8 λόγοι που θα σε κάνουν να αναπολήσεις την εποχή που ήσουν έγκυος

Έγκυος
Σου δίνουμε οκτώ καλούς λόγους να απολαύσεις την περίοδο της εγκυμοσύνης γιατί θα σου λείψει. Για να σε βοηθήσουμε, σου δίνουμε οκτώ καλούς λόγους, τους οποίους θα θυμάσαι και θα αναπολείς, όταν γεννηθεί το μωρό σου:

1. Κρατάς μυστικό;

Μπορεί εξωτερικά να φαίνεσαι ίδια, αλλά μέσα σου κάτι αλλάζει. Τους πρώτους μήνες η αλλαγή δεν είναι αισθητή, αλλά μόνο εσύ ξέρεις κάτι που δεν ξέρουν οι άλλοι.

2. Σου χαμογελούν οι ξένοι

Αμέσως μόλις αρχίσει να φαίνεται η εγκυμοσύνη σου, θα εκπλαγείς με το πόσο φιλικός μπορεί να είναι αυτός ο κόσμος. Τα χαμόγελα, οι ερωτήσεις και οι ευχές αποτελούν σύνηθες φαινόμενο.

3. Κοιμάσαι συχνότερα

Δεν έχεις τύψεις αν πάρεις έναν υπνάκο μετά το φαγητό, αφού στην περίοδο της εγκυμοσύνης ο ύπνος επιβάλλεται. Άσε που μόλις γεννηθεί το μωρό σου, ο ύπνος θα γίνει είδος πολυτελείας.

4. Λάμπεις

Αν και η Allan Lichtman, M.D. κλινική καθηγήτρια στο τμήμα μαιευτικής και γυναικολογίας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Νότιας Καλιφόρνια, υποστηρίζει ότι η λάμψη της εγκύου είναι περισσότερο μύθος παρά αλήθεια, δίνει ακόμη μια εξήγηση. “Βλέπω υπέροχα χαμόγελα και ευτυχία και αυτό το συναίσθημα φαίνεται στο πρόσωπο” λέει.

5. Δεν σκέφτεσαι τις θερμίδες

“Οι γυναίκες μπορούν να τρώνε περισσότερο κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, αφού τρώνε για δύο” εξηγεί η Mona M. Shangold, M.D, διευθύντρια του Κέντρου για την Υγεία των Γυναικών και Αθλητικής Γυναικολογίας στη Φιλαδέλφεια. Ο ακριβής αριθμός των θερμίδων εξαρτάται από το πόσο δραστήρια είσαι και το βαθμό του μεταβολισμού σου. Αν προσέξεις, μπορείς να παρατείνεις αυτή τη κατάσταση γι΄ακόμη ένα χρόνο – και στην περίοδο του θηλασμού.

6. Ενδίδεις στις λιγούρες σου χωρίς τύψεις

“Είναι σημαντικό για τις έγκυες γυναίκες να δίνουν σημασία στο τι θέλει το σώμα τους” συμβουλεύει η Susan Kundrat, M.S., R.D, διατροφολόγος και ιδιοκτήτρια του  Nutrition on the Move in Champaign, Ill. “Μια γυναίκα μπορεί…

Κι άλλοι λόγοι… στο shape.gr

Ακολούθησε το TheMamagers στο Instagram

Διαβάστε περισσότερα

Best of network