Τι είναι η γιόγκα γονιμότητας; Έχει αποτέλεσμα; – Η εκπαιδεύτρια της fertility yoga Rosanna Kalliabetsos απαντά

Τι είναι η γιόγκα γονιμότητας; Έχει αποτέλεσμα; - Η εκπαιδεύτρια της fertility yoga Rosanna Kalliabetsos απαντά

Λίγο πριν το 2ήμερο εκπαιδευτικό της σεμινάριο στην Ελλάδα, η Rosanna Kalliabetsos μας μιλά για τη fertility yoga.

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα έρχεται από τον καταξιωμένο οργανισμό Birthlight η επαγγελματική εκπαίδευση στη fertility yoga (γιόγκα γονιμότητας), στις 28 και 29 Απριλίου 2018 στην Αθήνα, με την Rosanna Kalliabetsos.

Εμείς κάναμε μια σύντομη κουβέντα μαζί της και μάθαμε περισσότερα για τη fertility yoga (μτφρ. γιόγκα γονιμότητας).

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το εκπαιδευτικό σεμινάριο μπες εδώ

Γιατί διάλεξες το συγκεκριμένο είδος γιόγκα;

Διδάσκω γιόγκα σε κάθε στάδιο της ζωής και εστιάζω στη γυναικεία γιόγκα συνεργαζόμενη με τον οργανισμό Birthlight, μέσω του οποίου εκπαιδεύω δασκάλους γιόγκα. Το μεγάλο μου πάθος για τη fertility yoga προέκυψε εξαιτίας της μεγάλης επίδρασης που ασκεί η κάθε γενιά στην επόμενη. Όσο πιο υγιής και χαλαρή είναι μια γυναίκα ΠΡΙΝ μείνει έγκυος, τόσο πιο πιθανό είναι να μείνει έγκυος εύκολα, να έχει μια καλή εγκυμοσύνη, να την απολαύσει με λιγότερο άγχος και το παιδί να είναι ακόμα πιο ήρεμο και χαρούμενο, όταν γεννηθεί. Ο κόσμος στον οποίο «προετοιμάζεται» το παιδί να γεννηθεί, επηρεάζεται ιδιαίτερα από την οπτική της μητέρας για τη ζωή.

Το νευρικό σύστημα, το καρδιαγγειακό σύστημα και το πεπτικό σύστημα ξεκινούν να σχηματίζονται τις πρώτες εβδομάδες της κύησης και θέτουν τα θεμέλια για τη μακρόχρονη σωματική και συναισθηματική υγεία του μωρού που μεγαλώνει. Οπότε, αυτές οι πρώτες μέρες της εγκυμοσύνης είναι σούπερ σημαντικές. Δεν έχει σημασία αν οι γυναίκες δυσκολεύουν να μείνουν έγκυες ή θέλουν να προετοιμάσουν κατάλληλα το σώμα τους για την εγκυμοσύνη – η fertility yoga θα τις ωφελήσει.

Τι είναι η fertility yoga;

H fertility yoga που διδάσκω επινοήθηκε από τη Dr Francoise Freedman, την ιδρύτρια του Birthlight και έναν γιατρό της Ιατρικής Ανθρωπολογίας του Πανεπιστημίου του Cambridge. Η προσέγγιση που προσφέρουμε είναι ολιστική.

Οι θέσεις γιόγκα είναι μαλακές, αναζωογονητικές και έχουν ροή, συνδυάζοντας συνειδητές αναπνοές, stretching και πρακτικές με ήχο και εικόνα. Έτσι δημιουργείται μια σύνδεση μεταξύ των σκέψεων, των συναισθημάτων και του σώματος μας. Αν μια γυναίκα δυσκολεύεται να μείνει έγκυος, αυτό ενδεχομένως δημιουργεί πίεση σε εκείνη και τη σχέση της. Φυσικά, μπορεί να υπάρχουν ιατρικοί λόγοι που δημιουργούν το πρόβλημα, αλλά μερικές φορές υπάρχουν και ψυχολογικοί. Η fertility yoga μπορεί να συνδυαστεί με φαρμακευτική αγωγή, αλλά δεν είναι απαραίτητο.

Η fertility yoga προετοιμάζει το πνεύμα, το σώμα και το μυαλό για το «ταξίδι» της μητρότητας.

Τι είναι η γιόγκα γονιμότητας; Έχει αποτέλεσμα; - Η εκπαιδεύτρια της fertility yoga Rosanna Kalliabetsos απαντά

Είναι η fertility yoga κατάλληλη για μενα;

Η fertility yoga μπορεί να προσαρμοστεί σε κάθε σώμα, είτε είναι πολύ γυμνασμένο είτε υπάρχουν κινητικοί περιορισμοί. Οι γυναίκες μαθαίνουν να είναι συνειδητές με τις σκέψεις και τα συναισθήματα τους χωρίς αυτοκριτική. Επιπλέον, μαθαίνουν να κουβαλούν το σώμα τους διαφορετικά, πιο ανάλαφρα, μέσα στην καθημερινότητα τους.

Αν μια γυναίκα ασκείται λίγο και είναι υπέρβαρη, θα αναπτύξει τη δύναμη της, θα τονώσεις τους μυς της και θα βελτιώσει το μεταβολισμό της.

Η fertility yoga υποστηρίζεται από επιστημονική έρευνα;

Ναι. Yπάρχουν ήδη έρευνες που διεξάγονται, αν και κέντρα γονιμότητας σε όλο τον κόσμο ήδη έχουν εισάγει την γιόγκα γονιμότητας για τη μείωση του στρες σε ζευγά;ρια που προσπαθούν να κάνουν παιδί. Η πρωτοποριακή δουλειά του Δρ Bruce Lipton στην επιγενετική είναι και η βάση της προσέγγισης Birthlight.

Τι είναι η γιόγκα γονιμότητας; Έχει αποτέλεσμα; - Η εκπαιδεύτρια της fertility yoga Rosanna Kalliabetsos απαντά

Διάβασε τη συνέχεια στο shape.gr

Ακολούθησε το TheMamagers στο Instagram

Διαβάστε περισσότερα

Best of network