Δεύτερη εγκυμοσύνη vs Πρώτης ανά 3μηνο: Τα καλά, τα λιγότερο καλά και όσα ΠΡΕΠΕΙ να ξέρεις

-Ξέρεις καλύτερα και τι θα πει εγκυμοσύνη και το σώμα σου και πως αλλάζει αυτό! Ακούς άλλες κοπέλες έγκυες στο πρώτο τους παιδί να μιλούν για μύθους, άγχη κι εσύ απλά απολαμβάνεις αυτή την εγκυμοσύνη στο φουλ της!

-Έχεις πολλά ωραία ρούχα να φορέσεις από την πρώτη φορά, οπότε δεν χαλάς μια περιουσία για ρουχισμό για σένα αλλά για το μωρό σου! Κι όχι μόνο διαθέτεις γκαρνταρόμπα εγκυμοσύνης αλλά δεν παίρνεις το ασταμάτητο βάρος που έπαιρνες στην πρώτη εγκυμοσύνη. Όχι, δεν τρως χωρίς αύριο, γιατί ούτε το έχεις ανάγκη αλλά και γιατί ξέρεις με πόσο κόπο θα χάσεις τα κιλά μετά και όχι, δεν χρειάζεται να τρως για δύο, αυτή είναι η αλήθεια.

-To πρωτότοκο μωρό σου λατρεύει την φουσκωμένη σου κοιλιά κι εσύ του εξηγείς από νωρίς ότι εκεί μέσα μεγαλώνει με ζεστασιά το αδερφάκι του. Αν είναι μεγαλύτερο σε ηλικία, θα ζητάει να βγει το αδερφάκι του κάθε μέρα! Κι αυτές οι αγκαλιές του παιδιού σου στην κοιλιά σου, θα σε κάνουν να λυγίσεις από χαρά!

Tρίτο τρίμηνο:

Η κοιλιά μεγαλώνει, το μωρό μεγαλώνει και η δυσκολία του να μεγαλώνεις το πρώτο σου παιδί, μεγαλώνει επίσης. Όλα μεγαλώνουν και εσύ ζηλεύεις την εγκυούλα στη διπλανή ξαπλώστρα που χαιδεύει την κοιλιά της και απολαμβάνει τον ήλιο και το βιβλίο της, ενώ εσύ τρέχεις πίσω από ένα τρίχρονο παιδί που αλωνίζει στην παραλία.

Ξεχνάς να απλώσεις την κρέμα για τις ραγάδες στην κοιλιά, ιεροτελεστία που φυσικά δεν έχανες να απολαύσεις στην πρώτη εγκυμοσύνη.

Ο σύντροφός σου και δις μπαμπάς αναλαμβάνει σε μεγάλο βαθμό τη φροντίδα του πρώτου παιδιού. Μπάνιο, βόλτες, άπλωμα ρούχων και όποια άλλη βοήθεια μπορεί να σου προσφέρει είναι καλοδεχούμενη και απαραίτητη!

-Κάνεις baby shower και προσπαθείς να τηρήσεις όλες τις παραδόσεις που τήρησες και ούσα έγκυος στο πρώτο σου παιδί. Το άγχος να μην ξεχωρίσεις από τόσο νωρίς τα παιδιά σου, έχει ήδη ξεκινήσει.

-Αναρωτιέσαι πως θα είναι το μωρό σου; Τόσο χαρισματικό, χαρούμενο και όμορφο όπως το πρώτο;

-Ξεκινάει και το άγχος του τοκετoύ. Αυτή τη φορά δεν πας ξυπόλητη στα αγκάθια, ξέρεις ακριβώς τι σε περιμένει, έχεις φτιάξει βαλίτσα για το μαιευτήριο και σκέφτεσαι ήδη «πως στο καλό θα αποχωριστείς το μωρό σου τόσες μέρες»!

-Δεν έχεις καμία υπομονή να περιμένεις στην ουρά με την κοιλιά τούρλα κι ένα παιδί να σε κρατάει από το χεράκι, Προσπερνάς αδιάφρους, ηλικιωμένους χωρίς τύψεις κι ενοχές.

– Δεν βγάζεις όσες φωτογραφίες έβγαζες ούσα έγκυος την πρώτη φορά αλλά νιώθεις τεράστια χαρά που βιώνεις το θαύμα αυτό ξανά, και που μπορεί να μην έχεις τη χαρά να το ξαναβιώσεις στη ζωή σου.

– Κάνεις μπάτζετ για το δωμάτιο του νέου μωρού πιο μαζεμένο και ξέρεις να μην σκορπάς χρήματα σε πράγματα που δεν έχουν καμία χρησιμότητα.

Δεν κοιμάσαι, όχι, δεν κοιμάσαι. Η κοιλιά σε ενοχλεί, οι εβδομάδες δεν κυλούν, νιώθεις έγκυος εκατό χρόνια και ταυτόχρονα έχεις κι ενα παιδί που ξυπνάει στη μέση της νύχτας και θέλει ένα παραμύθι από τη μαμά του κι άλλο ένα που κλωτσάει στη μέση της νύχτας!

– Ανυπομονείς να γίνετε τέσσερις και να ξεκινήσει η νέα φάση της ζωής σας!

shape.gr

Ακολούθησε το TheMamagers στο Instagram

Διαβάστε περισσότερα

Best of network