Έγκυος το καλοκαίρι | Συμβουλές που δεν πρέπει να ξεχάσουμε!

Έγκυος το καλοκαίρι | Συμβουλές που δεν πρέπει να ξεχάσουμε!

Ήρθε το θετικό τεστ εγκυμοσύνης, ήρθε και το καλοκαίρι! Συχνά ακούμε ότι το καλοκαίρι, με τη ζέστη, η έγκυος δυσκολεύεται περισσότερο. Επίσης, οι γυναίκες έχουν ακούσει πολλά, τι επιτρέπεται και τι δεν επιτρέπεται κατά την εγκυμοσύνη. Μην ανησυχείτε! Έχουμε τις καλύτερες συμβουλές για εσάς!

Ζέστη, πολλή ζέστη!

Ένα από τα βασικά ζητήματα, γιατί πράγματι μια έγκυος είναι πιο ‘ευαίσθητη’ στην άνοδο της θερμοκρασίας. Επιλέξτε ελαφριά ρούχα που δεν σας στενεύουν και δεν σας βαραίνουν. Ένα αέρινο φόρεμα και flat πέδιλα αρκούν για να νιώσετε άνετα σε όποια εβδομάδα της κύησής σας κι αν είστε. Αποφύγετε τις μετακινήσεις το μεσημέρι. Προτιμήστε να κάνετε τις εξωτερικές δουλειές σας είτε νωρίς το πρωί είτε το απόγευμα και αποφύγετε την έκθεση στις πιο θερμές ώρες της ημέρας ή μια μέρα με καύσωνα.

Νερό, νεράκι!

Θυμηθείτε επίσης να ενυδατώνεστε τακτικά. Το νερό θα σας δροσίσει και θα βοηθήσει τον οργανισμό σας να ανταπεξέλθει στις υψηλές θερμοκρασίες. Μπορώ να πάω στη θάλασσα για κολύμπι τώρα που είμαι έγκυος; Φυσικά και μπορείτε να απολαύσετε το μπάνιο σας στη θάλασσα! Το κολύμπι άλλωστε είναι η ασφαλέστερη μορφή άσκησης. Αρκεί στην παραλία που θα επιλέξετε τα νερά να είναι καθαρά και όχι πολύ κρύα. Μείνετε στη σκιά, φορέστε καπέλο και αντιηλιακό και χαρείτε το κολύμπι! Μην μείνετε με το βρεγμένο
μαγιό και μην κάθεστε στην αμμουδιά δίχως πετσέτα από κάτω σας.

Βόλτες, βόλτες, βόλτες!

Μια καλή ευκαιρία για βραδινούς περιπάτους που – ως μια ήπια άσκηση- θα σας βοηθήσουν στην ενδυνάμωση του σώματος και στη διατήρηση του φυσιολογικού σας βάρους – αλλά θα σας φτιάξουν και τα κέφια!

Τι τρώμε;

Το καλοκαίρι είναι η ιδανική εποχή για να έχουμε μια ισορροπημένη δίαιτα! Άφθονα φρούτα και λαχανικά, απολαυστική, πολύχρωμη μεσογειακή διατροφή! Αποφύγετε τα πολύ αλμυρά και τα πολλά γλυκά. Ε, και στην επιστροφή από τη βόλτα ένα παγωτό δεν είναι άσχημο – αλλά με μέτρο!

Σε κάθε περίπτωση, η συμβουλή του μαιευτήρα-γυναικολόγου και της μαίας σας είναι πολύτιμη! Μη διστάσετε να τους ρωτήσετε για κάθε σας απορία και να είστε σε επικοινωνία μαζί τους αν νιώσετε ότι η ζέστη σας ενοχλεί και σας δημιουργεί δυσφορία.

Έγκυος το καλοκαίρι | Συμβουλές που δεν πρέπει να ξεχάσουμε!

Ευχαριστούμε θερμά για τις πληροφορίες τον κο. Ευριπίδη Μαντούδη FRCOG, Γυναικολόγο αναπαραγωγής – υπεύθυνο θεραπειών υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, Γέννημα IVF ΜΙΥΑ – www.gennima.com

Ακολούθησε το TheMamagers στο Instagram

Διαβάστε περισσότερα

Best of network