Κεφάλαιο ύπνος: Οι πρώτες 8 εβδομάδες με το μωρό σου

ύπνος του μωρού

Το να έχεις ένα νεογέννητο μωρό είναι υπέροχο και μαγικό, αλλά μπορεί επίσης να σε κάνει να νιώθεις ευάλωτη!

Από τη Μαίρη Λαγού – Πατρικίου, διεθνώς πιστοποιημένη παιδιατρική σύμβουλος ύπνου, μέλος του IACSC | babysleep.gr

Το να έχεις ένα νεογέννητο μωρό είναι υπέροχο και μαγικό, αλλά μπορεί επίσης να σε κάνει να νιώθεις ευάλωτη! Ξαφνικά φροντίζεις ένα πλασματάκι που είναι μυστηριώδες και μπερδεμένο, και προσπαθείς να κατανοήσεις αυτήν τη νέα ζωή, ενώ ταυτόχρονο κοιμάσαι ελάχιστα ύπνο, ενώ το σώμα σου αναρρώνει από τον τοκετό.

Ο ύπνος του μωρού είναι συχνά μια τεράστια πηγή άγχους και ανασφάλειας για τους νέους γονείς, γιατί ίσως να είναι πολύ δύσκολο να καταλάβεις πόσο και πότε είναι αναγκαίος για το νεογέννητο μωρό σου.

Τα νεογέννητα τις πρώτες εβδομάδες κοιμούνται πολύ! Ο ύπνος ενός νεογέννητου μωρού διαρκεί από 25 λεπτά έως 3 ώρες (μερικές φορές 4 εάν είσαι τυχερή!) Στις πρώτες 8 εβδομάδες οι μέρες και οι νύχτες του μωρού συγχέονται. Μπορεί να κοιμάται περισσότερο κατά τη διάρκεια της ημέρας παρά τη νύχτα και όσο δύσκολο όσο και για εσένα, είναι απολύτως φυσιολογικό για το μωρό.

Μερικοί γονείς μπορεί να μπουν στον πειρασμό να κρατήσουν το μωρό τους ξύπνιο κατά τη διάρκεια της ημέρας προκειμένου να προωθήσουν τον καλύτερο νυχτερινό ύπνο, αλλά αυτό θα οδηγήσει στην πραγματικότητα το μωρό να κουραστεί, γεγονός που συμβάλλει στην αύξηση του κλάματος και χαμηλής ποιότητας ύπνου.

Έχε πίστη ότι οι μέρες και οι νύχτες θα περάσουν και ο ύπνος θα γίνει ομαλότερος. Ένα μωρό 8 εβδομάδων, συνήθως έχει ξεπεράσει τη σύγχυση της ημέρας / νύχτας και οι μεγαλύτερες περίοδοι ύπνου εμφανίζονται πλέον τη νύχτα.

shape.gr

Διαβάστε επίσης

Μύθοι σχετικά με τον ύπνο του παιδιού – τι ισχύει στ’ αλήθεια

Ακολούθησε το TheMamagers στο Instagram

Διαβάστε περισσότερα

Best of network