Μήνυση κατά γιατρών από ανδρόγυνο για τον θάνατο του νεογέννητου παιδιού του

Μήνυση κατά γιατρών από ανδρόγυνο για τον θάνατο του νεογέννητου παιδιού του

Στη Δικαιοσύνη προσέφυγε ανδρόγυνο, ζητώντας να διερευνηθούν και να αποδοθούν ποινικές ευθύνες σε βάρος γιατρών δύο νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης, συνδεόμενες με τον θάνατο του νεογέννητου παιδιού τους, τον οποίο, σύμφωνα με μήνυση που υπέβαλαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών, αποδίδουν σε εκ μέρους τους εγκληματική συμπεριφορά.

Όπως περιγράφεται στη μήνυση, η γυναίκα ως ετοιμόγεννη έγκυος μετέβη στις 26 Φεβρουαρίου του τρέχοντος έτους στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο, απ’ όπου -όπως καταγγέλλει- την έδιωξαν με την αιτιολογία ότι «έληγε η εφημερία του νοσοκομείου».

Κατά την ίδια καταγγελία, όταν μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο «Παπαγεωργίου», το οποίο εφημέρευε, δεν την υπέβαλαν σε επείγουσα καισαρική τομή, με αποτέλεσμα να υποστεί επιπλοκές και να χαθεί εν τέλει η ζωή του νεογέννητου παιδιού, τέσσερις μήνες αργότερα (στις 21/6), κατόπιν νοσηλείας στη ΜΕΘ Νεογνών του «Παπαγεωργίου».

Σύμφωνα με την μηνύτρια, η ίδια νοσηλεύτηκε για οκτώ μέρες σε σοβαρή κατάσταση, λόγω αποκόλλησης του πλακούντα και ρήξης της μήτρας.

Όπως αναφέρεται δε στη μήνυση, σύμφωνα με βεβαίωση του ιδιώτη γυναικολόγου-μαιευτήρα που παρακολουθούσε τη γυναίκα, το έμβρυο καθ’ όλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης δεν παρουσίαζε κανένα πρόβλημα.

Το ζευγάρι ζητεί να αποδοθούν ποινικές ευθύνες «κατά των γιατρών που επιλήφθηκαν του περιστατικού, κυρίως στο Ιπποκράτειο, αλλά και δευτερευόντως των γιατρών που καθυστέρησαν τη διενέργεια της καισαρικής τομής στο Παπαγεωργίου (προφανώς όχι εκείνων της ΜΕΘ Νεογνών)».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολούθησε το TheMamagers στο Instagram

Διαβάστε περισσότερα

Best of network