Να απαγορευτούν οι εκτρώσεις τελειόμηνων μωρών με Down ζητά μια Βρετανίδα

Να απαγορευτούν οι εκτρώσεις τελειόμηνων μωρών με Down ζητά μια Βρετανίδα

Πριν από περίπου έναν χρόνο απασχόλησε τη δημοσιότητα διεθνώς με τον γάμο της. Σήμερα η Χάιντι Κάρτερ, πρέσβειρα των δικαιωμάτων των ατόμων με σύνδρομο Down, στα οποία ανήκει και η ίδια, ζητά την εξίσωση του νόμου περί διακοπής κύησης ανάμεσα σε «υγιή» έμβρυα και εκείνα με σύνδρομο Down.

Στη Βρετανία επιτρέπονται οι εκτρώσεις ακόμα και για τελειόμηνα μωρά με σύνδρομο Down, ενώ σε άλλες περιπτώσεις τίθενται ως όριο οι 24 εβδομάδες. Συγκεκριμένα, το όριο των 24 εβδομάδων ισχύει εκτός εάν «υπάρχει σημαντικός κίνδυνος το παιδί να γεννηθεί με τέτοιες σωματικές ή νοητικές ανωμαλίες ώστε να είναι σοβαρά ανάπηρο».

«Η διακοπή κύησης επιτρέπεται μέχρι τις 24 εβδομάδες, αλλά για ένα μωρό όπως εγώ και ο Τζέιμς [ο σύζυγός της] είναι νόμιμη μέχρι την ημερομηνία τοκετού. Πρόκειται ξεκάθαρα για διάκριση» σχολίασε σχετικά η Κάρτερ.

«Με τον Τζέιμς θέλουμε να δείξουμε στον κόσμο ότι έχουμε καλή ποιότητα ζωής» πρόσθεσε η ίδια.

Η 26χρονη σήμερα Χάιντι Κάρτερ παντρεύτηκε τον 27χρονο Τζέιμς Κάρτερ το καλοκαίρι του 2020, όταν οι περιορισμοί λόγω της πανδημίας έγιναν πιο ελαστικοί στη Βρετανία. Και παρόλο που αναγκάστηκαν να μειώσουν τον αριθμό των καλεσμένων από 220 σε 30, είπαν ότι ήταν μια «τέλεια» μέρα. Αν και στην πραγματικότητα την τελετή παρακολούθησαν σε live streaming πάνω από 1.000 άτομα. Ήταν, άλλωστε, μια γιορτή αισιοδοξίας για όσους, παρά την όποια «διαφορετικότητά» τους, διεκδικούν το δικαίωμα σε μια ευτυχισμένη ζωή.

womantoc.gr

Ακολούθησε το TheMamagers στο Instagram

Διαβάστε περισσότερα

Best of network