Εξωσωματική γονιμοποίηση – Τότε που ζήλευα όσους έχουν παιδιά

Εξωσωματική γονιμοποίηση - Τότε που ζήλευα όσους έχουν παιδιά

Μέρος πρώτο

Αν έχετε αποφασίσει να αναπαράγετε το είδος σας, αλλά έχει περάσει μεγάλο χρονικό διάστημα χωρίς να το έχετε καταφέρει, θα πρέπει να πάρετε την απόφαση και να δεχτείτε το γεγονός ότι κάτι δεν πάει καλά με τον εαυτό σας ή με το άλλο σας μισό.

Αφού φτάσετε σε αυτό το σημείο και το έχετε συζητήσει με τον άνθρωπό σας αναλυτικότατα, θα πρέπει να βρείτε το κατάλληλο κέντρο. Ίσως να ρωτήσετε και κανέναν γνωστό που να έχει περάσει την ίδια διαδικασία ώστε να σας κατευθύνει. Το πρώτο ραντεβού θα είναι γεμάτο άγχος, αλλά θα σφύζει από συνέπεια, εξυπηρετικότητα και επαγγελματισμό. Θα περιμένετε, όχι παραπάνω από μερικά λεπτά σε ένα άνετο δερμάτινο καναπέ, όταν η κοπέλα της γραμματείας με το κολλαριστό ταγέρ και τα ψηλοτάκουνα θα σας οδηγήσει στο γραφείο του γιατρού σας. Εκεί θα τον βομβαρδίσετε με όλες τις ερωτήσεις που μπορεί να περνάνε από το μυαλό σας -μην μασήσετε, καμία ερώτηση δεν είναι χαζή- και εκείνος ως δια μαγείας μέσα σε μερικά λεπτά θα σας έχει πείσει για τα πάντα σχετικά με την διαδικασία και θα έχει γίνει ο καλύτερος σας φίλος.

Θα φύγετε με μια αγαλλίαση και ένα χαμόγελο, καθώς θα έχετε δει πως δεν ήσαστε το μόνο ζευγάρι που υποφέρει από προβλήματα υπογονιμότητας, αλλά και επειδή ο γιατρός θα σας έχει δώσει και το κινητό του για όποια απορία προκύψει. Αλλά πάνω απ’όλα επειδή κατάφερε να σας πείσει πως όλα είναι στο μυαλό και πρέπει να χαλαρώσετε λιγάκι για να πάνε όλα καλά. Αρκεί να μην το σκέφτεστε.

Μέρος δεύτερο

Θα ξεκινήσετε ένα μαραθώνιο από εξετάσεις αίματος, ούρων, κολπικές, σπέρματος, ίσως και γενετικές, αλλά δεν θα το βάλετε κάτω λεπτό, γιατί ο σκοπός είναι συγκεκριμένος και στην τελική, ευκαιρία είναι να δείτε αν έχετε και τίποτα άλλο. Θα γίνετε εξπέρ του θέματος. Θα μάθετε τα πάντα. Θα διαβάσετε ότι φόρουμ αφορά την εξωσωματική και θα κάθεστε να την εξηγείτε αναλυτικά στους γονείς σας, γιατί καλά ήταν όταν σας γκρίνιαζαν να κάνετε επιτέλους παιδί, αλλά τώρα που διαπιστώθηκε πρόβλημα νιώθουν άσχημα και στεναχωριούνται. Δικό σας το ψυχολογικό, αλλά θα γίνετε αποκούμπι των άλλων.

Τέλος πάντων, θα κουραστείτε λίγο με τις εξετάσεις. Θα ταλαιπωρηθείτε με τα πρωινά ξυπνήματα. Θα εκνευριστείτε με τα τρυπήματα στα χέρια, αλλά να’χετε πάντα στο μυαλό σας πως όλ’αυτά αξίζουν τον κόπο για να πετύχετε την εγκυμοσύνη. Μην ξεχνάτε πως όλα είναι στο μυαλό και πως αν χαλαρώσετε θα πάνε όλα καλά. Αρκεί να μην το σκέφτεστε.

Μέρος τρίτο

Μόλις ξεκινήσει ο κύκλος της γυναίκας θα αρχίσετε τις πρώτες άβολες και σχεδόν καθημερινές συναντήσεις με τον γιατρό.

Η αισιοδοξία θα έχει παραμείνει στα ύψη, αλλά θα αιωρείται και κάτι ανησυχητικό πάνω από το κεφάλι σας. Μην δώσετε σημασία, είναι λογικό. Μια γυναίκα κατά την διάρκεια του κύκλου της, δεν θέλει καν να την αγγίζουν, πόσο μάλλον να ενοχλείται με το ανεβοκατέβασμα του παντελονιού και τον υπέρηχο. Ενώ θα έχετε παραμείνει πιστοί στα ραντεβού, οι γιατροί θα έχουν ξεκινήσει να καθυστερούν λιγάκι. Κάθε φορά και λίγα λεπτά παραπάνω. Θα αρχίσετε να βλέπετε τα άλλα ζευγάρια σαν αντιπάλους, πλέον, που κατάφεραν να φτάσουν λίγα λεπτά νωρίτερα στο κέντρο με αποτέλεσμα να εξυπηρετηθούν πιο γρήγορα.

Διαβάστε τη συνέχεια στην επόμενη σελίδα

Ακολούθησε το TheMamagers στο Instagram

Διαβάστε περισσότερα

Best of network