Νοσοκομείο Παίδων: Σε σοβαρή κατάσταση δίδυμα μωρά 1,5 μηνών με κοκκύτη

δίδυμα μωρά 1,5 μηνών με κοκκύτη

Δύο δίδυμα αδερφάκια μόλις 1,5 μηνών νοσηλεύονται στο νοσοκομείο με κοκκύτη, αναδεικνύοντας το πόσο σημαντικός και απαραίτητος είναι ο εμβολιασμός, ακόμα και στην περίπτωση της καραντίνας λόγω κορωνοϊού.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της Κατερίνας Παπακωστοπούλου για το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, τα δύο δίδυμα μωράκια νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία».

Το ένα από τα δύο μωρά είναι σε καλή κατάσταση, αφού κατάφερε να αποσωληνωθεί, το αδερφάκι του όμως παραμένει διασωληνωμένο και η κατάστασή του είναι αρκετά κρίσιμη.

Απαραίτητος ο εμβολιασμός

Παρόλο που δεν προβλέπεται εμβολιασμός σε τόσο μικρά ηλικιακά μωράκια, αλλά είθισται να εμβολιάζονται μετά τους δύο μήνες, «βγαίνει» στο φως ο απαραίτητος εμβολιασμός των ενηλίκων.

Τα δύο μωρά φαίνεται να «κόλλησαν» από τους γονείς τους.

Επισημαίνεται ότι όταν έχουν λήξει τα εμβόλια του κοκκύτη, της διφθερίτιδας και του τέτανου ανά δέκα χρόνια πρέπει να επαναλαμβάνονται. Μάλιστα, και οι έγκυες γυναίκες σε συνεννόηση με τον γυναικολόγο τους οφείλουν να μην αμελούν αυτή την εκκρεμότητα.

Σημειώνεται ότι ο κοκκύτης έχει παρόμοια συμπτώματα με αυτά του κορωνοϊού, καθώς προκαλεί λοίμωξη του αναπνευστικού και μπορεί να οδηγήσει βαριά πνευμονία και εγκεφαλοπάθεια.

Υπενθυμίζεται ότι στην αρχή της πανδημίας, ο λοιμωξιολόγος και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρας είχε τονίσει πόσο σημαντικός είναι ο εμβολιασμός των μικρών παιδιών, προτρέποντας τους γονείς να μην το αγνοήσουν εν μέσω πανδημίας.

Με πληροφορίες από το star.gr

Ακολούθησε το TheMamagers στο Instagram

Διαβάστε περισσότερα

Best of network