Η καλοσύνη των άλλων γονιών – μια ιστορία στο νοσοκομείο

Η καλοσύνη των άλλων γονιών - μια ιστορία στο νοσοκομείο

Πρόσφατα περάσαμε με τον μικρό μας από θάλαμο νοσοκομείου…

Χειρουργείο ρουτίνας μας είπαν, όλα θα είναι καλά και εύκολα, σκεφτήκαμε εμείς. Έλα όμως που τελικά δεν ήταν…

Οι μέρες μετά το χειρουργείο στο σπίτι ήταν δύσκολες. Ο μικρός, όμως, ήταν κι είναι ένα θαύμα υπομονής. Μαζί του «παρασυρθήκαμε» κι εμείς και αλλάξαμε την διάθεσή μας.

Τραγουδάκια, αγκαλίτσες όταν επιτρεπόταν, διάβασμα και ζωγραφιές, πολλές ζωγραφιές. Εκείνος βοηθούσε εμάς κι εμείς αυτόν. Άλλωστε, αυτό δεν είναι οικογένεια; Ο σύζυγος ήταν η μεγαλύτερη βοήθεια που θα μπορούσε να έχει ο μικρός – αλλά κι εγώ.

Κάποια στιγμή όμως, τα ψυχικά αποθέματα τελειώνουν και δεν έχεις άλλο… Εκεί ακριβώς έρχεται αυτή η άλλη μαμά… οι άλλες μαμάδες και μπαμπάδες κι οι άλλοι γονείς.

Η λέξη «αγκαλιά» είναι σε εισαγωγικά γιατί είναι μια αγκαλιά που δεν δίνεται ποτέ εκείνες τις δύσκολες στιγμές, αλλά με έναν περίεργο τρόπο τη νιώθεις να σε τυλίγει.

Τη νιώθεις στον θάλαμο του νοσοκομείου – ειδικά αν ζεις στο εξωτερικό όπως εγώ και οι γύρω μαμάδες δεν μιλούν την γλώσσα σου. Βλέπεις το χαμόγελό τους, το βλέμμα της κατανόησης και την ελπίδα τους ότι δεν θα ξαναβρεθείτε σε έναν τέτοιο θάλαμο για να τα πείτε.

Τη νιώθεις αυτή την «αγκαλιά». Τη νιώθεις σε ένα γραπτό μήνυμα με μια ερώτηση «τί κάνετε; τί κάνει το παιδί; αντέχεις;» σε ένα τηλέφωνο αργά τη νύχτα, ή σε πολλά τηλέφωνα, ακόμη κι αν κάποιες φορές, δεν απαντήθηκαν.

Τη νιώθεις κι από άτομα που δεν ήταν τόσο κοντά σου, ή δεν κάνατε τόση παρέα, ότι συμπάσχουν, ότι σε καταλαβαίνουν, και ότι πονάνε το παιδί σου ακόμη κι αν το δικό τους δεν έχει περάσει κάτι παρόμοιο. Γιατί είναι ΜΑΜΑΔΕΣ και ΜΠΑΜΠΑΔΕΣ. Γιατί είναι ΓΟΝΕΙΣ.

Δεν μας κάνει μόνο η αγάπη και η διαρκής φροντίδα για το παιδί μας γονείς, αλλά κυρίως το να είμαστε κοντά και στο παιδί του διπλανού – πόσο μάλλον όταν εκείνο πονάει.

Ήθελα να πω ένα ευχαριστώ σε όλες και όλους εσάς – ξέρετε εσείς ποιοι είστε. Και θα σας θυμάμαι…

Περαστικά μας.
Περαστικά σας. Δύναμη, υπομονή, και σας στέλνω μια μεγάλη «αγκαλιά» υποστήριξης και αγάπης, όποιοι κι αν είστε, όπου κι αν είστε,  για να μπορείτε να συνεχίσετε.

Η Μαμά και ο Μπαμπάς του Μίκαελ.

Ακολούθησε το TheMamagers στο Instagram

Διαβάστε περισσότερα

Best of network