, είτε αυτή είναι μια βόλτα στα μαγαζιά είτε ιντερνετική, το μάτι μου και η καρδιά μου πηγαίνουν πάντα προς μία κατεύθυνση: σε πράγματα για το μωρό!

Η πιο πρόσφατη «στάση» μου, ήταν στα καταστήματα «Παρουσίαση».

Σίγουρα πολλοί – αν όχι όλοι – γνωρίζετε την συγκεκριμένη αλυσίδα καταστημάτων και ίσως κάποιοι από εσάς σκεφτήκατε ήδη, «μα καλά, δεν έχει μόνο δώρα γάμου;». «Όχι».

Για την ακρίβεια, έχει μια τεράστια γκάμα με ποιοτικά προϊόντα, νεωτεριστικές αποκλειστικότητες, προϊόντα με εμπνευσμένο σχεδιασμό, δελεαστικές ισορροπίες ποιότητας τιμής, ευχάριστα ξαφνιάσματα και βέβαια αληθινά, ζεστά χαμογελαστά πρόσωπα!

Με ένα τέτοιο χαμογελαστό πρόσωπο (προσωπάκι θα έλεγα) ταυτίστηκα και «έλιωσα» πρόσφατα κι εγώ. Πιο συγκεκριμένα, την προσοχή μου τράβηξε ο… Ευθύμης!

Ο Ευθύμης, είναι 1 από τα συνολικά 7 πρόσωπα της νέας καμπάνιας που δημιούργησε η «Παρουσίαση». Οι  7 αυτοί χαρακτήρες ανάλογα με τον τρόπο ζωής τους, τις επιθυμίες τους και τις ανάγκες τους βρίσκουν πάντα αυτό που ψάχνουν στα καταστήματα «Παρουσίαση» και κυρίως βοηθούν κι εμάς να βρούμε όσα αναζητούμε. Ο καθένας από εμάς, βρίσκει σίγουρα ένα κομμάτι του εαυτού του σε κάποιο από τα πρόσωπα. Προσωπικά, «είδα εμένα» στο πρόσωπο του Ευθύμη αλλά και της Καίτης.

Ας εστιάσουμε, όμως, στον Ευθύμη!

Αυτός ο μικρός μπόμπιρας, λοιπόν, με βοήθησε πολύ στις αγορές μου και με το χαμόγελό του μου θύμισε γιατί απολαμβάνω τόσο πολύ να ψωνίζω πράγματα για το μωρό μου:

1. Γιατί δεν υπάρχει μεγαλύτερη χαρά από το να βλέπω το χαμόγελό του

Νομίζω ότι είναι δεδομένο ότι για κάθε γονιό η πρώτη πηγή χαράς είναι τα παιδιά του. Εννοείται πως όταν αγοράσω ένα φόρεμα, ένα άρωμα ή οτιδήποτε άλλο για τον εαυτό μου, χαίρομαι πολύ και το ευχαριστιέμαι! Ας μη ξεχνάμε, ότι πρέπει να φροντίζουμε και να προσέχουμε τον εαυτό μας για να είμαστε πραγματικά καλά και πραγματικά εκεί και για τα παιδιά μας. Όσο κι αν χαίρομαι, όμως, όταν ψωνίζω για μένα, η χαρά που νιώθω όταν παίρνω κάτι για το μωρό μου, δεν συγκρίνεται. Η αίσθηση που έχω όταν ξετυλίγω το κουτί μπροστά του και βλέπω τις αντιδράσεις, τα χεράκια που κουνιούνται σαν τρελά και το υπέροχο-γουρλωμένο-έκπληκτο βλέμμα του, είναι κάτι απερίγραπτο!

2. Γιατί υπάρχουν εκεί έξω επιλογές που σε κάνουν να «λιώνεις»

Το παραδέχομαι. Είμαι αυτή που χαζεύει με τις ώρες μωρουδιακά, παιδικές συλλογές και δώρα. Νομίζω ότι δεν είμαι η μόνη που αμέσως μόλις βλέπω κάτι λιλιπούτειο και γλυκό, χαμογελάω σχεδόν αυτόματα. Μου αρέσει να αναζητώ για το μωρό μου αλλά και τα παιδιά γνωστών και φίλων κάτι ποιοτικό πρώτα απ’ όλα αλλά και κάτι ιδιαίτερο και ξεχωριστό. Κάτι που δεν θα βρεις με την πρώτη εξόρμηση και το πρώτο search. Ο γλυκός μου Ευθύμης, δέχθηκε μερικά δωράκια που είναι τόσο μοναδικά που «έλιωσα» και τα ζήλεψα κι εγώ.

3. Γιατί…ο άντρας μου δεν γκρινιάζει ποτέ για τα δώρα του μωρού

Ας πούμε ότι, όταν λέω στον άντρα μου να βγούμε για ψώνια δεν είναι κι η καλύτερή του. Καταλαβαίνετε. Τα πράγματα δεν είναι καθόλου έτσι όταν πηγαίνουμε να ψωνίσουμε για το μωρό. Για την ακρίβεια, όχι μόνο δεν γκρινιάζει, αλλά ψάχνουμε μαζί με τις ώρες να βρούμε το κατάλληλο. Έτσι, όταν είδε ότι στις επιλογές του Ευθύμη υπάρχουν 4 υπέροχα αντικείμενα γύρω από το φαγητό, ενθουσιάστηκε όσο κι εγώ (ίσως και περισσότερο).

Εγώ λάτρεψα το σετ πιάτο/μπολ/κούπα Bamboo Lalaland

Αλλά και αυτό ( η αγαπημένη μου παιδική ταινία που με ακολουθεί ως σήμερα)

Και ο άντρας μου το κλασικό και αγαπημένο:

Μια επίσης πανέμορφη αλλά νομίζω και βοηθητική αγορά κυρίως για τα παιδιά που δυσκολεύονται λίγο να αγαπήσουν το αυγό, είναι αυτή:

Τέλεια, έτσι;

4. Γιατί μερικά αντικείμενα βοηθούν να χτίσουμε κοινές αναμνήσεις

Στα δώρα του Ευθύμη είδα επίσης αυτό, και φυσικά, μπήκε στο καλάθι!

Ίσως κάποιος να σκεφτεί, χρειαζόμαστε αντικείμενα για να χτίζουμε αναμνήσεις; Όχι απαραίτητα. Χρειαζόμαστε, όμως, αφορμές. Ωραίες αφορμές. Αντικείμενα που ξυπνούν μνήμες και κυρίως αντικείμενα που ΘΑ ξυπνούν για πάντα μνήμες. Ίσως να είμαι πολύ ρομαντική, αλλά θέλω μέσα στο κουτί των αναμνήσεων που χτίζω μαζί με το παιδί μου, πλάι στο βραχιολάκι από το μαιευτήριο, στο πρώτο του ρούχο, στο πρώτο του αποτύπωμα, να υπάρχει κι αυτό, να υπάρχουν όσες πιο πολλές «πρώτες φορές» γίνεται. Γίνεται; 🙂

5. Γιατί ό,τι με κάνει να χαμογελάω περιστρέφεται γύρω του

Όπως ο Ευθύμης, έτσι και το μωρό μου, θα μπορούν να κάνουν τις αγορές τους από την «Παρουσίαση» μετά το… 2040! Μέχρι τότε, έχω τη (διπλή) χαρά να μπορώ να επιλέγω τα δώρα του και να τα απολαμβάνει! Έχω τη χαρά να μπορώ ελεύθερα να επιλέξω το άλμπουμ που μου αρέσει και να το γεμίσω με στιγμές μας.

Έχω τη χαρά να μυρίζω το κεφαλάκι του και να είμαι τόσο «τρελή μαμά» που να θέλω αυτή τη μυρωδιά πούδρας και μπισκότου να την αιχμαλωτίσω για πάντα.

Και να συγκινούμαι πολύ όταν βρίσκω μια τέτοια επιλογή.

Και να λέω «ευτυχώς» που δεν μπορεί ακόμη να μιλήσει για να μου πει «έλεος, ρε μαμά!».

Ακολούθησε το TheMamagers στο Instagram

Διαβάστε περισσότερα

Best of network