Γέννησε πρόωρα εν πτήσει σε αεροσκάφος όπου επέβαιναν γιατρός και τρεις μαίες!

Γέννησε πρόωρα εν πτήσει σε αεροσκάφος όπου επέβαιναν γιατρός και τρεις μαίες!

Μοιάζει με σκηνικό βγαλμένο από ταινία, αλλά δεν είναι. Εξάλλου η ζωή είναι αυτή που «γράφει» πάντα τα καλύτερα σενάρια.

Η Λαβίνια Μούνγκα διένυε την 29η εβδομάδα κύησης. Το μωρό της, όμως, αποδείχτηκε βιαστικό και κάπου ανάμεσα σε Σολτ Λέικ Σίτι και Χονολουλού, σήμανε συναγερμός. Η έκκληση από τα μικρόφωνα του αεροσκάφους για τυχόν ύπαρξη γιατρού στην συγκεκριμένη πτήση, είχε… αναπάντεχα αποτελέσματα!

«Περίπου στα μισά της πτήσης υπήρξε επείγουσα ανακοίνωση. Το έχω ζήσει ξανά στο παρελθόν να ρωτούν αν υπάρχει γιατρός στην πτήση. Ωστόσο, η ανακοίνωση αυτή είχε κάτι το εξαιρετικά επείγον» εξηγεί ο γιατρός Ντέιλ Γκλεν. Ωστόσο, εκτός από τον ίδιο, στην πτήση επέβαιναν και τρεις μαίες της ΜΕΘ νεογνών στο νοσοκομείο του Κάνσας Σίτι. Απίστευτο κι όμως αληθινό!

Έκαναν και οι τέσσερις ό,τι καλύτερο μπορούσαν. Χωρίς ειδικό εξοπλισμό, χωρίς ιδανικές συνθήκες, επιστράτευσαν τη δημιουργικότητά τους και χρησιμοποίησαν κορδόνια για να κόψουν και να δέσουν τον ομφάλιο λώρο και ένα smartwatch για να μετρήσουν τους παλμούς του μωρού.

«Προσπαθούσαμε όλοι να δουλέψουμε σε ένα πολύ μικρό, στριμωγμένο χώρο στο αεροπλάνο, κάτι που από μόνο του ήταν μια πρόκληση. Όμως, η ομάδα λειτούργησε εξαιρετικά» σημειώνει ο Γκλεν.

«Είχαμε βουρκώσει όλοι. Μας αποκάλεσε οικογένεια και μας είπε πως ήμασταν όλες θείες του μικρού», σημείωσε μια από τις μαίες.

Η μαμά του μωρού πήρε εξιτήριο, ωστόσο ο μικρός Ρέιμοντ θα παραμείνει στη μονάδα εντατικής θεραπείας νεονγών όσο χρειαστεί.

Με πληροφορίες από Guardian

Ακολούθησε το TheMamagers στο Instagram

Διαβάστε περισσότερα

Best of network