Εξωσωματική γονιμοποίηση – Τότε που ζήλευα όσους έχουν παιδιά

Εξωσωματική γονιμοποίηση - Τότε που ζήλευα όσους έχουν παιδιά

Επίσης, υπάρχει και το άγχος της ποιας μέρας θα είναι και η μέρα που θα αφαιρεθεί το ωάριο, οπότε εκεί ο άντρας (ναι, αυτός που συνοδεύει, που ακόμα δεν έχει υποστεί καμία διαδικασία και τα βλέπει όλα ρόδινα) θα πρέπει να κάνει το παν για να κρατήσει ανεβασμένο το ηθικό της γυναίκας και να την στηρίξει. Θα πρέπει να της υπενθυμίσει πως όλα είναι στο μυαλό και αν χαλαρώσει θα πάνε όλα καλά. Αρκεί να μην το σκέφτεται.

Μέρος τέταρτο

Θα φτάσει η μέρα που το ωάριο θα έχει το κατάλληλο μέγεθος για να αφαιρεθεί και το άγχος πια θα έχει κορυφωθεί, συγχρόνως όμως θα υπάρχει και ένα αίσθημα ανακούφισης, γιατί όλο αυτό θα σημαίνει ότι η διαδικασία δρομολογείται και φτάνετε τον στόχο. Εκεί, η γυναίκα θα έχει να αντιμετωπίσει την πίεση της κατάστασης, αλλά και την γκρίνια του άντρα που μέχρι σήμερα δεν είχε καταλάβει πως θα πρέπει να πάει σε ένα δωματιάκι με ένα κυπελάκι για να παραδώσει το σπέρμα του. Ευτυχώς, τα έχουν προγραμματισμένα, έτσι ώστε όταν τον φωνάζουν, η γυναίκα είναι ήδη μέσα για την αφαίρεση του ωαρίου, οπότε η γκρίνια αναβάλλεται για αργότερα και αν είστε τυχερές, θα ξεχαστεί και εντελώς.

Γδύσιμο, χάρτινη ρόμπα, χάρτινο σκουφάκι και χάρτινα παντοφλάκια και ξεπάγιασμα στην αναμονή μέχρι να πάρουν την γυναίκα μέσα και να της αφαιρέσουν το ωάριο. Ευτυχώς, η διαδικασία κρατάει λίγο και θα φύγει περπατητή από μέσα. Θα ντυθεί αμέσως και βουρ στο δερμάτινο καναπέ για να περιμένει τον άντρα. Θα βγει κι εκείνος. Σας εξηγούν ότι θα σας καλέσουν μέσα σε τρεις μέρες για τα αποτελέσματα και με ένα ελαφρύ χτύπημα στον ώμο θα σας υπενθυμίσουν πως όλα είναι στο μυαλό και ότι πρέπει να χαλαρώσετε για να πάνε όλα καλά. Αρκεί να μην το σκέφτεστε.

Μέρος πέμπτο

Αφού έχετε κρεμαστεί από το τηλέφωνο τις τρεις τελευταίες μέρες, φθάνει τελικά η πολυαναμενόμενη κλήση και θέλετε κυριολεκτικά να ουρλιάξετε από χαρά όταν σας κλείνουν το ραντεβού για την γονιμοποίηση.

Τώρα είναι που θα νιώσετε πως όλα έχουν μπει σε μια τελική ευθεία. Θα πάτε από νωρίς στο κέντρο, χωρίς να έχει φάει η γυναίκα, γιατί αν κάτι δεν πάει καλά και πρέπει να χειρουργηθεί, θα πρέπει να είναι νηστική. Θα σας περάσει από το μυαλό το τι θα μπορούσε να μην πάει καλά καθώς είναι διαδικασία ρουτίνας και δεν έχετε βρει πουθενά κανένα στοιχείο που κάτι δεν έχει πάει καλά, αλλά η χαρά θα είναι τόσο μεγάλη που έφτασε επιτέλους η μέρα που θα το ξεχάσετε γρήγορα.

Θα φτάσετε στο κέντρο και θα έχετε έναν άλλο αέρα, γιατί πλέον θα έχετε πάει για κάτι διαφορετικό. Θα την αράξετε στο δερμάτινο καναπεδάκι και θα συζητάτε όλο χαρά, αλλά όσο θα περνάει η ώρα θα εκνευρίζεστε γιατί δεν είχατε ιδέα ότι η αναμονή θα είναι τόσο μεγάλη. Μετά από κάποια ώρα, δεν θα μιλάτε πλέον. Ο ένας θα κοιτάει το κινητό και ο άλλος το κενό και κάθε κίνηση σας θα ακούγεται σαν πορδή μέσα στο ήσυχο ιατρείο. Θα σας πλησιάσει μια κοπέλα απ’τη γραμματεία να σας ενημερώσει ότι θα πρέπει η γυναίκα να ξεκινήσει να πίνει νερά για να’ναι γεμάτη η κύστη για την γονιμοποίηση. Βέβαια, δεν θα σας πει ότι απ’την ώρα που θα μπείτε, η γονιμοποίηση μπορεί να γίνει και μιάμιση ώρα αργότερα. Μην ανησυχείτε όμως. Όλα θα πάνε καλά. Αρκεί να μην το σκέφτεστε.

Μέρος έκτο

Θ’ακούσετε τ’όνομα σας και θα πεταχτείτε σαν ελατήρια απ’τον καναπέ. Λίγο το άγχος κι η ανακούφιση, πολύ το κατούρημα (για την γυναίκα), ό,τι και να’ναι, έχετε εκνευριστεί και θέλετε να τελειώνετε. Θα οδηγήσουν την γυναίκα στην ανάνηψη κι αυτή την φορά τα βήματα της είναι γνώριμα. Γδύσιμο, χάρτινα ρούχα, ξεπάγιασμα… συν του ότι η πόρτα της τουαλέτας είναι τρομερά δελεαστική.

Επίσης, ο κάθε μυς είναι τεντωμένος, γιατί αν αφεθεί έστω κι ένας ελεύθερος θα κατουρηθείτε πάνω σας. Και θα το απολαύσετε. Αλλά δεν πρέπει. Επίσης, προσοχή! Καθώς θα κόβετε βόλτες πέρα-δώθε, γιατί δεν θα μπορείτε να καθίσετε σε μια μεριά λόγω της έντονης επιθυμίας να επισκεφτείτε την τουαλέτα, μην πείτε κάτι του τύπου:

Πωω, κατουριέμαι, γιατί όλες οι κοπέλες εκεί μέσα το ίδιο τραβάνε και δεν θέλουν και πολύ για να επαναστατήσουν.

Μην είστε εσείς η αιτία. Έτσι κι αλλιώς, μπορεί και ν’ακούσετε καμία θεϊκή ατάκα απ’την νοσοκόμα του τύπου:

– Πήγαινε κατούρα μέχρι το πέντε και μετά σταμάτα.

Λες και γίνεται αυτό.

Πρέπει να κάνετε υπομονή. Μόλις φτάσει η σειρά σας θα τα ξεχάσετε όλα. Ξέρουν τι κάνουν οι γιατροί.

Μιλάνε ήρεμα.

Κάνουν άσχετες ερωτήσεις και καταφέρνουν να σας πάνε «αλλού» έτσι ώστε όταν θα σας βγάλουν με το φορείο και θα σας ζητήσουν να παραμείνετε ξαπλωμένοι για τουλάχιστον μισή ώρα, έχετε ξεχάσει ακόμη και το κατούρημα.

Εκεί που είστε λίγο ζαλισμένες θα’ρθει η νοσοκόμα. Θα σας δώσει ένα χαπάκι και θα σας ακουμπήσει στα πόδια το υπερηχογράφημα που φαίνονται τα έμβρυα. Θα σας κάνει μερικές ερωτήσεις. Θα σας αραδιάσει ένα χαρτί με καμιά δεκαριά χάπια που θα πρέπει να παίρνετε για τις επόμενες 14 μέρες και θα σας κλείσει το ραντεβού για την χοριακή που θα πρέπει να κάνετε. Προσέξτε καλά ό,τι και να σας πουν και πάνω απ’όλα χαλαρώστε κι όλα θα πάνε καλά. Αρκεί να μην το σκέφτεστε.

Διαβάστε επίσης:

Έμεινα έγκυος στα 46 – και δεν ήταν εύκολο

Αποβολή: η καρδιά που σπάει

Ακολούθησε το TheMamagers στο Instagram

Διαβάστε περισσότερα

Best of network