Η βιντεοσκόπηση των εμβρύων αυξάνει την επιτυχία της εξωσωματικής

Embryoscope

Με το Embryoscope+ δείτε το θαύμα της ζωής που γεννιέται!

Για κάθε ζευγάρι που χρειάζεται να κάνει εξωσωματική, ένας είναι ο στόχος: να έρθει το μωράκι όσο το δυνατόν πιο εύκολα και πιο γρήγορα! Πέρα από το γυναικολόγο αναπαραγωγής και την ομάδα του που θα υποστηρίξουν την προσπάθεια, πολύ σημαντικός σύμμαχος για την επιτυχία είναι ο εξοπλισμός του εμβρυολογικού εργαστηρίου.

Η τεχνολογία που έχει πλέον αναπτυχθεί στο χώρο της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής έχει στόχο να αυξήσει το ποσοστό επιτυχίας όλων των ζευγαριών. Ο γιατρός και οι εμβρυολόγοι, με την εμπειρία και τις γνώσεις τους, αξιοποιούν τη διαθέσιμη τεχνολογία για να αυξήσουν την επιτυχία της εξωσωματικής και να ελαχιστοποιήσουν το ποσοστό των αποβολών.

Μπορούμε πλέον να βλέπουμε τα έμβρυα (δηλαδή τα γονιμοποιημένα ωάρια) που δημιουργούνται σε μια θεραπεία με εξωσωματική γονιμοποίηση μέσα από το εμβρυολογικό εργαστήριο. Αυτό γίνεται με τους νέους επωαστές EmbryoScope+, που είναι ό,τι νεότερο και πιο εξελιγμένο για την ανάπτυξη και επιλογή των καλύτερων εμβρύων.

Οι επωαστές Embryoscope+ έχουν ενσωματωμένη κάμερα με τεχνολογία time-lapse. Έτσι οι εμβρυολόγοι έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθούν διαρκώς την ανάπτυξη των εμβρύων χωρίς να χρειάζεται να τα μετακινήσουν από το ασφαλές περιβάλλον του επωαστή. Έχουν συσχετισθεί με αυξημένα ποσοστά επιτυχίας της εξωσωματική και χαμηλότερα ποσοστά αποβολών.

Πώς γίνεται;

Οι νέοι επωαστές EmbryoScope+ έχουν ενσωματωμένη κάμερα με τεχνολογία time-lapse και μικροσκόπιο. Βγάζουν φωτογραφία του κάθε εμβρύου κάθε 10 λεπτά και έτσι δημιουργείται ένα video που δείχνει την εξέλιξη του κάθε εμβρύου για τις μέρες που παραμένει στον επωαστή (3-5 ημέρες).

Στη συνέχεια, οι εμβρυολόγοι χρησιμοποιούν το εξειδικευμένο λογισμικό για να εξετάσουν τα video του κάθε εμβρύου και να αποφασίσουν ποια έμβρυα πρέπει να μεταφερθούν ή να καταψυχθούν. Φυσικά, η εμπειρία των εμβρυολόγων για την επιλογή των καταλληλότερων εμβρύων παραμένει εξαιρετικά σημαντική για την επιτυχία της προσπάθειας του κάθε ζευγαριού.

Με το σύστημα EmbryoScope+ τα έμβρυα παραμένουν στο σταθερό περιβάλλον του επωαστή και δε διαταράσσονται καθ’ όλη τη διάρκεια της ανάπτυξής τους.

Τι πλεονέκτημα προσφέρει;

Η χρήση της τεχνολογίας time-lapse έχει συσχετισθεί με σημαντικά αυξημένα ποσοστά κλινικής εγκυμοσύνης, σημαντικά χαμηλότερα ποσοστά αποβολών και αυξημένα ποσοστά γέννησης σε σχέση με την κλασική καλλιέργεια.

Η βιντεοσκόπηση των εμβρύων αυξάνει την επιτυχία της εξωσωματικής

INFO

Ευριπίδης Μαντούδης FRCOG
Γυναικολόγος αναπαραγωγής – Μαιευτήρας
Επιστημονικά Υπεύθυνος ΜΙΥΑ ‘Γέννημα IVF’
gennima.com

Ακολούθησε το TheMamagers στο Instagram

Διαβάστε περισσότερα

Best of network